Leo i budzik Klaxon problem

• 11 Odpowiedzi
  • 3380 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

MarkNavi

Leo i budzik Klaxon problem
« dnia: Kwiecień 25, 2010, 16:28:00 »
Koledzy proszę o kosmetyczną pomoc. Odinstalowałem g-alarm i zainstalowałem Klaxona. Wszystko śmiga ładnie poza jednym. Na todayu cały czas wyświetla mi godzinę budzenia jaką ustawiałem jeszcze g-alarmem. CHT editorem zintegrowałem alarm na todayu z Klaxonem, ale godzina się nie zaktualizowała i pomimo zmieniania godziny budzenia w Klaxonie na głównym ekranie po zamknięciu klaxona dalej jest stara godzina z g-alarma i symbol budzika obok. Jak to wywalić, żeby pokazywała sie prawdziwa godzina z Klaxona ? Acha wersja programu u mnie to 2.0.0.29 oraz restarty też przerabiałem i nic to nie pomaga. Czy Klaxon w ogóle integruje się tak jak g-alarm z ekranem głównym, bo mam wrażenie, że chyba NIE. W ustawieniach systemu, zakładka alarmy znalazłem tę "złą godzinę" i podejrzewam, że zwyczajnie Klaxon się nie integruje i tyle.

Koledzy działa, wystarczyło w ustawieniach Klaxona zaznaczyć, że ma się integrować z Touch Flo 3D i teraz jest miodzio.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 17:09:05 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
Odp: Leo i budzik Klaxon problem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:21:14 »
Powiadasz, że u ciebie Klaxxon działa? Kiedyś testowałem to ustrojstwo i w żaden sposób nie dało się dodać alarmu... A jaki ROM posiadasz?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2010, 00:38:28 »
Mnie budzi co rano, więc nie wiem czemu by miało nie działać...

*

MarkNavi

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2010, 07:25:00 »
Powiadasz, że u ciebie Klaxxon działa? Kiedyś testowałem to ustrojstwo i w żaden sposób nie dało się dodać alarmu... A jaki ROM posiadasz?

ROM posiadam New Style ver 1.1 by Lobuz_1 , jest podpięty wątek z tym ROM-em, obecnie już dostępna wersja 1.2

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2010, 08:26:00 »
No widzicie panowie, bo na żadnym ROMie Bysia nie działa mi ten program. Uruchamia się, owszem, ale po ustawieniu alarmu nie zapisuje go - lista pusta...

*

MarkNavi

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2010, 13:40:41 »
No widzicie panowie, bo na żadnym ROMie Bysia nie działa mi ten program. Uruchamia się, owszem, ale po ustawieniu alarmu nie zapisuje go - lista pusta...

no cóż na to powiedzieć ....... :)

Po??czone: [time]Kwiecień 29, 2010, 07:04:56[/time]
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2010, 07:06:51 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline grisiek

• *
  • 81
  • Sprzęt: SE K810i > HTC TyTN II Kaiser > HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2010, 08:44:12 »
A ja mam trochę inne pytanie odnośnie KLAXONA. Sam używam go jeszcze od czasów Kaisera i bardzo przypadł mi do gustu niestety mam jeden kłopot. Używam wersji 2.0.0.29 jak poprzednik i ostatnio zauważyłem że w ustawieniach Klaxona jest coś takiego jak wyłączanie alarmu za pomocą obrócenia telefonu ekranem w dół bądź też potrząśnięciem. Wykorzystuje sensor grawitacji chyba. Niestety nie działa mi to i nie wiem dlaczego. Wcześniej używałem galarm i w nim to działało, czyli rzeczywiście jak rano grała muzyczka to przewracałem telefon na ekran i się wyłączał. Czy ktoś miał może z tym kłopoty i wie jak to rozwiązać? Czy komuś KLAXON na LEO działa tak iż może wyłączyć alarm przez potrząśnięcie telefonem bądź obróceniem go ekranem do dołu?
dzięki za pomoc

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2010, 09:03:29 »
Co rano budzi mnie Klaxon na LEO ze stockowym romem. Niestety budzi bo nie lubie rano wstawac.
BTW wylaczam go wylacznie potrzasnieciem. Dziala idealnie jak na Diamondzie kiedys
Mam najnowsza wersje (dawno nie bylo i nie bedzie nowej) i wylaczam ja zawsze szejkiem :D

*

Offline grisiek

• *
  • 81
  • Sprzęt: SE K810i > HTC TyTN II Kaiser > HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 19, 2010, 10:28:38 »
OK Noise, a możesz mi powiedzieć jak to ustawiłeś albo jak uruchomiłeś tą opcje w KLAXONIE? Byłbym bardzo wdzięczny.
Bo jak wchodzę w ustawienia Klaxona to jest tam obrazek żarówki, następnie telefonu ze strzałką owijaną i takiego trzęsącego się telefonu a w każdym z nich do zaznaczenia są takie same opcje czyli - Nothing - Snooze - OFF i jeszcze na dole do zaznaczenia ptaszkiem Disable while snoozed.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 19, 2010, 17:22:51 »
A ja podłączę się z pytaniem dotyczącym budzika w programie g-alarm. Działa ok oprócz opcji drzemki :/ I jest to mały problem, bo zadania matematyczne na poziomie nawet 5 rozwiązuję bez odzyskiwania świadomości i kilka razy udało mi się już ostro zaspać do pracy :/

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 20, 2010, 07:39:08 »
Koledzy przepraszam, że trochę nie na temat, ale powiedzcie jakiej wersji g-alarm używacie ? Już dwa razy instalowałem ten program (w wersji 1,5 bo podobno nowsze nie chodzą) i albo zjada baterię w tempie 10% na godzinę, albo powoduje dziwne zachowania telefonu - przestawia się zegar, twierdzi, że hasło jest niewłaściwe.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 21, 2010, 13:06:29 »
Koledzy przepraszam, że trochę nie na temat, ale powiedzcie jakiej wersji g-alarm używacie ?
2.5 kupiona w markecie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2010, 13:11:06 wysłana przez muminisko »