internet w HD2

• 13 Odpowiedzi
  • 3860 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lakosik

• **
  • 109
  • Sprzęt: HD2 / S III
internet w HD2
« dnia: Luty 20, 2011, 16:55:11 »
Witam. Przed założeniem tego tematu używałem SZUKAJki, ale nie znalazłem tego, czego potrzebuję :)!

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć krok po kroku jak skonfigurować LEO, żeby działał na nim internet w Plusie wykupując np pakiet 100 MB?

Z góry dzięki

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
Odp: internet w HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2011, 18:47:41 »
Ustawienia/Menu/Więcej/Połączenia/Konfiguracja połączenia - ustawiasz kraj,operatora,a następnie tylko zatwierdzasz.

*

Offline lakosik

• **
  • 109
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2011, 19:42:40 »
Już to zrobiłem wcześniej, ale nie byłem pewny czy to wystarczy. Rozumiem, że nic nie muszę robić więcej? Włączając operę oraz IE nie muszę nic ustawiać?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2011, 20:03:02 »
Jeżeli łączy Ci się Leo z netem to jakich jeszcze ustawień potrzebujesz ? Innych nie ma tzn. są MMS, ale to inna bajka i sądzę, że masz je również ustawione.

*

Offline lakosik

• **
  • 109
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2011, 20:07:07 »
chodzi mi o to, żebym nie ponosił jakiś kosztów ekstra mając wykupiony pakiet, który np podałem wyżej  :)

*

Offline Szymon645

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2011, 20:09:53 »
Dodatkowych kosztów na pewno nie poniesiesz, chyba że cały pakiet wykorzystasz

*

Offline JohnyS

• 257
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 21, 2011, 10:57:45 »
W Playu istnieje możliwość połączenia się z siecią Plusa (sam to przerabiałem), a skoro obie sieci korzystają z tych samych nadajników, to może w odwrotną stronę też jest taka możliwość.
Zadzwoń do BOKu Plusa i dowiedz się jak sprawy stoją - jeśli będzie taka możliwość, to podobnie jak w Playu powinna być też możliwość zablokowania połączenia z inną siecią.

*

Offline ramzes

• *
  • 95
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2011, 12:01:39 »
Przypuszczam że regulamin promocji ( ten od pakietu) określa zasady na jakich możesz z tej opcji korzystać. W przypadku takich pakietów jest to najczęściej  obowiązek łączenia się przez określony przez usługodawcę APN. Zazwyczaj jest to ten domyślny, który konfiguruje się przy profilowaniu danego telefonu do określonego operatora. Dla plusa zazwyczaj były to APN: internet i www.plusgsm.pl

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2011, 19:25:28 »
chodzi mi o to, żebym nie ponosił jakiś kosztów ekstra mając wykupiony pakiet, który np podałem wyżej  :)
Zainstaluj SPB Wireless Monitor.
Program komercyjny ale wart zainwestowania paru złotych. Można go dowolnie konfigurować, za jego pomocą na bierząco śledzić która aplikacja ile kB pobiera z pakietu oraz ustawić próg po przekroczeniu którego telefon sam Cię zaalarmuje, że Twój pakiet lada moment zostanie przekroczony.
Więcej o samym programie poczytaj tutaj http://spb.com/pocketpc-software/wirelessmonitor/

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 22, 2011, 14:48:47 »
Poza kontrola transferu, zebys nie musial ponosic dodatkowych kosztow po przekroczeniu pakietu, musialbys kupic jeden z pakietow non-stop, najmniejszy w plusie to 500MB.
Po wyczerpaniu pakietu nie sa naliczane dodatkowe oplaty, ale spada szybkosc transferu.

*

Offline lakosik

• **
  • 109
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 01, 2011, 12:59:44 »
Wszystko mam elegancko skonfigurowane, internet śmiga, ale tylko na IE...
Za każdym razem gdy włączam Opere Browser wyskakuje mi "network problem" i nie łączy się z żadną stroną...
Oczywiście połączenie danych mam wł.
Co może być przyczyną, wersja Opery (version 9.7; build: 36023)?

Po wgraniu Opera Mobile 10 działa w niej internet, tylko jest inny problem. Nie mogę przeglądać stron poziomo... Można to w jakiś sposób ustawić, bo przyznam szczerze, że nie znalazłem takiej możliwości, a ekran sam z siebie w tym programie się nie obraca...

*

Offline JohnyS

• 257
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 01, 2011, 22:44:55 »
Jeśli chodzi o Operę Mobile 10, to prawdopodobnie masz jakąś wersję beta.
Jak dobrze poszukasz,to znajdziesz w sieci fixa, który będzie obracał widok przeglądarki wraz z obróceniem telefonu do poziomu - jest taki, bo sam kiedyś używałem.
Drugie wyjście to ściągnięcie Opery Mobile 10 w wersji finalnej - mam i widok automatycznie dostosowuje się do położenia telefonu.
Jest jeszcze możliwość zainstalowania programu, np. PLToogle, który będzie obracał nie tylko Operę.

*

Offline JanuszT

• 20
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 02, 2011, 10:11:03 »
Dla Romu 3.14 z Plusa Opera 9.7 ma domyślnie ustawione połączenia przez WAP.
Trzeba wejść w ustawienia opery przez wpisanie w oknie opery opera:config i ustawić połączenia na domyślne.

Połączone: Marzec 02, 2011, 10:19:41
jeszcze zacytuję z

http://pdaclub.pl/forum/leo/hd2-w-plus/60/

W operze bardzo łatwo wyłączyć domyślny WAP, wystarczy w pasku adresu opery wpisać opera:config, przejść do zakładki Network i "zahaczyć" opcję Conn Mgr Auto Detect Network, zapisać i restart opery.
Teraz należy wyłączyć punkt dostępu WAP (usuwając go lub wyłączyć za pomocą NO DATA).
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2011, 10:19:41 wysłana przez JanuszT »

*

Offline lakosik

• **
  • 109
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 02, 2011, 22:37:02 »
Dzięki wielkie dla JohnyS i JanuszT.
Opera opanowana.