Tak, TomTom... zwłaszcza mapy ma świetne... sprzed 8 miesięcy...
Nie na Polskę.
nie zgodzę się - chwilami są dokładniejsze i bardziej aktualne od AM - sam zobacz serię 850.XXX - a TomTom zdecydowanie mniej zatruwa życie użytkownikowi - jest prosty, łatwy i nie świruje,
ten kto zawiesi TomToma na HD2 będzie artystą pierwszej kategorii
a Automapa to mariaż wyglądu, ilości bajerów i problemów - najspokojniejszego nawet użytkownika doprowadzi do szału
Błagam Cię... zrobiłem w wakacje 3,5tys. km po Europie z TT- jeszcze na mapach 845, bo oczywiście nie doczekałem się aktualizacji przed wyjazdem. Nie zliczę ilu rond brakowało, ile razy źle pokazywało dozwoloną prędkość na drodze, 4 z 15 POI, które szukałem, były źle opisane.
Jedyna rzecz, która w TT działa naprawdę świetnie i o klasę lepiej od AM to algorytm wyznaczania tras- tu panowie z Aqurat mają się czego uczyć. A jak TT przez miesięcy nie raczy dodać 15km odcinka A1 łącznie z węzłem z A4 to jest jajo- ja akurat mieszkam kilka km od tego węzła i jeżdżąc po Śląsku, 90% tras wyznacza po prostu źle (bo nie ma aktualnych map). Po co mi taka nawigacja? A do 2012 dróg w Polsce będzie przybywać lawinowo.