Wrócę jeszcze do ładowarek i ile amper powinna mieć.
Wczoraj oglądałem swoją ładowarkę samochodową oryginalną HTC do Touch Pro i ona ma 2 A. Ładowarka sieciowa również tyle miała.
Natomiast ładowarka sieciowa Leo ma 0,5 A i powiem szczerze, że LEO ładuje się straasznie długo.
W sklepie oglądałem "wspaniałą" ładowarkę samochodową do HTC na micro USB i jedyną jej zaletą jest wymienny kabel. Natomiast prąd ładowania ma 1 A. Sprawdzałem również ładowarkę nokii z micro usb (w Vobisie 49 zł) ma 0,5 A - gość miał jedną rozpakowaną - pożyczyłem i ładuje LEO, ale mam wątpliwości, czy 0,5 A naładuje LEO w czasie nawigacji. Ciekawi mnie druga rzecz, dlaczego do Touch pro miał 2A ładowarkę, a LEO ma na sieciówce 0,5A a na dedykowanej samochodowej ładowarce 1A. Jakoś mi się wydaje, że LEO będzie bardzie prądożerny od TP chociażby ze względu na wielkość ekranu i procesor (tak wiem, że niby bardziej oszczędny - ale sądzę, że tą oszczędność się liczy w stosunku do wydajności).
Podsumowując będę szukał ładowarki samochodowej minimum 1A, jadąc samochodem zawsze sobie słucham muzyki, czasem ktoś zadzwoni, lub też w między czasie nawiguję i wątpię żeby 1A było tak nadwyżkowo jak mówicie. To jest tylko moje oczywiście zdanie i możecie się z nim nie zgodzić.
Pozdrawiam