witam
Jeżeli nie masz doświdczenia z protokołem ica to raczej mi nie pomożesz. Problem polega na tym, iż aby uzyskać połączenie z systemem xenapp w firmie korzystam z vpn na bazie l2tp/ipsec, który zestawia się poprawnie. Dołączyłem do exclude moją sieć lokalną i nawet O10 potrafi podnieść połączenie i zestawić tunel bez problemu. Każda strona czy też usługa typu RDP, POP, SMTP działa prawidłowo oprócz tego cholernego ICA. Polega to na tym, że w czasie sesji http pobierany jest plik konfiguracyjny dla klienta citrix'a. W pliku podany jest m.in adres hosta do którego ma się łączyć ale w notacji ipv4 więc ustawiłem w exclude przy konfiguracji połączenia aby cały ruch wychodził via vpn i też lipa. Po uruchomieniu klienta na ustawieniach z pliku zrzucany jest tunel ale samo połaczenie transmisji danych nadal jest aktywne. Ponownie tunel nie chce się zestawić. Jakaś lipa ale nie wiem po jakiej stronie tak naprawdę - optuję stronę klienta. Może ktoś jednak z szanownych forumowiczów miał, ma lub będzie miał podobny problem.
pozdr.
old