leo i Samoloty.

• 5 Odpowiedzi
  • 1417 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

leo i Samoloty.
« dnia: Sierpień 11, 2010, 18:27:50 »
Latam czasami samolotami pasażerskimi i mam kilka książek i muzyki na karcie w moim leo, i tak sobie czytam lub słucham ale zewsze przy lądowaniu leo się wiesza tzn. ekran świeci, nie można go wyłączyć żaden przycisk nie działa na niego, jedynie co pomaga to wyjęcie baterii. Mi to nie przeszkadza ale stewardesy dostają kota jak widzą jakąś elektronikę włączoną przy lądowaniu lub starcie. Pytanie o co tu chodzi w leo czyżby miał jakiś ukryty system reagujący na zmianę ciśnienia hehehe?

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
Odp: leo i Samoloty.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 11, 2010, 18:36:11 »
Osobiscie kilka razy miałem wątpliwą przyjemność latania z HD2. Jednak nie zaobserwowałem wspomnianej przez Ciebie usterki.

Przy startowaniu/lądowaniu mam włączony tryb samolotu (podczas lotu również) i HTC się nie zawiesiło ani razu. Niejednokrotnie słuchałem muzyki (choć tak jak i w Twoim przypadku zazwyczaj stewardessy zwracają uwagę na wyłączenie urządzen elektronicznych). Wszystko działało jak należy.
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2010, 14:56:11 »
Witam!
Potwierdzam, ostatnio trochę latałem i żadnych problemów z powyższym działaniem nie było. Rom Bysiowy V 57.0 i radio 2.09.50.29_2.
Jeżeli chodzi o nawigacje, to po włączeniu długo myśla,ł ale po przystawieniu do okienka złapał i trzymał stale podając wszystko: szybkość i trasę z mapy. Jeżeli odszedłem od okienka bardziej w środek samolotu to się gubił.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2010, 10:49:34 wysłana przez mareknot »
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline bryko

• 29
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2010, 06:03:13 »
również nie miałem problemu z HD2 w samolocie poza GPS.  :)
Włączyłem GPS żeby sprawdzić pułap, prędkość i miejsce gdzie jesteśmy ale GPS miał bardzo duże problemy ze złapaniem fixa. Włożyłem go w okienko ale i tak nie mógł znaleźć więcej niż 6 satelitów. Jak już je znalazł przez 5 minut nie był wstanie obliczyć pozycji. Dlaczego tak się działo? za duża prędkość i procek nie był w stanie obliczyć pozycji? brak sygnałów z większej liczby satelitów, nawet odbitych?
Palmax>P550>X800>HD2>Galaxy S3

*

Offline ktsur

• 31
    • Strona osobista
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2010, 06:59:09 »
Pamiętam swoje doświadczenia - co prawda nie z leo tylko z tytnII i faktycznie w locie były spore problemy z łapaniem fix-a, natomiast jak na ziemi rozpoczynałem pracę, to łapał fixa i potrafił go trzymać przez pół europy, aż mi się nie znudziło.

*

Offline zakkie

• 6
  • Sprzęt: x500, touch diamond, hd2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2010, 11:27:06 »
U mnie z satelitami nie było problemów. łapał po 2-3 min przy okienku. Polecam  http://navicomputer.com/. Znakomicie działa na leo. Można łatwo i legalnie pobrać mapki całego świata lub wybranych fragmentów w różnych rozdzielczościach. Program pokazuje pozycję na mapie, prędkość i wysokość.