Internet w HTC HD2

• 36 Odpowiedzi
  • 10126 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: Internet w HTC HD2
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 15, 2010, 22:16:15 »
Dobra rozwiewam wszelkie wątpliwości

Przełączyłem telefon na EDGE (w połączeniach ---> ustawienia komunikacji wyłączyłem 3G)

Podłączyłem LEO pod laptopa przez kabel USB i udostępniłem Internet do laptopa

Internet działa

Wziąłem drugą komórkę przygotowałem numer na którym jest leo i odpalam jakiś temat z forum onetu - internet działa nadal
dzwonie na numer LEO, odebrałem połączenie i odświeżam forum - efekt nie można odnaleźć strony. LEO zawiesił neta na rzecz połączenia
głosowego.
powtórzyłem test starając się żeby pakiety darło z LEO i dopiero próbując połączyć się z numerem leo - efekt taki sam. Zerwało połączenie
z netem a połączenie telefoniczne zostało ustanowione. Jest tak jak mówiłem. Cały dzień internet a jak odbierasz połączenie to zrywa internet, zresztą nawet nie wiesz, że to robi bo jesteś zajęty gadaniem.

Badania przeprowadziłem na sieci PLAY - obie komórki są w PLAY

To tyle

Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline lukaszr

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 20, 2010, 22:55:17 »
Nie sprawdzalem tego, ale jesli Leo ma terminal GPRS klasy B to nic sie z tym nie zrobi, jesli korzystasz z GPRS/EDGE. Inna sprawa, ze podczas sesji 3G/UMTS teoretycznie powinien to obslugiwac, choc gdzies czytalem, ze w Orange ponoc byly z tym problemy.

Właśnie czasami jest ok, a czasami nie i tak teraz to co napisałeś trochę dało mi do myślenia, bo chyba rzeczywiście jest tak, że na GPRS/EDGE jest problem, a na 3G/UMTS tego nie ma. Muszę to dokładniej zbadać.

Wziąłem drugą komórkę przygotowałem numer na którym jest leo i odpalam jakiś temat z forum onetu - internet działa nadal
dzwonie na numer LEO, odebrałem połączenie i odświeżam forum - efekt nie można odnaleźć strony. LEO zawiesił neta na rzecz połączenia głosowego.

Dokładnie tak miałem w SE P900.

Przy okazji powielę pytanie o tą dziwną przypadłość przy połączeniu internetowym:

Ok, to kolejne pytanie, bo dzisiaj to zauważyłem.

Normalnie łączę się laptopem przez router WI-FI z neostradą. Jak przeglądam strony www to obrazki są normalnej jakości.

Jeżeli tylko połączę się przez LEO (czy przez kabel USB czy posłużę się leo jako router'em) to zawsze jest tak, że wszystkie obrazki na stronach, czy małe czy duże, są w zauważalnie gorszej jakości.

Czy wiecie czemu tak się dzieje. Może przy dużych obrazkach to aż tak nie przeszkadza, ale te naprawdę małe to normalnie robią się nieczytelne.

Tak samo jak korzystam w samym LEO z przeglądarek - zdjęcia są bardzo słabej jakości i wyglądają tak samo jak przy połączeniu przez niego.

« Odpowiedź #32 dnia: Maj 27, 2010, 11:37:50 »
znacie jakiś sposób żeby leoś po utracie umtsa i przejściu na edge wracał znów do umtsa ?
Nawet jak zasięg wraca na innym urządzeniu to leosia to nie rusza i dalej muli na edge...dopiero SR pomaga na chwile...
Stock1.48

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 27, 2010, 12:59:54 »
To nie rozwiazuje problemu, ale zamiast SR jakbys wylaczyl i ponownie wlaczyl modul GSM/UMTS, byloby szybciej.
Rozwiazaniem mogloby byc wgranie nowszego ROM albo radia.

« Odpowiedź #34 dnia: Maj 27, 2010, 13:49:50 »
Off/On modułu gsm nie poprawiło stanu , SR tak do pierwszej utraty sygnału UMTS.
A za co wersja radia odpowiada bo nie znalazłem na forum ?
Zdaje się stockowe 1.66 zmienia również radio...?

*

Offline markusbrutus73

• **
  • 116
    • Moje fotki
  • Sprzęt: HTC Leon   Elegancia CHT v9.5
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 27, 2010, 13:51:26 »
w wersji 1.66 jest nowsze radio niż w 1.48

« Odpowiedź #36 dnia: Maj 28, 2010, 10:00:37 »
zmiana romu i radia nic nie dała , tyle że transmisja danych się sama rozłącza po wyjściu np.z opery - czasem czasem nie.
Jakieś pomysły ?