HTC HD2 z HTC Sense 3.0

• 10 Odpowiedzi
  • 4592 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC HD2 z HTC Sense 3.0
« dnia: Wrzesień 14, 2011, 15:22:48 »
Witam
jak wiadomo Sense 3.0 już zaistniał na  androida.
Pytanie czy istnieje możliwość zamontowania  Sense 3.0 na HD2 z Windows mobile.

Z góry dzięki za info.

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: HTC HD2 z HTC Sense 3.0
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2011, 15:41:55 »
nie ma takiej możliwości, chyba że producent wyda nową wersję pod WM 6.5, co raczej nigdy się nie stanie.
Jedyna możliwość - wgrać androida z sense 3.0, lub 3.5
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2011, 23:57:41 »
ok trochę jestem nie pocieszony od zawszę działam na Windows mobile i jakoś nie jestem przekonany do androida.
Lecz kto wie może coś godnego polecenia ktoś zaproponuję - czyli android z sense 3.0 lub 3.5.
wszelkie linki i informację mile widziane ( poczytam i pooglądam może jakieś screeny )

*

Offline dmlakers

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia, LG KU990, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2011, 12:51:23 »
Sam jestem podobnie jak ty od wielu lat fanem smartfonów z WM... aktualnie posiadam HD2 z WM 6.5.x i jestem z niego bardzo zadowolony ale... od kilku miesięcy romansuję z Androidem (z SD na razie) i coraz bardziej skłaniam się ku temu aby mieć jeden system operacyjny w moim smartfonie: właśnie Androida.

Polecam Ci taką wersję, którą sam używam i jestem z niej bardzo zadowolony:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1100560

HTC HD2
ROM: Sense 2.1 Lite|GBLeo R6 2.3.3 DHDbase[marc0.1.8]
Radio: 2.12.50.02_2

*

Konrad4x

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2011, 14:01:21 »
ja myślę, że przesiadki na Androida zaczną się wśród użytkowników Leosia, jak tylko AutoMapa przejdzie na ten system. Do tego czasu raczej to są i będą mizerne ruchy.

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2011, 15:34:45 »
ja myślę, że przesiadki na Androida zaczną się wśród użytkowników Leosia, jak tylko AutoMapa przejdzie na ten system. Do tego czasu raczej to są i będą mizerne ruchy.

tylko że na AUtoMapę na Andka to chyba jeszcze poczekamy... -_-
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2011, 21:31:23 »
ok trochę jestem nie pocieszony od zawszę działam na Windows mobile i jakoś nie jestem przekonany do androida.
Lecz kto wie może coś godnego polecenia ktoś zaproponuję - czyli android z sense 3.0 lub 3.5.
wszelkie linki i informację mile widziane ( poczytam i pooglądam może jakieś screeny )
Jest na HD2 Android z Sense 3.0 z HTC Sensation - działa całkiem fajnie. Odpala się go jak program, ale działa normalnie jak system : http://hd2blog.pl/2011/06/android-z-sense-3-0-kamera-720p-magldrsd/

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2011, 02:02:59 »
Konrad4x - nie wiązał bym możliwości i chęci posiadania Androida z AutoMapą, wielu realnie myślących po wielu cyklicznych wygłupach firmy Aqurat i popisach ich programu olało to dzieło tak jak zegarki nakręcane śrubką i auta na korbę.
Android to system o możliwościach których nie ma WinMobile bo jest stary i porzucony.
Programy nawigacyjne działające na Androidzie są (np. MapaMap, iGO i inne) i nie powodują stresu i wielokrotnych pytań i nie uzasadnionego podniecenia kiedy będzie poprawka do niekończącej się bety bo ta wczorajsza doprowadza do obłędu i prowadzi po stacjach benzynowych lub podwórkach (ostatnio modne jest nie ładowanie lub wyłączanie urządzenia).

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2011, 10:45:58 »
Sam jestem podobnie jak ty od wielu lat fanem smartfonów z WM... aktualnie posiadam HD2 z WM 6.5.x i jestem z niego bardzo zadowolony ale... od kilku miesięcy romansuję z Androidem (z SD na razie) i coraz bardziej skłaniam się ku temu aby mieć jeden system operacyjny w moim smartfonie: właśnie Androida.

Polecam Ci taką wersję, którą sam używam i jestem z niej bardzo zadowolony:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1100560

bardzo fajne mam rozumieć że z SD to znaczy że można mieć dwa systemy na HD2 na raz a odpalać który się chce, czyli dobra możliwość po testowania androida.
jak mogę prosić o przybliżenie mi sposobu działania tego systemu.

*

Offline pioterek2666

• **
  • 167
  • Sprzęt: HD2 + Dell Axim x51v WM 6.5 E01 makuu +Ratoc CFU1U
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 17, 2011, 10:59:42 »

Ja jestem wśród tych, którzy bardziej czekają na Windowsa Mobile uruchamianego z karty pamięci. Wtedy problem Automapy na Andka zniknie :E

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 18, 2011, 09:52:59 »
bardzo fajne mam rozumieć że z SD to znaczy że można mieć dwa systemy na HD2 na raz a odpalać który się chce, czyli dobra możliwość po testowania androida.
jak mogę prosić o przybliżenie mi sposobu działania tego systemu.

Masz wszystko w przyklejonych wątkach. Ja mam Andka z SD i w zasadzie to przez większość czasu na nim jestem.
Faktycznie podpisuję sie także pod stwierdzeniem, że przed porzuceniem Windy blokuje mnie tylko Automapa. Mam pod Andkiem nawigacje, ale albo są onlinowe i za granicą płynę, albo znacznie ustępują AM.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.