HTC Touch HD2 - pre-order. Czekajac na informacje o dostawie ;P

• 496 Odpowiedzi
  • 88663 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline d@r

• *
  • 88
Odp: HTC Touch HD2 - pre-order. Czekajac na informacje o dostawie ;P
« Odpowiedź #480 dnia: Grudzień 01, 2009, 11:25:03 »
Acha, dzieki. Faktycznie nie sprawdzilem orange, unikam tej sieci i jakos mi umknelo.
Mam abonament, ale po wczesniejszych doswiadczeniach z era, przy zakupie n73 (jak weszla na rynek ~3-4y lata temu) mam dosc placenia astronomicznych rachunkow i splacania w ten sposob telefonu. Zreszta 300x24m-ce umowy, to 7200, minus 3000 (powiedzmy) sluchawka, wychodzi 175pln/m-c, co daje ok 29gr za minute do "wszedzie". Czy to sie jakos oplaca w kontekscie uwiazania na 2a lata, to nie wiem. Moze jak ktos stale i na prawde duzo dzwoni..
Natomiast zapomnialem napisac, o czym Ty wspomniales - inny soft u opow. Nie wiem jak z WM, ale w moim modemie optiona jest soft ery i firmware nie da sie zmienic, przynajmniej nie tak latwo i bez utraty gwarancji (zmiana FW powoduje - podobno - usuniecie SMOKa). Brr, ja mam dosc :-|

Do modow:
Faktycznie byloby lepiej zadawac takie pytania na PW, sie poprawie!
Pozdrawiam, Darek

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #481 dnia: Grudzień 01, 2009, 11:36:44 »
Natomiast zapomnialem napisac, o czym Ty wspomniales - inny soft u opow. Nie wiem jak z WM, ale w moim modemie optiona jest soft ery i firmware nie da sie zmienic, przynajmniej nie tak latwo i bez utraty gwarancji (zmiana FW powoduje - podobno - usuniecie SMOKa). Brr, ja mam dosc :-|

Era regularnie "psuje" swoje urządzenia brandowanymi ROMami. Owszem, każda zmiana ROMu powoduje utratę gwarancji, ale w większości urządzeń da się przywrócić oryginalny ROM i wrócić do stanu fabrycznego. Choć czasem w przypadku ciężkich uszkodzeń (padnięty ekran, spalona płyta główna) nie ma za bardzo możliwości przywrócenia...

A simlock to zupełnie odrębna działka i nie ma nic wspólnego z ROMem. Tak na marginesie Era i Play nie mają już simlocków w swoich urządzeniach.

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #482 dnia: Grudzień 01, 2009, 12:40:01 »
Nie o tym temat, ale dla scislosci: mam Globetrotter optiona (ge301) i ma SMOKa. Gdzies czytalem (na bez-kabli?), ze zmiana na sile FW z ery na oryg. niesie ze soba jego (simlocka) usuniecie, a to utrate GW. FW ery da sie zapewne przywrocic, gorzej ze SMOKiem..
Pozdrawiam, Darek

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #483 dnia: Grudzień 01, 2009, 15:15:21 »
mie ma takiej mozliwosci aby przez zmiane oprogramowania pozbyc sie simlocka
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #484 dnia: Grudzień 01, 2009, 15:59:31 »
Simlock to tak na prawde blokada software'owa, zgadzasz sie ? Co da sie zabezpieczyc softem, to da sie i zlamac/obejsc/zepsuc, czesto nieumyslnie. Najczesciej dzieje sie to poprzez bledy w kodzie (znam: ctr-v i .. mazanie po ramie :grin:). Samego watku nie znalazlem, ale tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=10276&postdays=0&postorder=asc&start=15
jakies info jest. Nie twierdze, ze to specjalnie, jestem pewien, ze to blad w kodzie, cos na ksztalt "overflow".
Fakt, ze nie pamietam dokladnie, i fakt, ze nie moge znalezc tego konkretnego tematu (powyzszy dotyczy Huaweia), wiec moze cos pomeralem z czasem odnosnie Globetrottera? Ale do tego wlasnie nawiazywalem. I moze wlasnie m.in. dlatego na FW z ery nie da sie wgrac oryginalnego FW Optiona, trza cos tam "psuc"?
Pozdrawiam, Darek

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #485 dnia: Grudzień 01, 2009, 16:06:43 »
Dlaczego uparcie chcesz porównywać pda z kartą gsm do laptopa? Myślisz że HTC i inni producenci pda robili by romy pod każdego usera z osobna bo każdy ma inny kod do ściągnięcia simlocka? W karcie gsm nie zmienia się romów jak w pda wiec możne i jest to realizowane softwerowo... W pda nie jest i tyle w tym temacie.
Are you shpongled?

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #486 dnia: Grudzień 01, 2009, 16:21:59 »
Hehe, rozmowa byla n/t zakupu na raty (kosztow), a kupna w "promocji" u opa. Przyklad z modemem byl odnosnie zmian, jakie czyni/dodaje era, a wiem ze orange tez. Moja intencja bylo zwrocenie uwagi na to i na "zagrozenia"(?), ktore niesie ze soba kupno takiego sprzetu z "wlasnym" FW opa (niestabilnosc, blokady, ograniczona autonomia FW itd).
Widze, ze sie nie zrozumielismy, chyba wiec mozna wyciac kilka ostatnich, nie dotyczacych watku, wypowiedzi.
Pozdrawiam, Darek

*

Offline xaban

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #487 dnia: Grudzień 01, 2009, 16:37:28 »
1. Dalsza bezcelowa dyskusja
2. Dzial ofert sprzedazy jest wyznaczony na forum - ty to wiesz, ja to wiem.
3. Oferty sprzedazy jako sklep moga byc wystawione tylko i wylacznie po uzyskaniu zgody administracji (vide regulamin sprzedam)
4. To nie jest pierwsza proba "zarobienia na klubowiczach"
5. Czy jeszcze cos wymaga dopowiedzenia?
(Beju)
"Mistrzuniu"??
"Beju"???
Co to za język?
Czy administrator nie powinien się wykazać większą kulturą niż besztany przez niego użytkownik?
W tym przypadku jest stanowczo odwrotnie.

Czy za off-topic teraz ja zostanę zwyzywany?

Konrad

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #488 dnia: Grudzień 01, 2009, 17:41:47 »
Beju to nick Moderatora. Jakie to obrazliwe stwierdzenie??

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #489 dnia: Grudzień 01, 2009, 17:52:21 »
W słowie "mistrzuniu" tez niespecjalnie widzę niekulturalne akcenty...

*

Offline Mozart

• *
  • 72
  • Sprzęt: iPhone 4
« Odpowiedź #490 dnia: Grudzień 01, 2009, 17:58:53 »
Sie nie znasz Vonski.

« Odpowiedź #491 dnia: Grudzień 07, 2009, 00:30:36 »
Witam,
Do 10-go grudnia mam rezerwacją na HD2 w Euro RTV AGD w cenie 2599. Kupiłem telefon z innego źródła z polskiej dystrybucji w dużo niższej cenie, a więc mogę odstąpić rezerwację zainteresowanej osobie :) Myślę, że można umówić się na odbiór w dowolnym sklepie Euro.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt na forum lub mailowo: premislausg@gmail.com

*

Offline AutoMichu

• **
  • 162
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 3/Note/ S II/ HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #492 dnia: Grudzień 07, 2009, 07:36:11 »
Podobno 10 grudnia ma być nowa dostawa. Chyba, że Vobis, Euro i... mieli wyłączność na pierwszy okres sprzedaży, a teraz HTC puści wszystkim.
Z tego co słyszałem, to cena może zejść nawet do 2350. Jak tak będzie, to też sobie kupię.

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #493 dnia: Grudzień 07, 2009, 11:28:48 »
Zamowienie zlozone w weekend w handtec.co.uk, kurier do Polski ~505funtow, w $ ok. 830, w pln ~2290. Dostawa od 8.12, wersja WWE, 2 letnia gwarancja EU, III batch (podobno). Do Polski dojedzie II (choc co poniektorzy pewnie beda mieli tez III :wink:). Handtec dziala blyskawicznie, w niedziele (!) odpisali mi z prosba o dodatkowa autoryzacje (czyli niestety jak jak w exansys i clove).
Expansys odradzam, mam przykre doswiadczenia:
- nie odpisali na moj mail (z pytaniem o sprzedaz w funtach, czyli z .com, a nie .pl),
- zaczal pojawiac sie nowy spam!
Dodatkowe minusy, to ze sa drodzy i sa zwyklym sklepem. Dla porownania handtec jest zrodlem/hurtownia dla takich sklepow jak np expansys. Sledzilem tydzien te strony (+ clove.co.uk) i widze jak na expansys zmienia sie ciagle status nowej dostawy: raz 7 dni, raz 4y, a od mniej wiecej czwartku do dzis wisial est. time 1 day, dzis jest 3 days. Dziwna firma..

Fakt, moj komentarz jest mocno subiektywny, jakos dziala mi na nerwy brak odpowiedzi. Jednak przytoczylem fakty, a bede tez obserwowal ten podejrzany spam (od Araba oferujacego mi wielki majatek, bylebym wszedl na jakas stronke :)) ) - mysle o zgloszeniu tego.
Pozdrawiam, Darek

*

Offline worms14

• **
  • 245
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #494 dnia: Grudzień 07, 2009, 18:59:40 »
Też czekam na upragnioną chwile gdy zakupie HD2. Będę brał tam gdzie będzie najtaniej pod ręka w Warszawie z możliwością stwierdzenia właśnie wersji Leo.
Mam więc pytanie jak to stwierdzić, pewnie właśnie chodzi o III batch?
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #495 dnia: Grudzień 07, 2009, 21:18:00 »
Hej, nie wiem jak sprawdzic. Na stronie sklepu, gdzie zamawialem, widnial tekst "2nd batch out of stock" (lub podobnie). Niestety "wlasnie" pojawilo sie info, ze dostawa po ... 14 gru, shit  :mrgreen: ! Ciekawe, czy zdaza przed swietami.. OK zreszta, niech HTC szlifuje, byle by nie PRZEszlifowal  :grin:
Pozdrawiam, Darek

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
« Odpowiedź #496 dnia: Styczeń 17, 2010, 23:34:15 »
Zamowienie zlozone w weekend w handtec.co.uk, kurier do Polski ~505funtow, w $ ok. 830, w pln ~2290. Dostawa od 8.12, wersja WWE, 2 letnia gwarancja EU, III batch (podobno). Do Polski dojedzie II (choc co poniektorzy pewnie beda mieli tez III :wink:). Handtec dziala blyskawicznie, w niedziele (!) odpisali mi z prosba o dodatkowa autoryzacje (czyli niestety jak jak w exansys i clove).
<cut>

O co chodzi z tym II/III batch'em? Jakie są róznice i jak rozpoznać?

M