Kilka pytań dot. HD2

• 34 Odpowiedzi
  • 10600 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań dot. HD2
« dnia: Luty 14, 2010, 00:06:42 »
Witam,
zastanawiam się nad kupnem owego urządzenia, lecz mam kilka pytań.
1. Czy posiada on możliwość malowania (coś pokroju aplikacji Paint)?
2. Czy można na nim odpalać gry java (tak jak na komórkach typu C902)?
3. O co chodzi z tymi Rom'ami itd.? Czytam to forum i nie wiem za bardzo cóż to takiego.
4. Czy jest możliwość ściągania gier na naszego PDA na PC za darmo i wgrywanie je do HD2 za pomocą kabla (tak jak w przypadku gier java)?
5. Czy będzie można w przyszłości "wymienić WM na WM 7 (gdzieś czytałem, że takowy ma wyjść)?
6. Czy można na nim grać w gry/aplikacje, które zostały wydane na PC, stare przenośne konsole? (Nowe pytanie)
7. Jaka jest maksymalna pojemność dysku, który można wsadzić do Leo? (Nowe pytanie)
8. Czy HD2 posiada z boku klawisze odpowiadające podgłośnieniu, ściszeniu? (Nowe pytanie)
9. Czy nadaję się on dla nastolatka, który chciałby na nim pooglądać filmy, posłuchać muzyki, pograć w gry i poserfować po necie?
10.  Główne mankamenty i zalety HD2 w pigułce.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 00:18:57 wysłana przez Palooon »

Odp: Kilka pytań dot. HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2010, 00:12:44 »
1) jak se ściągniesz odpowiednią aplikację czemu nie - nie wiem zbytnio po co :]
2) gry java? nie katuj tego telefonu takimi grami jak java - są inne znacznie lepsze
3) ROM - właściwie to jest to wszystko to co widzisz na telefonie, w bardzo dużym skrócie - w nim są stery, podstawowe aplikacje, wyglad, ustawienia, taki Windows na PC, choć tutaj akruat WM jest w ROMie.
4) taaaa, anwet bardzo dużo, choć chyba głównie to piraty są darmowe, ale one są złe!
5) Chyba tak, jak nie to XDA to zrobi
6) Tak, jeśli umie dbać o telefon... tak zeby go nie okradli, tak żeby nie szpanował wszędzie i nie narażał się na pobicie z kradzieżą.
7) Nie chce mi się.

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 14, 2010, 00:23:51 »
1) po dograniu aplikacji tak, chociaż sam notes oferuje samo "mazanie" paluchem
2)tak
3)czytać, czytać, czytać poza tym FAQ
4)niektóre tak, za niektóre trzeba zapłacić
5)ponoć ma być darmowy upgrade do WM7
6)jest program do emulacji PS1 i kilka portów różnych popularnych gier jak Warcraft 2
7)32GB
8)tak
9)czy nadaje się musisz sam poczytać i zdecydować czy chcesz Leo czy może Iphona a może Nexusa tu nikt za Ciebie nie odpowie
10)+ wyświetlacz, procesor, pojemnościowy ekran
     - bateria mogłaby być większa

buntownik, nie z wyboru - charakteru

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 14, 2010, 00:41:24 »
Dziękuję za bardzo szybkie odpowiedzi, w pytaniu 9 miałem głównie na myśli na jakim poziomie stoją wymienione elementy (muzyka, gry itd.). Czy są one wykonane niechlujnie czy też są świetnie zaimplementowane i korzysta się z nich doskonale. Jeśli ktoś byłby łaskaw odpowiedzieć na moje pytania będę wdzięczny, im więcej opinii tym lepiej mogę sobie nakreślić, jak to wszystko wygląda. Co do samego Leosia, urzekł mnie on wyświetlaczem i specyfikacją sprzętową. Obejrzałem kilka recenzji i słyszałem głównie o atutach, a nie wadach, co mnie bardzo cieszy. Jedyne co mi się nie podoba, to bateria i sama cena owego urządzenia, choć za takie cacuszko trzeba porządnie wybulić. Na koniec kolejne pytania, otóż, czy słyszeliście może coś o większych bateriach i czy jest na rynku (lub jest zapowiedziany) taki rysik, którym można byłoby swobodnie przesuwać po ekranie (to głównie dot. pytania pierwszego,  kiedyś mi się marzył tablet, może HD 2 da mi jego namiastkę)?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 00:45:26 wysłana przez Palooon »

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 14, 2010, 00:55:23 »
Tak są specjalne rysiki dla HTC, poszukaj sobie, są nawet recki.
http://allegro.pl/item916641583_htc_hd2_st_c400_oryginalny_rysik_dedykowany.html
Muzyka, filmy i reszta są świetne, a niektóre gry boskie - url=http://www.youtube.com/watch?v=mIGqjS4956o (skopiuj se coś nei umiem zrobić by to był link a nie filmik, który zajmuje pełno miejsca)
Są większe baterie - patrz allegro
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2010, 00:57:27 wysłana przez Loloman »

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2010, 01:02:13 »
Jeżeli chodzi o przeglądanie netu to bez problemów - bardzo sobie chwale, muzyka cóż melomanem nie jestem, ale na moje potrzeby w zupełności starcza, żeby zabić czas w czasie drogi z pracy do domu, oglądanie filmów super sprawa, bez konwersji wszystko elegancko śmiga. Co do gier cały czas coś ciekawego wychodzi, ale nie spodziewaj się tu rywalizacji z Iphonem.

Tak są większe baterie - 2300mAh oraz rysik od HTC dedykowany dla pojemnościowych ekranów.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 14, 2010, 01:14:44 »
Dziękuję za odpowiedzi. Mam kolejne pytanie. Czy Waszym zdaniem cena HD 2 spadnie w przeciągu następnych miesięcy? Czy jest na horyzoncie jakiś model PDA/komórki która mogła by zdeklasować Leona?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 14, 2010, 01:50:05 »
Cena może spadnie bo HD2 wszedł do plusa i orange ale na razie brak jakiejś konkurencji pod tym względem - no i czekać na obniżki można całe życie, a jak będzie wystarczająco tani, to wyjdzie nowy lepszy sprzęt, za tyle co na poczatku HD2 i znów będzie warto czekać itd itd ;]

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 14, 2010, 04:04:22 »
Dziękuję za odpowiedzi. Mam kolejne pytanie. Czy Waszym zdaniem cena HD 2 spadnie w przeciągu następnych miesięcy? Czy jest na horyzoncie jakiś model PDA/komórki która mogła by zdeklasować Leona?
Pozdrawiam

minelo zaledwie niecale 2 mce a cena spadla z pln 2799 na pln 1700-1800 ..... malo ? jelsi tak dlaej pojdzie to niedlugo beda dodawac go do klaudii czy domowego gotowania ...... gratis  :E

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 14, 2010, 14:03:41 »
Pozdrawiam

minelo zaledwie niecale 2 mce a cena spadla z pln 2799 na pln 1700-1800 ..... malo ? jelsi tak dlaej pojdzie to niedlugo beda dodawac go do klaudii czy domowego gotowania ...... gratis  :E

Hmmmm to jak takie głosisz proroctwa zaczynam żałować, że nie poczekałem jeszcze troszke  :E

@Palooon
Oczywiście ze wszystkim można czekać. Tylko tak można bez końca czekać i za każdym razem będziesz napalać się na nowy model. Trzeba podjąć tą ciężką decyzję i wydać zaskórniaki i cieszyć się nową zabawką tak jak niejedna osoba i oczywiście ja  :grin: a historii płatności na koncie po prostu nie oglądam.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 14, 2010, 16:51:14 »
jelsi tak dlaej pojdzie to niedlugo beda dodawac go do klaudii czy domowego gotowania ...... gratis
Hehe, byłoby miło.

A wracając do tematu, mam kolejne pytanie. Czy HD 2 ciągle się łączy z netem i zżera za to forsę (pogoda itp.). Czy jest sens kupowanie tego PDA, gdy w moim mieście jest mało hotspotów, czyli krótko mówiąc, gdy przeglądanie internetu będzie minimalne (mam hotspot w szkole i na ratuszu, ale będę korzystać tylko ze szkolnego spota).
Pozdrawiam

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 14, 2010, 17:00:07 »
jelsi tak dlaej pojdzie to niedlugo beda dodawac go do klaudii czy domowego gotowania ...... gratis
Hehe, byłoby miło.

A wracając do tematu, mam kolejne pytanie. Czy HD 2 ciągle się łączy z netem i zżera za to forsę (pogoda itp.). Czy jest sens kupowanie tego PDA, gdy w moim mieście jest mało hotspotów, czyli krótko mówiąc, gdy przeglądanie internetu będzie minimalne (mam hotspot w szkole i na ratuszu, ale będę korzystać tylko ze szkolnego spota).
Pozdrawiam

nie wiem kto to wymyślił że sam się łączy , użytkownik decyduje jak często i czy w ogóle ma się łączyć , a te stwierdzenie że mało hotspotów to nie warto , aż żal ...

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 14, 2010, 19:02:35 »
Pozdrawiam

nie wiem kto to wymyślił że sam się łączy , użytkownik decyduje jak często i czy w ogóle ma się łączyć , a te stwierdzenie że mało hotspotów to nie warto , aż żal ...

Dobrze wymyślił bo Leo i jego manila właśnie tak jest pomyślana aby urządzenie było cały czas zalogowane do sieci gprs w celu synchronizacji danych. Oczywiście można to rozłączyć, dalej jest sens kupować Leo nawet jeśli nie masz dostępu do sieci przez wifi, zawsze możesz mieć dostęp do neta przez siec operatora (oferty play lub orange free na kartę). No i bez neta też będzie działał  :E

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 14, 2010, 19:24:22 »
Wiem, wiem, że będzie działał. Moje obawy dotyczą tego, że bez neta Leon straci dużo swojego uroku. W końcu ma on swoje tweety, połączenie z facebookiem i youtubem, na dodatek ta pogoda, Google maps, nawigacja, a to chyba wymaga połączenie z netem. Co nie znaczy, że od razu skreślam Leosia, co to to nie. Natomiast lekko się waham pomiędzy HTC, a iPhonem. Widziałem grę stworzoną specjalnie dla tego drugiego (settlersy) i wyglądały bardzo fajnie. Ciągle się zastanawiam, ale jest większe prawdopodobieństwo, iż wybiorę HD 2, do apple'a czuję jakąś wewnętrzną niechęć, a czy Wy posiadacze Leosia, korzystacie z neta? Czy może są tacy, którzy podobnie jak ja, nie mają za bardzo sposobności korzystania z internetu w HD 2 i radzą sobie bez niego lub sporadycznie? Jak wtedy prezentuję się Leon? Czy oferty, np. Playa, Orange, Ery dot. internetu się opłacają, jak dużo kosztują ,jakie są limity, haczyki itp..
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 14, 2010, 20:14:43 »
Ja wykupiłem u swojego operatora pakiet 500mb i nie mam problemów. Korzystam jak chce i gdzie chce (z pewnymi ograniczeniami rzecz jasna) i bardzo sobie chwale, wiec mała ilość hot spotów nie powinna być tu przeszkodą, zawsze można problem jakoś obejść.

« Odpowiedź #15 dnia: Luty 14, 2010, 21:00:27 »
Ja korzystałem przez 1,5 miecha bez neta i da się, aczkolwiek to nie to samo - przeniosłem się wraz z końcem umowy i mam teraz pakiet 500MB, ale ciężko mi go zuzyć jak się tylko czasem strony przegląda, bo korzystam z opery turbo itd. Ogólnie pakiet 100 MB by spokojnie wstarczał, a pakiet 10-20MB wystarczy na zapotrzebowanie telefonu czyli aktualizacje pogody, miejsca itd.

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 14, 2010, 22:23:46 »
Pomimo faktu, że Leoś jest u mnie od paru dni to z góry wiedziałem jak może wyglądać jego użytkowanie. Facebooki itp w ogóle mnie nie interesują. Zastosowanie raczej biznesowe (dostęp do konta mail, www, pakiet office). W domu nie mam wifi ale i tak wolę przeglądać net na 22 calowym monitorze a nie na 4,3 cala. Nie mniej jednak z multitouch rewelacyjnie przegląda się strony www.

Co do tego zjadania kasy... odpowiedzi powyżej. Wszystko jest uzależnione od tego na co pozwolisz. Praktycznie wszystko da się wyłączyć w ustawieniach systemowych. W razie czego są dodatkowe programy do blokowania danych rodzajów połączeń. Tak więc nie będzie problemu z tym, że rachunek przyjdzie wartości samego htc :)

HD2 vs iPhone.... to już indywidualna decyzja i należy ją podjąć samemu aby nie wywoływać niepotrzebnych wojen na forach  :E
Co do iPhone to polecam salony Ery. Obecnie można się nim w nich pobawić. Ogólnie moje wrażenia są pozytywne i wszystko pięknie działa. Prawda jest jednak taka. Jeśli w pełni chciałbyś wykorzystywać iPhone to najlepiej mieć również Maca. Inaczej traci to troszkę sens.

Oferty pakietów internetowych można na bieżąco śledzić na stronach operatorów. Pamiętaj jednak, że w Play pakiety obowiązują na ich nadajnikach czyli tylko w większych miastach (patrz strona playmobile/mapa zasięgu i play online). Poza tymi strefami płatne wg cennika.

@Loloman dzięki za info ile potrzeba na pogodę itp rzeczy. Prawdę powiedziawszy nie szukałem nigdzie tej informacji a bardzo mnie to ciekawiło.

« Odpowiedź #17 dnia: Luty 14, 2010, 23:56:49 »
wyłącz tweakerem dedykowanym dla hd 2 połączenie z netem i wystarczy

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 15, 2010, 08:08:42 »
WM to nie Android i Leo nie musi miec dostepu do netu, zeby przestal byc funkcjonalny.
Nawigacja nie potrzebuje pobierania danych, mapy dzialaja offline, jedynie info o korkach itp potrzebuje.
Reszte mozna skonfigurowac, zeby bylo aktualizowane recznie. Jesli nie jestes fanem facebooka, twittera itp to nie odczujesz wielkiej roznicy.

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 15, 2010, 21:07:09 »
To doskonale! Kont na facebooku i pochodnych nie mam, więc w ogóle z nich bym nie korzystał. Wydaje mi się, że to wszystko czego potrzebowałem się dowiedzieć. Dziękuję Wam za pomoc!
Pozdrawiam

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 16, 2010, 11:37:22 »
Teraz ja dam swoje pytanie..

Nie mamy kamery do videorozmów.
Ale czy możemy odbierać takie rozmowy i widzieć jednostronnie rozmócę?
Jeżeli tak to jak nawiązywać takie rozmowy (tylko my widzimy z kim rozmawiamy)

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 16, 2010, 17:29:30 »
Odnosnie wylaczania opcji polaczenia internetowego, tak aby programy nie laczyly sie poprzez polaczenie DATA , jesli nie ma sie modyfikowanego ROM, tweaks etc wystarczy wejsc w :

START > USTAWIENIA >  wcisnac na dole z prawej strony "MENU" i wybrac "Wiecej" > nastepnie "Polaczenia"  i jeszcze raz "Polaczenia", przejsc w zakladke "zaawansowane"  wcisnac "Wybierz sieci" i wybrac " Sieci w firmie "

Wtedy telefon nie bedzie sie juz laczyl poprzez opcje DATA powiazana z karta SIM/abonamentem.

Ja osobiscie co chodzi o polaczenie z internetem to tylko w domu lub pracy ale to poprzez USB czy WiFi.

Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline Shymek

• 4
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 16, 2010, 21:33:56 »
Nie zakładając nowego tematu, kilka pytań zadam:

1. Ile mieści on smsów w skrzynce odbiorczej? Większą część smsów muszę zostawiać w skrzynce i jej pojemność jest dla mnie ważna,
2. Takie programy jak ceny aukcji, twitter i inne oprócz pogody można wyłączyć aby się nie aktualizowały same ?
3. Można odczytywać w nim ebooki bez żadnych problemów ?

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 16, 2010, 21:40:32 »

1. Ile mieści on smsów w skrzynce odbiorczej? Większą część smsów muszę zostawiać w skrzynce i jej pojemność jest dla mnie ważna,
2. Takie programy jak ceny aukcji, twitter i inne oprócz pogody można wyłączyć aby się nie aktualizowały same ?

1.------
2. Tak mozna sa ustawienia w opcjach kazdego programu, mozna wybrac co ile czasu bedzie sie laczyl etc.
3. Mozna
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

« Odpowiedź #24 dnia: Luty 16, 2010, 23:55:15 »
Dodam ze jak czegoś nie można to wystarczy sciągnąć odpowiedni program - do ebooków np. alreader i po sprawie, wszystko odczyta i pełno ustawień.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 17, 2010, 02:19:03 »

1. Skrzynka na WM jest ograniczona tylko ilością wolnej pamięci, kiedyś na Tosce g900 miałem coś ok. 3k esów.
2. Można
3. Tak, albo przez jakiś program lub też nową zakładkę manili dla nich (romy testowe t-mobile)

« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 29, 2010, 22:10:35 »
Mam pytanie dotyczące internetu. Poprzednio używałem Xperię X1 i jak połączyłem telefon z kompem przez AS to wówczas neta miałem przez kabel. Leon natomiast nie chce się połączyć w ten sposób z netem. Zresztą dopóki jest podłączony przez AS do kompa to w ogóle nie łączy się z internetem w żaden sposób. Czy to już taka uroda Leona, czy też można to jakoś zmienić, żeby mieć neta przez kabel?

*

Offline ref

• 13
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 29, 2010, 22:29:07 »
mam pytanko...jak wyłączyć zapisywanie sms-ów w skrzynce elementy wysłane?

« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 30, 2010, 00:11:19 »
Witam,
(ciach) ....dopóki jest podłączony przez AS do kompa to w ogóle nie łączy się z internetem w żaden sposób. Czy to już taka uroda Leona, czy też można to jakoś zmienić, żeby mieć neta przez kabel?

W ActiveSync komputera, a konkretnie w menu "Plik", zakładka "Ustawienia połączenia z urządzeniem", opcja "Ten komputer jest połączony do:", wybierz wartość "Z Internetem" - domyślnie ustawione jest pole "Automatycznie".
Powinno pomóc :D

Ches.

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 31, 2010, 18:31:50 »
wiec ja tez zapytam skoro kilka pytań:
czy da rade zmienic aby wyswietlalo polskie znaki w podgladzie maila, czasem wyswietla, ale w wiekszosci sa to krzaki jakies. Konto na gmailu ale moze to zalezy od tego w jakim kodowaniu jest ten mail wyslany przez nadawce  :mysli:
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2