Kupiłem HTC HD 2 i co dalej:)

• 7 Odpowiedzi
  • 3557 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kupiłem HTC HD 2 i co dalej:)
« dnia: Grudzień 14, 2009, 21:04:16 »
Witam po raz kolejny...
Właśnie wróciłem z Saturna z moim nowym cackiem:) Zanim go rozpakuje powiedzcie szybciukto czy tak jak w Diamondzie konieczne jest formatowanie bateri i czekanie na zabawe aż się naładuje?
Powiedzcie również jak moge zmienić zarejestrowaną automape z Diamonda na leo?
Z góry dziękuje:)
P.S. Nawet żonie telefon się podoba:)

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
Odp: Kupiłem HTC HD 2 i co dalej:)
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:13:59 »
1-sze ładowanie do pełna a najlepiej na kilkanaście godzin jak zaleca producent, później możesz doładowywać baterie tego typu są przystosowane do czestego ładowania.
Odnośnie AM to zależy czy miałeś licencje przypisaną do karty pamięci czy do urządzenia. Jeżeli do karty pamięci to nie ma problemu poprostu wkładasz kartę do HD2 i działasz. Natomiast jeśli licencję podczas rejestracji przypisałeś do urządzenia musisz dzwonić w celu odblokowania licencji.
Zespół Helpdesk (Infolinii) AutoMapy udziela pomocy telefonicznie (22-859-0240) w godzinach 8:00 - 19:00 w dni robocze oraz e-mailem (pomoc@AutoMapa.pl) w w/w i nieco rozszerzonych godzinach w dni robocze a także (z nieco dłuższym czasem reakcji) we wszystkie dni świąteczne i weekendy.
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:17:16 »
Wielkie dzięki:)
Telefonik już podłączony do prądu - zaświeciła sie jakaś żółta lampka (poczekam z zabawą do rana;)
Mam tylko nadzieje, że akumulator podłączony do prądu do rana się nie poopsuje
Powiedzcie jescze tylko czy ten ekran nie potrzebuje folii??? W diamondzie miałem w zestawie a tu nie? I jeżeli nie potrzebuje to czy się nie porysuje i dla bezpieczeństwa czy nie lepiej założyć jakiejś?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 21:35:25 wysłana przez caravela »

*

Offline bydle

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:19:17 »
jak niewidziales filmiklow z probami odporamosci ekranu to zaluj!!!
folia jest zbedna w leo :ok:

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:25:12 »
jak niewidziales filmiklow z probami odporamosci ekranu to zaluj!!!
folia jest zbedna w leo :ok:
o ryski się nie martw, uważaj tylko aby nie miał zbyt bliskiego kontaktu z betonem bo niefortunny upadek może się skończyć pobiciem szklanego ekranu.
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 14, 2009, 22:29:27 »
No to dobrze. W takim razie spokojnie czekam do rana aż się naładuje prądem:)

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 14, 2009, 23:13:08 »
Odnośnie AM to zależy czy miałeś licencje przypisaną do karty pamięci czy do urządzenia.

Karta? W Diamondzie???? Żartujesz, prawda?
Trzeba przerejestrować i tyle, OIDP to na stronie AM jest odpowiednia procedura.

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2009, 08:57:53 »
Odnośnie AM to zależy czy miałeś licencje przypisaną do karty pamięci czy do urządzenia.

Karta? W Diamondzie???? Żartujesz, prawda?
Trzeba przerejestrować i tyle, OIDP to na stronie AM jest odpowiednia procedura.
Koleszko nie miałem Diamonda i nie wiem czy wyposażony on jest w slot kart pamięci czy nie. Podałem jedynie procedurę przeniesienia licencji i o to chodziło w pytaniu na które udzielałem odpowiedzi. Nie wszyscy muszą znać parametry wszystkich urządzeń  :grin: Czy ty wiesz wszystko o wszystkim nawet jek tego nie posiadałeś ?
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3