Jak wylaczyc czesc przyciskow aby nie wybudzaly Leo

• 21 Odpowiedzi
  • 3321 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
Jak wylaczyc czesc przyciskow aby nie wybudzaly Leo
« dnia: Czerwiec 05, 2010, 14:18:03 »
Jak wylaczyc czesc przyciskow aby nie wybudzaly Leo. Teraz co wyciaga go z pokrowca to sie wlancza, co gorsza casami bez wyciagania przez przypadaek bo w koncu przyciski sa wystajace :(
Moze jest jakis soft ktory zostawi tylo ON/OFF na 1 przycisku?

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
Odp: Jak wylaczyc czesc przyciskow aby nie wybudzaly Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2010, 14:23:42 »
Troche zagmatwales , przecież wystarczy wlaczyc blokade ekranu i nawet jak sie aktywuje to i tak musisz palcem kludke przesunac aby mozna bylo przejsc do ekranu glownego i nie potrzeba do tego zadnej aplikacji . Jeden przycisk i tak daje duze prawdopodobienstwo podswietlenia ekranu ktory i tak zaraz gasnie jak nie odblokujesz 5-10 s
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 14:26:11 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2010, 14:41:38 »
nie zagmatwalem :) Zwyczajnie nie lubie jak sie wlancza bo i po co. Jakby dalo rade zablokowac je tak jak jest przy vol up/down (a jednak da sie) to byloby milo i o to pytam bo blokada owsze jest i dziala.

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2010, 15:15:25 »
U mnie w Unim jest Start -> Ustawienia -> Osobiste -> Przyciski -> Lock i tam zaznacza się "Lock all buttons except Power button". i wtedy w tylko Power wybudza urządzenie.
Ale nie wiem czy w Leo jest tak samo, nigdy nie miałem z takim drogim sprzętem do czynienia  :E

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 05, 2010, 16:50:47 »
u mnie każdy przycisk powoduje podświetlenie ekranu. Kiedyś tylko Power o powodował, a teraz co by się nie wcisnęło.

*

Offline HOHLIKS

• **
  • 138
  • Sprzęt: i780+n810
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 05, 2010, 17:15:10 »
Spróbuj zainstalować AE Button Plus, przypisać te klawisze, o które ci chodzi i je odłączyć.Jak będziesz chciał je uzywać ti zmienisz to w opcjach tego programu.

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 05, 2010, 17:31:56 »
No i jak sobie to wyobrażasz, że wyłączę wszystkie przyciski? To jak ja niby będę telefonu używał? Aleś wymyślił.

*

Offline HOHLIKS

• **
  • 138
  • Sprzęt: i780+n810
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 05, 2010, 17:34:29 »
Wyłączysz na czas tego jak nie chcesz, żeby ci wybudzało, zapiszesz config, bo chyba jest taka możliwość jak sobie przypominam, a gdy będziesz chciał z nich korzystać to włączysz config z odblokowanymi klawiszami.Tak to sobie wyobrażam.

*

Offline megtom

• 15
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 05, 2010, 18:41:43 »
Ja też wolał bym żeby podczas blokady wszystkie przyciski oprócz on/off były nieaktywne.  Mniej aktywnych przycisków oznacza mniej przypadkowych podświetleń ekranu a to może wpłynąć na czas pracy baterii
HyperDroid-CM7-v5.3.0

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 05, 2010, 19:13:26 »
Moja rada nosic Leo ekranem do kierunku"dupy"  :mrgreen:( jeżeli w tylnej kieszeni) jest bardziej mieka niz napiety material kieszeni  i po problemie  :evil: ja tak nosze i nigdy nie wyciagnolem Leo z podswitlonym ekranem z kieszeni !!! i to bez zadny dodatkowych aplikacji  :wink:
Antek 4.2.2

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 05, 2010, 19:41:43 »
Moja rada nosic Leo ekranem do kierunku"dupy"  :mrgreen:( jeżeli w tylnej kieszeni) jest bardziej mieka niz napiety material kieszeni  i po problemie  :evil: ja tak nosze i nigdy nie wyciagnolem Leo z podswitlonym ekranem z kieszeni !!! i to bez zadny dodatkowych aplikacji  :wink:

a jak siadasz ?   :grin:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 05, 2010, 19:46:17 »
Kiedyś na XDA ktoś się zabrał za aplikację do tego wyłączenia pozostałych przycisków podczas wzbudzania, ale chyba projekt zarzucono... coś nie mogę tego wygrzebać...

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 05, 2010, 19:46:26 »
normalnie dzis wrocilem o 4.00 po 8 godzinnej nasiadowce w pubie i spoko caly czas w tylnej kieszeni :P i jeszcze jena zaleta antena nie jest zaslonieta heheheh
ps
 i zeby  nie blyo nie mam "dupy" jak stodola hehhe zaledwie 98kg i 189 cm w wzwysz  :ohreally:
(info dla kobietek heheheheh )
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2010, 19:52:20 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 05, 2010, 21:12:33 »
No to jesteś nieco wyższy  :mrgreen: ale nosić telefon w tylnej kieszeni  :ohreally:
Już wolę, by podświetlałl mi się ekran niż ryzykować uszkodzenie ekranu. Przy moim wszędobylstwie prędzej czy później coś by go trafiło.

Zastnawiam się, czy nie jest to wina programiku, który utrzymuje podświetlenie klawiszy razem z podświetleniem ekranu...

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 05, 2010, 22:14:15 »
normalnie dzis wrocilem o 4.00 po 8 godzinnej nasiadowce w pubie i spoko caly czas w tylnej kieszeni :P

Kolega chce dołączyć do grona posiadaczy LEO z pękniętym ekranem. Aż się dziwie, że pod czas tej nasiadówy nic się nie stało  :O
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 05, 2010, 22:25:35 »
baciarek no coTy pewnie ze nie chce  :-| ma to tego pokrowiec-etui "v"
Szyba chartowan  tak latow nie peka , takie szlo jest bardziej elastyczne (moze sie wygiac bez pekniecia )niz zwyle szklo natomias na wade szybko peka po udezeniu  :-? (tak jak w samochodach przednia szyba jest chartowana i wklejona podczas jszady po naszych pieknych drogach caly czas praruje z karoseria i nie peka , no chyba ze bedzie szybko i DUZA dziura az dobije to peaknie )

FRANQ23PL wylacz ten program i zobacz jakie beda obiawy  :mysli:
Antek 4.2.2

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 05, 2010, 23:11:45 »
Hipersonik daj ze spokuj ;)

Jak mialem FS N560 to bylo tam od fujitsu takie wlasnie cos - wylacz wszsytkie poza power.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 06, 2010, 08:41:55 »
...  Jakby dalo rade zablokowac je tak jak jest przy vol up/down (a jednak da sie).....

Drodzy forumowicze, kolega noise coś wspomniał, że można w jakiś sposób zablokowac przycisk zgłaśniania i ściszania leosia. Jak to zrobić, bo te przyciski są tak czułe, że mnie szlag trafia jak przykładowo oglądam film i tak musze trzymać telefon, żeby nie dotykac tych przycisków bo od razu tcmp zatrzymuje się, przechodzi w orientację pionową i oczywiście wyskakuje ta pikająca skala głośności. Dla mnie koszmar. Jak to przyblokować ?

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 06, 2010, 09:52:15 »
W tym przypadku tak jak wspomniał @HOHLIKS: "Spróbuj zainstalować AE Button Plus [...]", ale tutaj musiałbyś je ustawić tak, by działały po wciśnięciu i przytrzymaniu, a funkcję pojedynczego wciśnięcia usunąć.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 06, 2010, 11:16:04 »
dzieki za dobre checi, ale wolalbym ze tak powiem prztestowana rade. ABplus nie dziala dobrze na przyciski zgłaśniania i ściszania tzn chyba w ogóle nie działa.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2010, 17:56:27 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 07, 2010, 17:02:26 »
Też kibicuję pomysłowi blokowania klawiszy w Leo, ale obawiam się niestety, że to nie możliwe. Wątek był już na forum i nic z niego nie wynikło :-|. Na XDA też wszyscy nabrali wody w usta.  :(

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 07, 2010, 23:19:36 »
dzieki za dobre checi, ale wolalbym ze tak powiem prztestowana rade. ABplus nie dziala dobrze na przyciski zgłaśniania i ściszania tzn chyba w ogóle nie działa.

Na hypnosis V 4.3.0 by_Bysio ABplus działa,na poprzednich Bysia nie zawsze działało,teraz jadę na Dutty Holy Gral 3.4 nie działają ,na ostatnim Laurentisie przyciski VOL działały i nie wiem od czego to zależy.Co by nie mówić i narzekać ABplus jednak jet najlepszym programem do obsługi klawiszy.Trzeba tylko trafić na odpowiedni ROM.