Jak skonfigurować pocztę wymagającą SSL

• 3 Odpowiedzi
  • 1224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak skonfigurować pocztę wymagającą SSL
« dnia: Czerwiec 16, 2010, 20:11:20 »
Witam! Mam pocztę w swojej domenie która do konfiguracji potrzebuje mieć zanaczone w opcjach " tez serwer wymaga bezpiecznego polaczenia SSL"  zarowno w przypadku poczty przychodzacej jaki i wychodzacej.Konfigurujac jednak poczte w Manili nie ma nigdzie tych opcji do wyboru.Moge zaznaczyc tylko "serwer wymaga uwierzytelnienia".Jak taką pocztę skonfigurowac ? Męczę się juz od kilku dni zeby do tego jakosc dojsc....

Odp: Jak skonfigurować pocztę wymagającą SSL
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2010, 20:21:26 »
Nie wiem z jakiej poczty korzystasz, ale ja mam "gazeta.pl", która opiera się na silniku "gmail" Mam ustawiony protokół "imap", gdzie jest wymagane (chyba) SSL. W ustawieniach mam zaznaczone to co Ty, czyli "serwer wymaga uwierzytelnienia". Bez dodatkowych ustawień działa dobrze.

Pozdrawiam
Grafet

*

Offline lukassonimo

• *
  • 50
  • Sprzęt: htc hd2/ htc touch hd/Galaxy Note
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 16, 2010, 20:28:05 »
Witam! Mam pocztę w swojej domenie która do konfiguracji potrzebuje mieć zanaczone w opcjach " tez serwer wymaga bezpiecznego polaczenia SSL"  zarowno w przypadku poczty przychodzacej jaki i wychodzacej.Konfigurujac jednak poczte w Manili nie ma nigdzie tych opcji do wyboru.Moge zaznaczyc tylko "serwer wymaga uwierzytelnienia".Jak taką pocztę skonfigurowac ? Męczę się juz od kilku dni zeby do tego jakosc dojsc....
trzeba wejsc w start-mobilne biuro-email-menu-opcje-klikasz na kontom ktore masz juz ustawione -edycja konfiguracji konta-dalej-dalej-zaawansowane ustawienia serwera - tu masz zakladki wymagane ssl dla poczty przychodzacej i wychodzacej zaznaczasz - poczta powinna dzialac
blackSide v2.01.21916
XannyTechROM GRID LEO 2.3.1 Turbo

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 16, 2010, 20:36:32 »
Super...dzieki kolego...faktycznie skonfigurowaleme jako IMAP i poszlo...tez mam poczte na silniku gmail-a.Dzieki jeszcze raz.Pozdrawiam.