ciężko zgadnąć .... podałeś za mało informacji:)
zacznijmy może od tego jak formatowałeś tą kartę,
czy kopiujesz te pliki w trybie activsync, czy napęd dyskowy, czy przez czytnik podłączony do kompa przez usb, jeśli usb to 1.0 czy 2.0, jeśli czytnik to ile lat ma ten czytnik, czy kabelek do czytnika o ile istnieje jest długi i cienki czy krotki i gruby?

... wbrew pozorom każdy z tych czynników może mieć wpływ
tak z innej beczki ... dodam że oryginalny kabelek od telefonu jest do dupy ... polecam kupić kabelek z odpowiednimi końcówkami firmy nokia o długości jakieś niecałe 20 cm:) śmiga jak burza ... takim kabelkiem już nawet romy wgrywałem przez usb 1.0 ,,, na oryginalnym kablu wyskakiwały errory transmisji danych:) ... dodam że moje usb 2.0 jest na przedłużaczu dobrej klasy 2metry (gruby ekranowany kabel) do którego podłączona jest klawiatura z wyjściem usb1.0

i do tej klawiatury dopiero podłączam ten króciutki kabelek:)
tak więc jeśli chcesz się dowiedzieć czy twoja karta jest ok to najlepiej zrobisz jak podłączysz ją dobrym czytnikiem kart bezpośrednio do kompa i nagrasz jakiś film ... a ja za chwile z czystej ciekawości zrobię testy nagrywania filmu na kartę rożnymi metodami i zmierzę czasy stoperem:)