HTC HD2 zawiesza sie po starcie!!

• 9 Odpowiedzi
  • 4035 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marbron

• *
  • 93
  • Sprzęt: HTC HD2
HTC HD2 zawiesza sie po starcie!!
« dnia: Wrzesień 19, 2012, 23:56:33 »
Mam irytujacy problem. Czesto latam samolotami i po wlaczeniu telefonu po wyladowaniu zawsze musze czekac nawet godzine, zeby w pelni mozna bylo z niego korzystac. Albo w ogole ekran sie nie zapala, tylko przyciski pod spodem ekranu, albo jak juz wejde po przynajmniej 15-20 min w jakas opcje (sms czy telefon) to nic nie moge zrobic, bo wszystko sie blokuje, zawiesza i albo trzeba po prostu uzyc super cierpliwosci i czekac, albo znow resetowac, wyjmujac baterie, ale zazwyczaj objawy sa  podobne. Nie musze mowic jakie to irytujace, jak sie spiesze i chce zadzwonic po taxi a nie moge.... A juz nie daj boze, jak trwa "procedura" uruchamiania i ladowania sie telefonu a ktos do mnie dzwoni, wtedy oczywiscie ani nie moge odebrac, ani odzwonic ani juz nic z tym zrobic, tylko musze wyciagnac baterie i uruchomic ponownie... I znow godzina albo prawie...

Poza tym podobne objawy sa jak np gdzies chce zadzwonic i w tym samym czasie "idzie" mi sms....wszystko sie blokuje. Nie bez powodu pisze "idzie", bo zanim dojdzie tez to trwa wieki. Najpierw zaczyna migac zielona dioda, wiec wiem ze jest sms i wlaczam tel, juz po slide'dzie widac, ze wszystko chodzi na super zwolnionych obrotach, potem po jakims czasie pojawia sie ikonka wiadomosci, a dopiero po jakims dzwiek...wtedy moge przeczytac smsa. Natomiast, zeby go wykasowac musze czekac na zniknecie wiadomosci ok 3-4 min, jak nie wiecej... Natomiast jezeli w trakcie procedury kasowania smsa, idzie kolejny, to tel moze sie zawiesic i na 10-15 min...itd, itp

Czy ktos moze wie, jaka jest tego przyczyna i co mam zrobic, zeby telefon chodzil plynnie??

Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz!

*

Offline piter-polak

• 18
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Odp: HTC HD2 zawiesza sie po starcie!!
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 20, 2012, 08:29:56 »
Po pierwsze, co masz na pokładzie. Android czy Windows Mobile. Jeśli Windows, to czy wypiek, czy stockowy ROM? Jaki, to podstawa, żeby cośkolwiek wywnioskować. Napisz dokładnie jakieś informacje o sofcie, bez tego ani rusz.

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 20, 2012, 11:32:47 »
Nie podalem szczegolow - przepraszam!
Otoz, mam Windowsa 6.5, telefon oryginalny, zakupiony w kwietniu 2010 z oryginalnym ROM-em po polsku. Od tamtej pory ROM nie byl uaktualniany. Wersja ROM (w/g info o oprogramowaniu w tel: 1.48.479.1 (71294) WWE. Z telefonu korzystam glownie do dzwonienia, smsow, czasami net pod wifi, zdjecia mam na karcie.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 20, 2012, 11:50:53 »
Aktualizacja do 3.14 da odpowiedź czy winny jest soft czy Leon powinien się udać w zaświaty.
Był 1.48 potem 1.66 a ostatni 3.14 - z jakiegoś powodu były pisane nowsze ROM-y z nowszymi radiami.

Miło by było gdybyś napisał w jakim stanie jest podczas lotu, czy wyłączony czy w trybie "samolot" i jak jest ustawione poszukiwanie sieci komórkowej.
Ja po wylądowaniu (wyłączonego) włączam i uruchomienie trwa tyle samo bez względu na to czy jestem w Warszawie, Amsterdamie czy w Moskwie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2012, 11:55:43 wysłana przez ycbo »

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2012, 12:10:37 »
Juz kiedys myslalem od aktualizowaniu, ale zawsze sie balem, ze potrace wszystkie smsy, na ktorych bardzo mi zalezy. A telefon funkcjonowal ok, wiec z czasem dalem sobie spokoj. Wiem, ze kontakty, terminy itp moge sobie przerzucic (co zreszta regularnie robie) do outlooka, ale smsy nie wiem jak sie archiwizuje, zeby ich nie utracic. Zreszta po kilku takich wyjmowaniach baterii jakies smsy mi sie kasowaly, bez zadnego specyficznego klucza...po prostu, np ostatnio, po zblokowaniu przynajmniej 20 smsow jednego z moich kontaktow poszlo sobie bezpowrotnie na spacer....

W samolocie zawsze wylaczam caly telefon, nie przechodze w tryb samolotowy. I wlasnie od kilku dobrych miesiecy ponowne uruchamianie tego telefonu trwa wieki..Zreszta nie musze latac, czasami mi sie zblokuje na ziemi albo po prostu padnie bateria i tez ponowne uruchomienie zabiera strasznie duzo czasu...

Połączone: Wrzesień 20, 2012, 12:13:12
a, i ustawienie sieci zawsze na automat...ale to chyba nie jest przyczyna, bo kiedys chodzil dobrze, a poza tym jak jestem w kraju i ma do wyboru tylko jedna siec to tyle samo to trwa
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2012, 12:13:12 wysłana przez marbron »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 20, 2012, 15:29:14 »
Nie wiem jakim programem zrobić backup SMS-ów, tu na forum napewno znajdziesz odpowiedź.
Potem natychmiast zrobił bym aktualizację do 3.14.

*

Offline Sempron

• **
  • 137
  • Windows Mobile 6.5
  • Sprzęt: Asus P320, Samsung Omnia, HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2012, 18:06:25 »
PIM Backup-program służący do robienia kopii zapasowych danych (również sms). Przed wgraniem czegokolwiek (innego romu),  pokusiłbym się przywrócić fabryczne ustawienia czyli HR i sprawdzić, czy problem nadal występuje. Wcześniej oczywiście zrób kopię zapasową danych programem PIM Backup.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2012, 18:14:46 wysłana przez Sempron »

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 20, 2012, 20:18:09 »
Dziekuje za podpowiedzi, w takiej sytuacji na pewno to zrobie. Jedno pytanko jeszcze: gdzie ta kopia zapasowa bedzie znajdowac sie na telefonie (bo widze, ze kopiuje nie na komp tylko na telefon) skoro i tak sie wszystko skasuje?? Czy to wchodzi na karte czy gdzie indziej?? Nastepna sprawa, czy po uaktualnieniu ROM-u lub HR bede mogl z powrotem skopiowac te smsy i inne dane z kopii zapasowej na telefon i gdzie mam ich szukac??

Jak juz jestesmy przy temacie smsow, czy ktos wie jak moge smsy z mojego HD2 skopiowac na komputer dzialajacy w Windowsie?? Bardzo mi na tym zalezy, bo musze wiekszosc z nich wydrukowac i nie moge znalezc zadnego programu do tego celu a przy Active Sync smsy sie nie synchronizuja... Bede wdzieczny za kolejna podpowiedz :)

*

Offline Sempron

• **
  • 137
  • Windows Mobile 6.5
  • Sprzęt: Asus P320, Samsung Omnia, HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 21, 2012, 13:14:05 »
PIM Backup tworzy kopię zapasową w ścieżce podanej przez Ciebie (po uruchomieniu programu - krok 2 "Wybierz nazwę pliku lub folder"). Po HR lub aktualizacji romu uruchamiasz program  Pim Backup ponownie, wybierasz opcję-"Restore", wybierasz ścieżkę dostępu z plikiem kopii zapasowej i cieszysz się z odzyskanych danych.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2012, 13:18:10 wysłana przez Sempron »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 21, 2012, 16:18:02 »
U mnie wystaczy wybrac sam plik w explorerze, program uruchamia sie automatycznie.