Jaśniejsza plamka na wyświetlaczu

• 11 Odpowiedzi
  • 3391 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mkamil

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2
Jaśniejsza plamka na wyświetlaczu
« dnia: Listopad 27, 2010, 11:52:21 »
Przeszukałem forum i nie znalazłem podobnych wątków.

Otóż mam jaśniejszą plamkę na wyświetlaczu (ok 5 mm średnicy), tak jakby światło świeciło mocniej w jeden punkt. Najbardziej widoczna jest na białym tle - na ciemniejszych kolorach tego nie widać.

Bardzo mnie to irytuje , cały czas się w to miejsce patrze.

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
Odp: Jaśniejsza plamka na wyświetlaczu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 27, 2010, 12:34:29 »
serwis
HTC HD2 LEO

*

Offline mkamil

• 27
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 27, 2010, 13:08:54 »
Kurcze to konieczne?  :-?

Kupiłem go kilka dni temu na allegro, gościu zapewniał, że wszystko z nim w porządku. Nie wiedziałem, że takie rzeczy kwalifikują się do serwisu. Tylko po narzekaniach na serwis tu na forum boje się, że wróci w gorszym stanie.

*

Offline kamil21xxs

• 32
  • Sprzęt: HTC Hd2, Omnia i900
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2010, 15:12:09 »
Nie wiem jak ty ale ja posiadam tez taką plamke miałem ją równiez na avilli na omni i900 i teraz pojawiła sie od nagrzania hd2 tak że widać ja tylko delikatnie na bialych ekranach i białych kolorach przyzwyczaisz sie gwarancja tego nie obejmuje bo probowałem z dwoma telefonami wcześniejszymi pozdro

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 27, 2010, 22:59:16 »
no wiec nie do końca mam problem z "plamką", ale z ekranem - niedawno Leon zaliczył upadek (górnym kantem) i na ekranie pojawiły się w kącie czarne pixele (taki trójkąt cały), po pewnym czasie znikło, jest dobrze, tylko od czasu, do czasu coś tam się pojawia - jakieś czarne pixele.
Czy jeśli mam aktualną gwarancje, udami się jakoś z niej skorzystać i nie płacić za naprawę, cy raczej na pewno jest to np "pęknięcie" ekranu (lub coś w podobie) i nie ma szans by zrobili to za free?
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline maniek2587

• 9
  • Sprzęt: ETEN x500+  HTC HD2 T8585  DELL STREAK 5'
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2010, 14:15:01 »
Jeżeli  nie widać wgniecenia lub uszkodzeń w miejscu gdzie upałd ( w rogu ) to jak najbardziej wysyłaj muszą wymienić na nowy. Tylko czas oczekiwania na naprawe jest tragicznie długi  :-|

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 28, 2010, 14:24:54 »
Jeżeli  nie widać wgniecenia lub uszkodzeń w miejscu gdzie upałd ( w rogu ) to jak najbardziej wysyłaj muszą wymienić na nowy. Tylko czas oczekiwania na naprawe jest tragicznie długi  :-|

na zewnątrz nie widać kompletnie nic, tylko w środku mogło coś się stać... nie wiem czy wysyłać, czy zostawić tak, jak jest... nie przeszkadza to w użytkowaniu, tym bardziej, że czasami nawet tego nie ma, ale martwi mnie, że może w przyszłości coś będzie się gorszego działo z ekranem (przez ten upadek).
HTC HD2

*

Offline MrVampire

• 273
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 28, 2010, 15:55:26 »

Jak długi?

Narsan ja bym oddał jak nie widać.
HTC HD2 LEO

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 28, 2010, 16:20:16 »
Panowie  to  jest nic innego jak  "bad piksel"  to kwalifikuje  sie  do wymiany gwarancyjnej  ...  i nie ma co szukać innego rozwiązania, jak jest karta to słać niech wymienią, jeśli  kupił ktos na allegro   i nie mineło 10  dni  to w paczke  i odesłać.

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 29, 2010, 16:12:33 »
Panowie  to  jest nic innego jak  "bad piksel"  to kwalifikuje  sie  do wymiany gwarancyjnej  ...  i nie ma co szukać innego rozwiązania, jak jest karta to słać niech wymienią, jeśli  kupił ktos na allegro   i nie mineło 10  dni  to w paczke  i odesłać.

a jeżeli dostaną Leona, a na ekranie wszystko w porządku? Jak mam ich "zmusić" do wymiany/naprawy ?
HTC HD2

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 29, 2010, 16:18:48 »
Jeśli  gwarancyjenie  nie przejdzie to udajesz sie  do  miejsca zakupu  i  robisz niezgodnośc towaru z umową  ....  w uzasadnieniu piszesz iż owa  plamka  utrudnia ci pracę na sprzecie    .. i juz 

a jesli  kupiles na allegro to odsylaj do gościa. 

*

Offline NarSan

• 580
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 30, 2010, 16:20:47 »
Jeśli  gwarancyjenie  nie przejdzie to udajesz sie  do  miejsca zakupu  i  robisz niezgodnośc towaru z umową  ....  w uzasadnieniu piszesz iż owa  plamka  utrudnia ci pracę na sprzecie    .. i juz 

a jeżeli tel. był kupiony w kwietniu? (trochę miesięcy minęło)... nie za późno na takie zwroty?
HTC HD2