Jeszcze raz - kable USB. Czemu nie ma transmisji?

• 4 Odpowiedzi
  • 1073 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cosby

• *
  • 54
Jeszcze raz - kable USB. Czemu nie ma transmisji?
« dnia: Marzec 09, 2010, 16:13:55 »
Wybaczcie ale jeszcze raz zapytam bo ktoś mi odpowiedział i zanim ja mogłem się poprzednio ustosunkować wątek został zamknięty. Do rzeczy - chcę kupić kilka kabli mini USB do Leona (tak się nazywa oryginalny kabel - nie żadne tam micro). Kupiłem dziś zestaw z ładowarką samochodową oryginał HTC - kabel wypinany służy też jako kabel USB. Problem w tym że ten kabel potrafi mi jedynie naładować bakterię ale nie mogę za jego pomocą się połączyć z PC. Liczba pinów ta sama, wygląda identycznie z dawanym fabrycznie a mimo to lipa. Tanie to nie było - ok 60 zeta a jest jak jest. Czy z innymi kablami mini usb/ micro USB (jak niektórzy to nazywają) będzie tak samo? Czy tylko oryginalny zapewnia transmisję danych? Coś mi się nie chce w to wierzyć a nie chciałbym wywalać kolejnych złotówek na G.

Pomożecie bez sarkazmu i wymądrzania tym razem?

*

Offline Tribul

• **
  • 128
Odp: Jeszcze raz - kable USB. Czemu nie ma transmisji?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2010, 16:36:04 »
menu - ustawienia - połaczenia - usb to pc - i !!ODhaczyć!! opcje uruchom szybsza synchronizacje danych

jak nie pomoze to ściana i .... ;)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2010, 16:39:28 »
Do rzeczy - chcę kupić kilka kabli mini USB do Leona (tak się nazywa oryginalny kabel - nie żadne tam micro).

Mylisz się. mini USB i microUSB to 2 różne złącza. miniUSB było w poprzednich urządzeniach HTC, microUSB to nowy standard, który ma być teraz obowiązujący dla wszystkich producentów (Samsung, LG, Nokia, itd, oczywiście bez Apple :P)
I HD2 ma właśnie microUSB. Co do połączenia odpowiedź masz powyżej.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2010, 18:25:17 »
ja miałem już 3 kable microusb do Leo - od tg01 działał dobrze, od HTC - jest tandetny i kiepsko zrobiony oraz taniocha z komisu gsm za 15zł - i ten ostatni działa najlepiej - daje precyzyjne wkładanie i klik zatrzasku.
Problemów z połączeniem i transmisją też miałem sporo - wymieniałem bios mobo, divery chipsetu, same drivery rndis - i jednoznacznie jestem pewien że za kłopoty z brakiem podłączenia, rozłączaniem itd nie odpowiada HD2 ani TG01 - ale M$ i niedoróbki w oprogramowaniu - AS albo tego mendżera z Visty i Visty7.
W AS jak nie łączył trzeba zrobić reinstalkę na wersję angielską - a w win7 x64 wymieniłem system na angielski i problemów nie ma

*

Offline cosby

• *
  • 54
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2010, 21:15:08 »
Panowie, żeby nie było że jestem kompletnym lamerem - co jak co ale z windowsami radzę sobie dobrze. Ale po kolei może:
Kupiłem to:
http://www.komputronik.pl/index.php/product/94076/Urz_dzenia_mobilne/Smartphone/_adowarka_samochodowa_do_HTC_HD2.html

Na rachunku mam wyrażnie napisane miniUSB. Ok zakładam więc że się goście mylą i jest to microUSB. Kupię w takim razie kilka tanich micro i zobaczymy.

Wracając jednak do samych ustawień w HTC - to co napisaliście to oczywista oczywistość. Wałek w tym że czy ustawiam AS czy jako dysk - komp z XP mi go nie widzi na tym kablu a jedynie ładuje. Kabel z kompletu działa poprawnie. Dlatego miałem wątpliwości czy każdy z tych micro kabli mi zadziała - jeden jak napisałem za kupę kasiory poległ...