Dołącze się do tematu żeby rozwiać wszystkie wątpliwości. Oczywiście tak się składa że dziś w Francji mają też święto wolne od pracy dlatego nie porozmawiacie z Panią z Expansys.
Ja z tego źródła kupowałem już kilkanaście razy różne przedmioty min. Diamond2, Pro 2 itp. ponieważ zawsze mieli dużo wcześniej niż w Polsce a że nie zależy mi na menu w języku polskim to nie było dla mnie problemu.
Jeżeli chodzi o kartę kredytową to proszą o przesłanie skanu ale oczywiście można zamazać numer karty, chodzi im o bezpieczeństwo aby zobaczeć że karta jest rzeczywiście wystawiona na wasze nazwisko. Numer karty możesz podać obsłudze lub jeżeli nie chcesz tego robić, Pani przesyła ci link na maila i wtedy otwierasz sobie stronę z tego linku i tam wprowadzasz numer karty bezpośrednio do systemu expansys bez udziału osób trzecich.
Ja składałem zamówienie również na HD2 i czekam a jestem w kolejce 28 (zamawiałem około 20 października) i też nie załapałem się na pierwsze 50szt. Expansys miało takie zamówienia gdzie np. jedna osoba zamawiała po 10szt. HD2 i nie płaciła kartą kredytową tylko już dużo wcześniej zrobiła przelew bankowy i pieniądze dawno już były na koncie Expansys. I właśnie podjęli taką decyzję przy wysyłce tej pierwszej partii że otrzymają je osoby pierwsze z listy które juz dawno zapłaciły pieniądze i mają przez to zamrożoną gotówkę.
W czwartek tj. jutro do Expansys dotrze druga partia HD2 w ilości 400szt. więc tu już nie powinno być problemu z dostępnością i w piątek HD-ki 2 będą cieszyć nasze oczy

Święta i dni wolne od pracy
Nowy Rok - ( 1 stycznia )
Poniedziałek Wielkanocny
Święto Państwowe - ( 1 maja )
Dzień Zwycięstwa - ( 8 maja )
Poniedziałek Zielonoświątkowy
Boże Ciało
Święto Narodowe ( Zburzenie Bastylii ) - ( 14ipca )
Wniebowzięcie NMP - ( 15 sierpnia )
Wszystkich Świętych - ( 1 listopada )
Rocznica Rozejmu - ( 11 listopada )
Boże Narodzenie - ( 25 grudnia )