HTC HD2 vs kaiser = totalna porażka HD2 - szukam leków

• 11 Odpowiedzi
  • 2952 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC HD2 vs kaiser = totalna porażka HD2 - szukam leków
« dnia: Wrzesień 06, 2011, 23:09:32 »
Cześć,

po 4 latach kaiserowania kupiłem HD2. Zawiodłem się dramatycznie ale być może ktoś będzie potrafił zaradzić:

rom oczywiście najnowszy WWE 3.14 bez słabego spolszczenia.

fatalne wifi - wiecznie się rozłącza - na starym romie tego nie było, nie jest to wina radia bo robiłem downgrade - wina sterowników wm6.5 - to jest największa bolączka tego telefonu

gsplayer - kaiser się nie wyłączał podczas słuchania transmisji internetowych hd2 się wyłącza - DRAMAT

połączenia 3G i niższe, same się aktywują i się nie rozłączają i bateria szybko umiera. W kaiser była to zwykła opcja.

pisanie na klawiaturze bez błedów chyba nie możliwe. mam też desire Z i pomimo mniejszego ekranu jest znacznie lepiej

nie działają aplikacje java z kaisera. mam na myśli aplikację F1 do podglądania międzyczasów

obsługa poczty przez manile to dramat i wioska. Trzeba wyłaczyć manilę aby skonfigurować dodatkowe foldery gmail

brak managera przełączającego aplikacje. Kaiser też nie jest swięty ale z okna dzisiaj można było rozwinąc otwarte aplikacje. Wieś manila tego nie ma - dramat.

bardzo trudne nawigowanie w programach jak total commander a dodatkowy rysik pojemnościowy to żart

brak palmowych przycisków jest dobijający no ale titaj nie zardzimy

menu start też dramat. Wim że są dodatkowe aplikacje zwiększające ilosć kolumn ale ja wolę te z WM6.1

Generalnie WM6.5 to katastroficzna porażka microsoftu, a nigdzie nie znalazłem softu WM6.1 na HD2 na który chętnie bym wrócił

Jeżleli ktoś zna lekarstwa poza powrotem do kaisera który też rozważam to proszę o pomc
Pozdrawiam

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: HTC HD2 vs kaiser = totalna porażka HD2 - szukam leków
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2011, 12:10:12 »
nie działają aplikacje java
- zainstaluj inną aplikacje do javy.
brak managera przełączającego aplikacje.
To sobie zainstaluj, np ArkSwith
Generalnie WM6.5 to katastroficzna porażka microsoftu, a nigdzie nie znalazłem softu WM6.1 na HD2 na który chętnie bym wrócił
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1071368

*

Offline remak

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC HD2 Energy ROM
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 07, 2011, 17:34:16 »
Ja mam zazinstalowany Energy ROM 6.5.3 :ok:  z XDA i działa bez zastrzeżeń  :ok:. Polecam

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2011, 11:36:19 »
Dzięki Panowie,

udało mi się przebrnąć przez kilka problemów.
jest możliwe używanie wifi w uśpieniu

pobawię się 6.1 ale podobno nie nadaje się przez wymaganą precyzję klikania sikem.

co do javy, możesz coś polecić? javafx?

sprawdzę tego arkswich

na razie walczę, btw, jak zrobić ctrl+v aby wklejać teksty jeżeli nie wyświetla się menu z gunkcją wklej?
nie da się wklejać linków do WMP w funkcji open url
w wm6.1 w programowej klawiaturze jest ctrl.

Rozdaje się tu jakieś pomuki lub browary?

pozdrawiam

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 08, 2011, 14:05:24 »
Rozdaje się tu jakieś pomuki lub browary?
pozdrawiam
nie
end of fear
yo is here

*

Konrad4x

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 08, 2011, 14:30:21 »
na razie walczę, btw, jak zrobić ctrl+v aby wklejać teksty jeżeli nie wyświetla się menu z gunkcją wklej?
a próbowałeś dłużej przytrzymać palec w miejscu, do którego chcesz wkleić jakiś tekst ze schowka ?

*

Offline MiruK

• *
  • 68
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 09, 2011, 01:34:32 »
co do wifi to rzeczywiście słabo działa, ale to jest wina WM bo po przesiadce na androida wifi działa miodzio, zdjęcia i filmy tez o wiele lepszej jakości
HD2 + NexusHD2-Gingerbread_V3.2a_NAND_(Android-2.3.7)

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2011, 10:43:34 »
Dziękuję za wskazówki, po kilku tyg, zainstalowaniu mnóstwo softu i nakładek, modyfikacji rejestrów i sam nie wiem czego jeszcze prawie wszystko mi działa. Została jeszcze f1 na java oraz więcej skrótów z poziomu manila. 3 rzędy to zdecydowanie za mało. Co ciekawe widziałem zrzuty z ekranu gdzie w quick lanch są 4 ikony a nie 3.Niestety nie znalazłem, żadnego softu który by to modyfikował.

zauważyłem też, że z pod wielu poziomów różnych aplikacji nie ma wyślij przez BT za to jest wyślij przez IRDA

Pozdrawiam

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 18, 2011, 12:03:03 »
Co ciekawe widziałem zrzuty z ekranu gdzie w quick lanch są 4 ikony a nie 3.Niestety nie znalazłem, żadnego softu który by to modyfikował.
Jeśli chodzi Ci o ilość skrótów na ekranie głównym np. pod zegarem to wypróbuj Cookie Home Tab 2.0.

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 18, 2011, 15:13:38 »
Bez zbędnych bajerów tylko 16 przycisków "16 Quick Links 1922_R2.cab"   do znalezienia tutaj:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=618839