jaki rom wybrać?

• 5 Odpowiedzi
  • 2093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bulla

• 27
jaki rom wybrać?
« dnia: Styczeń 30, 2010, 02:39:33 »
zastanawiam sie ktory rom wybrac na stale? obecnie mam zainstalowany Artemis HD2 ROM Ver 2.8. biore jeszcze pod uwage TAEL ROM v3.3518 SENSE EDITION i Energy "Leo" 23518/21889. ktory wg was jest najlepszy? czy moze jakis inny proponujecie?

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
Odp: jaki rom wybrać?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 30, 2010, 14:08:12 »
Najlepszy to pojęcie względne  :E
Jedni lubią wodotryski i duże extra softu a inni wolą pozbyć się manilli i mieć czysty system bez jakiegokolwiek programu po za standardowymi.
Musisz sam przetestować dostępne tu i na XDA a następnie zdecydować który Ci "leży".
Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 30, 2010, 14:20:52 »
Ja wczoraj zainstalowałem sobie miri rom z xda (albo htcpedia) i jak na razie sprawuje sie dobrze - ma troche rzeczy usuniętych, po flashu radia mam dodatkowy ram z którego i tak nie korzystam i na razie wszystko działa i chyba nawet szybciej.

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2010, 15:33:37 »
a ja przewrotnie dodam, ze imho najlepsze romy to te oficjalne, czyli obecnie 1.66 wwe.

romy gotowane powstaja na ich bazie i czesto oprocz powielania bugow dokladaja nowe. nie flashowalem jeszcze nigdy na zadnym z moich 4 pda gotowanego romu, ktory by nie mial jakiegos chocby malego buga czy problemow ze stabilnoscia. jedynym minusem oficjalnych jest czesto mniej miejsca na instalowanie aplikacji, ale co do predkosci to czesto/ zawsze da sie to nadrobic odpowiednim tweakowaniem. zaraz ktos mi pewnie wypomni odblokowany ram w nowych gotowancach, no ale ja mam ponad 200 mega wolnego na oficjalnym, wiec o co biega??

pamietaj rowniez, ze za bezpieczenstwo Twoich danych w oficjalnym romie odpowiada htc. w gotowanych roznie to moze bywac...

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2010, 15:58:25 »
A ja przewrotnie się zgodzę :)
To wszystko się zgadza ponieważ wreszcie mamy sprzęt, który swoim hardwarem wyprzedza wymagania WM6.5.x oraz Manili. Dlatego ROMy gotowane nie wnoszą żadnych rewolucyjnych zmian. Natomiast nie zgodzę się co do innych sprzętów szczególnie np. HP, Asus czy nawet starsze HTC. Tam producent dawał goły system, który nie był zoptymalizowany pod kontem prędkości. Jeśli ktoś chciał szybszy ROM i jeśli ktoś chciał mieć Manile (nowszą Manile) to ROMy gotowane były rewolucyjne i bardzo dobre.
Wracając do LEO, HTC wypuściło już przynajmniej drugą wersję ROMu i narzekać nie możemy - ale to już zasługo samego LEO :)
Chociaż ROMy gotowane dla LEO są też bardzo dobre i jest ich mnóstwo co daje szeroki wachlarz możliwości dla tych co lubią flashować swoje zabawki. Ja lubię eksperymentować więc jestem happy  :grin:

*

Offline bulla

• 27
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2010, 19:12:00 »
to moze powiedzcie czy sie mniej wiecej kierowac w wyborze romu? czy wszystkie maja te same poprawki wgrane? ten artemis co ja mam to jest calkiem spoko. we wczesniejszej wersji 2.5 byl taki bug ze jak rozmawiales to klawiatury numerycznej nie bylo tylko tapete bylo widac w tym miejscu ale w nowej wersji jest juz wszystko ok. poprobuje sam jakies inne romy jeszcze i sam wybiore co bedzie najlepsze.