Jak załadować kontakty do pamięci HTC HD2 z pliku CSV ?

• 3 Odpowiedzi
  • 4813 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline adriank9

• *
  • 62
  • Sprzęt: HTC SENSATION
Jak załadować kontakty do pamięci HTC HD2 z pliku CSV ?
« dnia: Lipiec 01, 2011, 17:53:53 »
Witam,
Niestety straciłem kontakty z pamięci telefonu jak i MyPhone.... mam jej w pliku kontakty.csv jak można je teraz importować do pamięci telefonu?
Próbuje do Outlook'a je wpierw zaimportować a  stamtąd do HD2 przez ActiveSync ale póki kontakty importujące się do Outlooka są puste. Eksportowałem je z gmail'a jako CSV dla outlook'a więc już nie wiem o co chodzi.
Dzięki
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2011, 18:01:52 wysłana przez adriank9 »

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
Odp: Jak załadować kontakty do pamięci HTC HD2 z pliku CSV ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2011, 21:16:38 »
jak to zrobić?...nie wiem,ale jedno wiem na pewno :mrgreen:jest coś takiego jak PIM Backup i każdy użytkownik HTC i innych słuchawek z WM prędzej czy później będzie z niego korzystał :mrgreen:no chyba że tak jak w moim przypadku 170 kontaktów wklepywałem od nowa.Nauczka na całe życie,teraz backup po każdym nowym wpisie leży na karcie pamięci w fonie i na kompie-tak na wszelki wypadek.Jest to o tyle prostsze że nasi kucharze umieszczają jako obowiązkowy punkt gotowanych ROMÓW
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

*

Offline AutoMichu

• **
  • 162
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 3/Note/ S II/ HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2011, 12:03:41 »
PIM Backup jest bardzo dobry :) ma opcję zapisu bez kompresji - czyli csv (oddzielany średnikami)
Zrobiłbym tak:
1.Zainstalował PIM Backup
2.Zrobił kopię zapasową tylko kontaktów i bez kompresji i bez "binary backup" (czyli csv)
3.Otworzył kopię w Excelu i podmienił odpowiednie kolumny z twojego pliku "kontakty.csv"
4.Odtworzył (Restore) kopię (wczytał kontakty) ze zmienionego pliku kopii
Nie próbowałem, ale powinno pójść. Może jest jakiś nagłówek w pliku kopii, ale to też powinno się skopiować.

*

Offline looxim

• 15
  • Sprzęt: HD2 3.14
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2011, 09:16:32 »
Najlepiej utwórz sobie konto na gmail i tam zaimportuj kontakty z pliku CSV.
Mnie to parę razy uratowało  :D
Na Leo używam WinMo i Androida sd, więc jest to przydatna opcja.
Tu masz opis synchronizacji WinMo z gmail: http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138636&topic=14299
Co ciekawe, na andku przez pomyłkę jeszcze nigdy nie skasowałem kontaktów, a na WinMo zdarza mi się to co jakiś czas...  :mrgreen:
p.s. Jest to naprawdę proste. A z activesync MS za nic nie mogę sobie poradzić z przywróceniem (przeważnie to ActiveSync odpowiada u mnie za straty kontaktów na WinMo).