HTC HD2 - umarł Król, niech żyje Król !!

• 182 Odpowiedzi
  • 57620 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wagi

• *
  • 56
  • Sprzęt: BLACKSTONE
Odp: HTC HD2 - umarł Król, niech żyje Król !!
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 27, 2009, 19:29:40 »
Napalałem się na niego, ale brak rysika mnie ostudził.... Nie zależy mi na multitouch'u, za to rysik jest niezbędny! Notatki, AM, Excel... Taka rozdziałka a tak słaba precyzja wskazywania - paluch... Ech.... Szkoda, zapowiadał się fajnie... Do Iphone'a są ryskiki, mogli tu też dodać...

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 27, 2009, 19:35:29 »
Zawsze możesz sobie dokupić, widziałem nawet długopisy z opcją rysika :) No ale jak już wspominałem za taką cenę to powinien mieć wszystko... Ja czekam na Touch Pro 3... Klawiatura RULEZZZ :grin:
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

lipalipski

« Odpowiedź #122 dnia: Październik 27, 2009, 19:35:31 »
Ja lubię sobie czasem wideo rozmowę z laską przeprowadzić. Zwłaszcza jak jestem w delegacji. A płacąc tak dużą sumę za takie urządzenie chcę mieć w nim wszystko z czego mogę chcieć skorzystać.
Nikt Ci nie każe płacić tak wielkiej sumy. W ogóle nikt nie zmusza, do zakupu. Masz w Rhodium kamerę i po sprawie.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #123 dnia: Październik 27, 2009, 19:39:29 »
Z wideo rozmów korzystałem tylko raz i to z czystej ciekawości więc brak kamery z przodu nie jest dla mnie problemem co do braku rysika to faktycznie przy ekranie pojemnościowym wydaje się nie potrzebny ale jak zawsze zweryfikuje to życie.

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 27, 2009, 19:55:39 »
Ja lubię sobie czasem wideo rozmowę z laską przeprowadzić. Zwłaszcza jak jestem w delegacji. A płacąc tak dużą sumę za takie urządzenie chcę mieć w nim wszystko z czego mogę chcieć skorzystać.
Nikt Ci nie każe płacić tak wielkiej sumy. W ogóle nikt nie zmusza, do zakupu. Masz w Rhodium kamerę i po sprawie.
Snapdragona mi w Rhodium brakuje :E

*

lipalipski

« Odpowiedź #125 dnia: Październik 27, 2009, 20:12:53 »
A co, wideo-rozmowy się tną? W Leo rzeczywiście, nie będą.  :P

*

Offline royal

• 420
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 27, 2009, 20:27:30 »
W TOUCH HD2 nie będą ponieważ nie ma kamery do wideo rozmów  :ok:

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 27, 2009, 20:27:50 »
Napalałem się na niego, ale brak rysika mnie ostudził.... Nie zależy mi na multitouch'u, za to rysik jest niezbędny! Notatki, AM, Excel... Taka rozdziałka a tak słaba precyzja wskazywania - paluch... Ech.... Szkoda, zapowiadał się fajnie... Do Iphone'a są ryskiki, mogli tu też dodać...
Zawsze możesz sobie dokupić, widziałem nawet długopisy z opcją rysika :) No ale jak już wspominałem za taką cenę to powinien mieć wszystko... Ja czekam na Touch Pro 3... Klawiatura RULEZZZ :grin:
Panowie, wyjaśnijmy sobie jedną sprawę: rysika nie zabrakło z powodu oszczędności HTC, tylko na ekranie pojemnościowym rysik NIE DZIAŁA. Taki typ ekranu reaguje jedynie na dotyk palcem. Dlatego właśnie rysika nie ma. Jasne wszystko?
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #128 dnia: Październik 27, 2009, 20:58:18 »
Jasne :ok: Mimo wszystko HTC kombinowało z rysikiem działającym na ekran pojemnościowy :wink: Proszę artykuł...
http://pda.pl/news/htc_bedzie_montowac_ekrany_pojemnosciowe____z_rysikiem/  :proud:

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 27, 2009, 21:04:04 »
jak dla mnie nic nie jest jasne bo skoro są rysiki do iphona to  jaki problem do htc
na allegro rysiki są po 3 zł do iphona
mają duże główki bo system palcowy i mała rozdzielczość
jak dla mnie htc kolejny raz przyoszczędził 1$
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
  • Sprzęt: HD2 Leo; Eten M700
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 27, 2009, 21:31:51 »
Ja tez dosc sceptycznie podchodze do braku rysika - czekam na pierwsze wrazenia ludzi ktorzy kupia to "cudo" i poprosze ich o zrobienie notatki w notatniku - glownie na tym mi zalezy .....  jestem ciekaw czy dzialalby taki rysik od Iphone....?

*

Offline royal

• 420
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 27, 2009, 21:39:20 »
Notatnika używam dosyć często i na HD nie mam żadnego problemu aby obsługiwać go bez rysika a HD2 ma większy ekran więc siłą rzeczy będzie łatwiej.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 27, 2009, 21:42:17 »
rysiki iphone są wielkosci 1/4 palca wiec bez sensu przy takiej rozdzielczosci
mam iphone i omniehd z ekranem pojemnosciowym zrobienie notatki w notatniku to czysta przyjemnosc nawet w wm na małym ekranie z fingerkeyb to zadna filozofia
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #133 dnia: Październik 27, 2009, 21:55:44 »
rysiki iphone są wielkosci 1/4 palca wiec bez sensu przy takiej rozdzielczosci
mam iphone i omniehd z ekranem pojemnosciowym zrobienie notatki w notatniku to czysta przyjemnosc nawet w wm na małym ekranie z fingerkeyb to zadna filozofia
Tylko przy pomocy rysika można robić notatki pismem odręcznym albo jakiś rysunek nabazgrać...

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
  • Sprzęt: HD2 Leo; Eten M700
« Odpowiedź #134 dnia: Październik 27, 2009, 23:22:44 »
ChodZI mi tylko i wylacznie o informacje jak sie ma sprawa ergonomii wprowadzania notatek ODRECZNYCH i malych "bazgrolow" ... nie wklepuje niczego do notatnika za pomoca kalwiatury ekranowej - potrzebuje na szybko cos "zanotowac" odrecznie..... i tu pytanie  do kolegow posiadajacych juz PDA z ekranem pojemnosciowym - czy notatki reczne pisane "paluchem" sa dostatecznie user firendly jak w przypadku uzywania rysika???

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #135 dnia: Październik 28, 2009, 13:03:48 »
ChodZI mi tylko i wylacznie o informacje jak sie ma sprawa ergonomii wprowadzania notatek ODRECZNYCH i malych "bazgrolow" ... nie wklepuje niczego do notatnika za pomoca kalwiatury ekranowej - potrzebuje na szybko cos "zanotowac" odrecznie..... i tu pytanie  do kolegow posiadajacych juz PDA z ekranem pojemnosciowym - czy notatki reczne pisane "paluchem" sa dostatecznie user firendly jak w przypadku uzywania rysika???

Uzywalem ekrany rastrowe i pojemnosciowe, i nie mialem problemow wprowadzania notatek palcem. W iPhonie czy w Hero efekt byl bardzo podobny do np. wpisania tektu rysikiem w Diamondzie. Nigdy sie nie uzyska idealnego napisu jak np na kartce papieru. Ekrany dzialajace na rysik sa malo czule i tez wprowadzanie tekstu moze byc nie precyzyjne, a pojemnosciowe sa bardzo czule jednak palec grubszy. Efekt koncowy podobny zwlaszcza na takim keranie jak ma HD2.

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #136 dnia: Listopad 05, 2009, 16:23:38 »
Ukazała sie recenzja sklepowej wersji HD2... Z najwazniejszych rzeczy nie ma niestety tv out i hosta usb, bateria trzyma 1,5 do 2 dni.

Tutaj link do strony przetlumaczony z holenderskiego na pl
http://translate.google.pl/translate?prev=hp&hl=pl&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.winmo.nl%2Freview-htc-hd2%2F&sl=nl&tl=pl&history_state0=

« Odpowiedź #137 dnia: Listopad 08, 2009, 16:19:13 »
Aha - ciekawe.
Ale zauważyłem też jedną fajną sprawę - kształt tylnej ścianki, a konkretnie przeniesienie aparatu powyżej klapki, sugeruje, że HTC przewidziało montaż grubej baterii...

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #138 dnia: Listopad 08, 2009, 16:30:20 »
Z najwazniejszych rzeczy nie ma niestety tv out i hosta usb, bateria trzyma 1,5 do 2 dni.

Wiem, że to pewnie płonne nadzieje, ale we wspomnianej recenzji nie piszą o tym. Czy się mylę?

*

Offline mas0n

• **
  • 110
« Odpowiedź #139 dnia: Listopad 08, 2009, 21:25:13 »
To w końcu jak wygląda pisanie na nim? klawiatura pewnie qwerty? bo na ASUS to tragedia pisać bez rysika.

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #140 dnia: Listopad 08, 2009, 21:30:01 »
zapoznałem się z HTC HD2 w piątek  6 listopada na prezentacji HTC w Novotelu w W-wie.

*

Offline mas0n

• **
  • 110
« Odpowiedź #141 dnia: Listopad 08, 2009, 21:41:09 »
zapoznałem się z HTC HD2 w piątek  6 listopada na prezentacji HTC w Novotelu w W-wie.
To mógłbyś coś więcej napisać ;P jak sie notatki tworzy, jak obsługa, czułość ekranu na dotyk itp...

*

smokku

« Odpowiedź #142 dnia: Listopad 09, 2009, 01:38:11 »
Bawiłem się trochę Leo i muszę przyznać, że robi niesamowite wrażenie.

Ogromny, czytelny ekran. Czas reakcji - natychmiastowy. Manila 2.5 uruchamiana na innych maszynach ma się nijak do tego jak pracuje na Leo - jest szybka, absolutnie żadnych zacięć. Telefon reaguje na każde dotknięcie natychmiast. Multitouch działa bardzo dobrze. Zoom'owanie pinch'em :)
Czasami bywają problemy z trafieniem w oryginalne kontrolki windows, ale to podejrzewam wina niedokalibrowanego touch screena - na pewno będzie dopieszczone w wersji finalnej.

Ogólnie - zabójca wszystkich poprzednich modeli.  :evil:
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2009, 01:39:54 wysłana przez smokku »

*

Offline mas0n

• **
  • 110
« Odpowiedź #143 dnia: Listopad 09, 2009, 17:33:03 »
czyli fajnie sie pisze bez rysika?
I takie jeszcze zapytanie, jak współpracuje z AutoMapą? jest WM 6.5 więc chyba będzie dobrze...?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #144 dnia: Listopad 10, 2009, 07:59:03 »
Pomarudze o tym samym, a mianowicie o wymiarach.
Ogladam filmiki i na niektorych wypada nienaturalnie duzy, w zwiazku z tym mam pytanie do tych co mieli
okazje sie pobawic, jak wypada funkcjonalnosc, obsluga jedna reka?
Jak rozumiem nie siegne kciukiem gornego i dolnego rogu jednoczesnie, czy to bardzo przeszkadza?
Przyjazd Leo zbliza sie wielkimi krokami, jak zrobilem makiete to az tak zle nie wypada :)
Vonsky miales "duza" Tosie, jak wtedy bylo z funkcjonalnoscia, przeszkadzaly Tobie jej wymiary na codzien podczas obslugi
urzadzenia?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #145 dnia: Listopad 10, 2009, 08:39:34 »
omniaHD 58 x 123 x 12.9
HD2        67 x 120.5 x 11

HD2 jest trochę krótszy i dużo cieńszy od omniHD wiec śmiało mogę powiedzieć ze noszenie i uzywanie jako telefonu to bedzie czysta przyjemność, ale gabaryty to ocena subiektywna i moze byc dla wiekszosci nie akceptowalna
co do szerokosci sam jestem ciekawy 9mm to bardzo duzo, ulepilem sobie nawet HD2 z modeliny i nie ma problemów z zasiegiem do 3 narozników, jedynie lewy górny róg, a dla leworecznych prawy

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #146 dnia: Listopad 10, 2009, 11:22:45 »
Vonsky miales "duza" Tosie, jak wtedy bylo z funkcjonalnoscia, przeszkadzaly Tobie jej wymiary na codzien podczas obslugi urzadzenia?

Pisałem to chyba nawet w swojej krótkiej recenzji TG01: mi wymiary nie przeszkadzały. Długość i szerokość rekompensowała grubość urządzenia- TG01 jest cienka jak podpaska ;) (i w białej wersji nawet podobna :D)
Z tego co widziałem na zdjęciach porównawczych HD2 będzie dużo mniej "krowiasty" ze względu na małe marginesy dookoła ekranu. Ja się  kompletnie o wymiary nie martwię ;)

Pomarudze o tym samym, a mianowicie o wymiarach.
Ogladam filmiki i na niektorych wypada nienaturalnie duzy, w zwiazku z tym mam pytanie do tych co mieli
okazje sie pobawic, jak wypada funkcjonalnosc, obsluga jedna reka?

No to może być jedyny problem. Przy TG01 sięgnięcie kciukiem do przycisku start nie było zbyt proste, a dodam, że jestem dość wysoki i paluchy tez mam długie. A tu będzie jeszcze 0,2" więcej... Chyba, że wyjdzie już na tym buildzie WM, który ma start na dole, to rozwiąże kilka spraw ;) Ale na wszystkich filmach są starsze wersje systemu...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #147 dnia: Listopad 10, 2009, 12:00:36 »
Dzieki za odpowiedzi :)
Co do szerokosci to tego sie az tak nie obawiam, bo niewiele w sumie szerszy od Asusa.
Czyli nie bedzie tak zle :)
Dzis ogladajac co Rosjanie wyprawiaja z ekranem Leo, zastanawiam sie odnosnie folii do HD2, czy przy tego typu ekranie ma sens.
Uzywacie w innych "pojemnosciowkach" w Omnii HD, IP itp?

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
« Odpowiedź #148 dnia: Listopad 10, 2009, 12:16:43 »
folia to podstawa mam w omniHD, na iphonie nie mam bo juz kupilem z malymi ryskami wiec nie ma sensu zakladac, nie wiem jaki jest dotyk w HD2 bo IPhone daje wrazenie mocnego szklanego daleko mu do mozliwosci porysowania jak mialem ostatnio na i780 ,  w OmniHD wyglada na jakies delikatne tworzywo łatwo się rysujące ale nie próbowałem.
na pewno ekran nie bedzie taki jak w iphonie a i ten się rysuje kwestia czasu piasek czy choćby moze wylodować w kieszeniu z kuczami :)

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #149 dnia: Listopad 10, 2009, 12:20:45 »
No niby na filmiku pokazuja, ze nic sie z nim nie dzieje po rysowaniu kluczami, nozyczkami itp.