kontakty a facebook

• 4 Odpowiedzi
  • 1762 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kontakty a facebook
« dnia: Marzec 16, 2010, 12:46:45 »
witam,

czy jesli polacze kontakty z ksiazki telefonicznej i z facebooka (jest taka opcja w ksiazce telef), to pozniej przy kazdej okazji telefon bez mojej wiedzy bedzie sie laczyl zeby zaktualizowac zdjecia itp....

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Odp: kontakty a facebook
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 16, 2010, 22:49:09 »
tak, nie wiem czy przy każdej okazji, ale sprawdza i aktualizuje.
Całkiem sympatyczne, no chyba, że twoi znajomi mają zwyczaj wrzucania bardzo snobistycznych fotek zamiast zdjęć.

*

Offline White89

• 20
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2010, 12:56:55 »
Witam,
a jak wygląda kwestia backupu powiązań kontaktów z facebookiem? Po HR musiałem od nowa tworzyć te powiązania. Czy ktoś zlokalizował plik, w którym są przechowywane?

(zdaję sobie sprawę, że wątek jest dosyć stary, ale tematycznie odpowiada)
Pozdrawiam

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2010, 20:53:06 »
Witam,
a jak wygląda kwestia backupu powiązań kontaktów z facebookiem? Po HR musiałem od nowa tworzyć te powiązania. Czy ktoś zlokalizował plik, w którym są przechowywane?

(zdaję sobie sprawę, że wątek jest dosyć stary, ale tematycznie odpowiada)
Pozdrawiam

Nie wiem jak z plikiem, ale bardzo dobrym rozwiązaniem jest synchronizacja z kontem np na google, bo z tego co mi wiadomo to te połączenia z facebookiem zapisuje jako notatka dla kontaktu, no i analogicznie w kontaktach google wstawia jako notatkę i samo automatycznie mi pobiera dane przy nowym romie.
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2010, 12:38:21 »
Ja kontakty synchronizuję przez Microsoft MyPhone i pamięta mi połączenia fejsbukowe po np. zmianie romu...