Jak z jakością GPS w Leo ?

• 145 Odpowiedzi
  • 35263 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Jak z jakością GPS w Leo ?
« Odpowiedź #120 dnia: Luty 13, 2010, 18:38:15 »
a masz aktualne dane w Quickgps
tak i mam ustawione zeby automatycznie pobieral dane QuickGPS.

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #121 dnia: Luty 13, 2010, 18:43:35 »
a masz aktualne dane w Quickgps
tak i mam ustawione zeby automatycznie pobieral dane QuickGPS.

to może zmień radio na te najnowsze ja je mam i w pokoju po 10 sek. jest fix i nie mam też tych skoków na postoju w am

« Odpowiedź #122 dnia: Luty 13, 2010, 21:12:34 »
hmm no sproboje tylko jakie jest najnowsze radio i skad je pobrac??

chyba ze ktos ma inny pomysl co moze byc nie tak z lapaniem sygnalu ;/

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
« Odpowiedź #123 dnia: Luty 13, 2010, 23:51:24 »
No i dzisiaj trafilo chyba na mnie, wcześniej   prawidłowo, na AM Europę czy Sygic  obydwa oficjalne  z licencja , ostatnio bawiłem sie w zmianę romu i radio na ten powiększony i dzisiaj po jeździe w Brukseli +- 35 km na Sygic wcześniej tego nie było 2 razy "zwariował" GPS, poleciał mail do HT , chyba jedenz z kilku tysięcy niezadowolonych uzytkownikow .
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #124 dnia: Luty 14, 2010, 13:58:41 »
Na chwile obecną telefon bez zmiany rom (1.48.479.1) i radyjka (2.05.51.05_2).
Fix łapany szybko czyli tak jak wszyscy piszą (tylko jako kolejna osoba potwierdzająca).
Jazda po mieście ok. 30km tak wiec parę świateł czerwonych do odstania. Wszystko było w najlepszym porządku. Kursor podczas postojów stał równo i nie wydziwiał.
W tygodniu będę miał możliwość więcej pojeździć po mieście ale czytając wątek wychodzi na to, że po zmianie romów na nowsze kursor zaczyna skakać a mapa wariować. Dlatego na razie zostaję przy fabrycznym.... ciekawe jak długo wytrzymam  :grin:
No i faktycznie.... prędkość przeliczania trasy jest rewelacyjna.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #125 dnia: Luty 14, 2010, 16:37:57 »
U mnie na fabrycznym 1.48 z radiem 2.06.51.07 i AM6 kursor na postojach potrafi się kręcić w miejscu co gorsza obraz też. Nawet nie trzeba mieć włączonej trasy tylko same śledzenie pozycji bez nawigowania. Strasznie wkurzające to jest :-|

« Odpowiedź #126 dnia: Luty 22, 2010, 20:42:17 »
A czy ktoś może używa na stale MapaMap? Po bardzo pobieżnym (jednodniowym) teście wydaje mi sie ze:
1) Automapa dużo szybciej lapie sygnał GPS;
2) ale MapaMap NIE ma objawu skakania po zatrzymaniu...

Czy ktoś mógłby jeszcze to sprawdzić?

*

Offline doncieslacco

• *
  • 96
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #127 dnia: Luty 22, 2010, 22:23:01 »
Fix łapany szybko czyli tak jak wszyscy piszą (tylko jako kolejna osoba potwierdzająca).

Ja natomiast na w/w romie miałem skoki na Automapie i kompletną wariacje przy postojach. Zmieniłem rom na Dutty HG v.0.9 WWE z radiem 2.07.50.27_2 i póki co wszystko stabilnie działa.

buntownik, nie z wyboru - charakteru

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #128 dnia: Luty 23, 2010, 14:02:10 »

Ja natomiast na w/w romie miałem skoki na Automapie i kompletną wariacje przy postojach. Zmieniłem rom na Dutty HG v.0.9 WWE z radiem 2.07.50.27_2 i póki co wszystko stabilnie działa.

Widać w takim układzie, że nie do końca zależy to w takim układzie od ROMu i Radyjka. U mnie do dnia dzisiejszego nie spotkałem się z wariacjami a troszkę już nakursowałem się z Leo w aucie. Trasy tylko w mieście.

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
« Odpowiedź #129 dnia: Luty 24, 2010, 09:45:42 »
A zastanawiał się ktoś, że nie liczy się ilość satelit a ich rozmieszczenie przestrzenne?
Co nam z tego że odbiornik widzi 20 satelit jak wszystkie są rozmieszczone w linii prostej ;) i guzik z ustaleniem naszej pozycji prawidłowo.
Alkohol niszczy skórę, głównie na kolanach i łokciach :)

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #130 dnia: Luty 24, 2010, 16:41:42 »
A zastanawiał się ktoś, że nie liczy się ilość satelit a ich rozmieszczenie przestrzenne?
Co nam z tego że odbiornik widzi 20 satelit jak wszystkie są rozmieszczone w linii prostej ;) i guzik z ustaleniem naszej pozycji prawidłowo.

To jest raczej logiczne i nikt nie zawracał sobie głowy czymś takim. W końcu nie masz danych jak te satelity są rozmieszczone względem odbiornika czyli Leo.
No i ogólnie mniejsza o to. Chodzi, że ten sprzęt trochę jednak kosztuje i wszyscy oczekują, że będzie w pełni sprawny. Do tego jakby nie spojrzeć użytkownik nie ma wpływu jakie satelity są wybierane do ustalenia położenia. Robi to już wszystko GPS.... no i chodzi o to że powinien działać prawidłowo.

« Odpowiedź #131 dnia: Luty 25, 2010, 16:35:40 »
HD2 z sieci Plus mam od soboty, zrobilam z AM 6,1 okolo 100 km w miescie i poza, fixa lapal bardzo szybko (20-30 sek) na skrzyzowaniach mapa byla stabilna, zadnych problemow nie bylo (moze kiedys beda) oby nie,,,,powiedzcie mi gdzie moge odczytac jaki mam "rom" i "radio"

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #132 dnia: Luty 25, 2010, 17:56:39 »
@monika99
Ogólnie to kłania się instrukcja obsługi ale....
Ustawienia/Dane telefonu/Informacje o oprogramowaniu

« Odpowiedź #133 dnia: Luty 25, 2010, 20:23:33 »
@monika99
Ogólnie to kłania się instrukcja obsługi ale....
Ustawienia/Dane telefonu/Informacje o oprogramowaniu
dobrze sobie radze w jezyku polskim i niemieckim a tel. w 95% jest w jezyku angielskim,,,,dlatego pytalam, Twoja odpowiedz kolego w niczym mi nie pomogla, ale i tak dziekuje za checi.

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #134 dnia: Luty 25, 2010, 21:01:40 »
Hmmm jak mam być precyzyjniejszy to 308 strona Manuala PL :)

Dobra a tak konkretniej to podczas włączania telefonu na białym tle HTC masz czerwoną czcionką wypisane te informacje to raz.
Dwa to na dolnym pasku jedziesz na sam koniec w prawo... settings. Następnie na sam dół listy a tam abouth phone. No i jako ostatnie zadanie to Software information i masz wszystkie dane.

« Odpowiedź #135 dnia: Luty 26, 2010, 10:57:52 »
Znalazlam wszystko.
Dzieki

« Odpowiedź #136 dnia: Marzec 16, 2010, 23:20:58 »
Zaobserwowałem u siebie to samo skakanie na postoju w Automapie, o którym piszecie. Rom "upichcony" przez Bysia, ale rom raczej nie ma tu znaczenia.
Zmieniłem w ustawieniach Automapy częstotliwość odczytu (czy jak tam to się nazywa) na 0.2 Hz i prędkość czytania portu na najwyższą (choć szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to zmienia) i przestało skakać.
Na postojach wszystko stoi jak trzeba.
Tylko prędkość wyświetla jakoś dziwnie. Po całkowitym zatrzymaniu wyświetla jeszcze 40km/h potem 20km/h i dopiero po 2 sek. 0 km/h
Czyli jest jakieś opóźnienie w odczycie.

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #137 dnia: Marzec 18, 2010, 22:27:01 »
Zaobserwowałem u siebie to samo skakanie na postoju w Automapie, o którym piszecie. Rom "upichcony" przez Bysia, ale rom raczej nie ma tu znaczenia.
Zmieniłem w ustawieniach Automapy częstotliwość odczytu (czy jak tam to się nazywa) na 0.2 Hz i prędkość czytania portu na najwyższą (choć szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to zmienia) i przestało skakać.
Na postojach wszystko stoi jak trzeba.
Tylko prędkość wyświetla jakoś dziwnie. Po całkowitym zatrzymaniu wyświetla jeszcze 40km/h potem 20km/h i dopiero po 2 sek. 0 km/h
Czyli jest jakieś opóźnienie w odczycie.

Miałes chyba na myśli 0,2s (5Hz). Nie likwiduje całkowicie, ale pomaga. GPSOne Qualcomma daje odczyt co 1 sekundę (1Hz). Więc ustawienie na 5Hz co prawda niby nic nie daje, ale Automapa w miejsce jednego odczytu widzi 5 identycznych. Jak nastepny jest odskokiem to łatwiej go ignoruje.

Jeździłem dzisiaj sporo po Warszawie testując różne kombinacje ustawień i taka jak wyżej, plus "przewidywanie" 1s dawało najrzadziej i najmniejsze "wędrówki" na postojach.
Pozdrawiam,
                              Montrala

« Odpowiedź #138 dnia: Marzec 20, 2010, 10:16:10 »
Chcialam wczoraj zainstalowac TT by sprawdzic jak ta nawigacja zachowuje sie na skrzyzowaniach, ale nie udalo mi sie mapy odblokowac, robie wszystko zgodnie z instrukcja i nic. :-((

*

MarkNavi

« Odpowiedź #139 dnia: Kwiecień 21, 2010, 17:49:36 »
Chcialam wczoraj zainstalowac TT by sprawdzic jak ta nawigacja zachowuje sie na skrzyzowaniach, ale nie udalo mi sie mapy odblokowac, robie wszystko zgodnie z instrukcja i nic. :-((

TomTomem też obraca na postojach niestety :(

*

Offline freqfreq

• 25
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #140 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:21:54 »
Drodzy, czy mamy już jakieś nowe wieści z frontu dotyczące fix-a opisywanego problemu ?

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #141 dnia: Kwiecień 26, 2010, 00:05:36 »
U mnie na stockowym ROM'ie 1.66 na postoju obraca mapą
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline pawel1-1971

• **
  • 181
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
« Odpowiedź #142 dnia: Maj 02, 2010, 19:51:52 »
Jakies postepy ze SKOKAMI pozycji GPS.??????????????????????????????????????????????????????
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2010, 11:34:39 wysłana przez pawel1-1971 »
Energy rom 6.5.X|29022 WWE

*

Offline ljadczak

• *
  • 85
  • Sprzęt: i900 -> i8000 -> HD2 i Milestone
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 01, 2010, 17:06:25 »
pojawiło się rozwiązanie na problem z skaczącą pozycja w Automapie u mnie działa super

http://pdaclub.pl/forum/automapa/skacze-na-krzyzowce/msg1325911/#msg1325911
Rom: 3.14 wwe (MCCM SE V3.4 FroyoStone Sense)
Radio: 2.15.50.14

*

Offline Tachion81

• *
  • 53
  • Sprzęt: HTC HD2/ HTC Sensation
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 02, 2010, 17:18:19 »
Potwierdzam.
Działa rewelacyjnie!
HD2: ROM: Andek MIUI plus zestaw GO:Launcher, SMS, Contacts itp.
Sensation: szukam dobrego ROMu

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 20, 2010, 11:16:21 »
Pojawił się .cab usprawniający instalację. Ja osobiście nie usuwałem plików wedle zaleceń, a AM i tak się uspokoiła.

http://pdaclub.pl/forum/automapa/skacze-na-krzyzowce/msg1331861/#msg1331861
Potem postaram się to dopisać do FAQ.