Po pierwsze - o prądzie ładowania decyduje układ ładujący wbudowany w telefon, chyba, że źródło zasilania ma wydajność prądową mniejszą niż "chciałby" układ ładowania.
Po drugie - przypominam, że nominalna wydajność prądowa gniazda usb to 500 mA czyli 0.5 A i telefon też się ładnie ładuje (tylko nieco dłużej, za to zdrowiej dla aku)
Po trzecie - obciążalność ładowarki np. 1A wcale nie znaczy, że telefon będzie cały czas pobierał 1A
Więc nie demonizujmy. Owszem, jak ktoś jeździ samochodem do/z pracy 15 minut w każdą stronę i chciałby, żeby w tym czasie się mu telefon naładował, to będzie potrzebował duży prąd. Tylko po co, skoro może w pracy z USB sobie naładować (jakoś nie zakładam, że ktoś pracujący przy tokarce sprawi sobie HD2)
Napisane: Grudzień 16, 2009, 10:05:15
Nie widziałeś a głupoty pleciesz
Przecież jasno napisałem że tą właśnie kupiłem i wiem że ma micro a nie jak TY twierdzisz że ma mini USB. Gdyby miała mini to nie pasowałaby do HD2. radzę podejść do sklepu i obejrzeć i dopiero się wypowiadać 
Więc kupiłeś inną ładowarkę niż w linku, bo ta w linku jest miniUSB - wszystkie telefony wymienione na liście zgodności mają gniazda miniUSB.
Podałeś link do ładowarki P510 a najprawdopobniej kupiłeś P513, co jednak zupełnie nie przeszkadza ci rzucać niskiej jakości odzywkami do osób które ci całkiem rozsądnie napisały, że podajesz nieprecyzyjne informacje.