HTC HD2 resetuje się ?

• 20 Odpowiedzi
  • 9545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zaczek7

• **
  • 239
  • Sprzęt: HTC DESIRE  & HTC HD2 & Ipad 16GB 3G +WIFI :)
HTC HD2 resetuje się ?
« dnia: Maj 13, 2011, 17:50:38 »
Witam
Jestem świeżym posiadaczem HTC HD2 i mam problem z nim otóż ,jak używam go to co jakiś czas potrafi sie zawiesić i uruchomic ponownie...
Telefon przy tym nie grzeje się nadmiernie.
Co może byc przyczyną ? Jak to naprawić?
Rom od ERY oryginalny mam.

*

Offline jacman

• **
  • 167
  • Sprzęt: Iphone SE (2016)
Odp: HTC HD2 resetuje się ?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2011, 21:21:43 »
witaj. a nie instalowales cos ostatnio? jaki masz Rom? sprobuj upgrade Rom.
czasem pomaga soft reset albo hard reset.pozdrawiam
Moje przejścia GSM:
Sagem MC912->Nokia:3210->3310->Siemens: C35->M35->S35->S45->SL45i->S55->Nokia 6610->Siemens SX1->Nokia: E50->E61->SPV M3000->HTC: TyTN II->Touch Pro->HD2->HTC One->Iphone SE

*

Offline zaczek7

• **
  • 239
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2011, 23:08:58 »
probowałem różnych romów i to samo. Telefon sie przegrzewa... Leci na gwarancje...

*

Offline hanibal0

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia i900
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 14, 2011, 12:08:11 »
U mnie po task29 też zaczął się resetować co około 5 min max. Problemem okazała się niedokładnie wciśnięta karta sim, pomimo iż miałem wyłączoną usługę tel. to leo i tak się resetował, poprawienie karty zakończyło definitywnie problem.
life is only one... live quickly and fuck everything.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2011, 16:57:26 »
Podobne objawy. I płyta główna była do wymiany na gwarancji  :(

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2011, 18:38:07 »
I tu mamy kolejny przykład Leosia od Ery... Dokładnie takie same objawy jak w moim po wizycie 2 tygodniowej w Regenersis wrócił z wymienioną płytą główną. Te Leony z Ery mają feler i tyle w dodatku g..no brandowane... ehhh :/

Poza Tym moj tel i kolegi nie jest jedyny poczytałem o tych objawach i to jest już reguła że telefon od Ery.
Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2011, 18:41:08 wysłana przez zulwik »

*

Offline zaczek7

• **
  • 239
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 23, 2011, 15:59:31 »
Telefon wrocił po 3 dniach z serwisu z wymienioną płyta...
Więc temat do zamknięcia...

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 24, 2011, 20:19:15 »
Dla czego od razu zamykać? Mój leo nie jest od ery, a z play. Zdarzają mu się resety raz w tygodniu. Nigdy się nie zresetował po żadnym zawieszeniu. Zresztą zawiesił mi się tylko raz na automapie, i jak na ironię po wyjęciu baterii przy tej zawieszce uszkodził się rom - telefon się nie uruchamiał w żaden sposób. Po wgraniu nowego oficjalnego romu wszystko śmiga znów jak nówka, niestety resecik już zaliczył w sobotę. Najdziwniejsze jest to że on się resetuje zawsze dwukrotnie mniej więcej raz w tygodniu.

Wygląda to tak że telefon siedzi sobie w kieszeni, nie używam go, nic go nie obciąża i nagle reset, mija kilkadziesiąt sekund (pełne uruchomienie systemu) i idzie kolejny reset. Po tych dwóch resetach jest znów spokój na jakiś tydzień.
Zastanawiam się czy to nie jest jakoś celowo zaplanowane w harmonogramie romu. W sumie to gdybym nie włączył żądania kodu PIN a telefonu bym nie usłyszał to nawet bym nie wiedział że takie rzeczy się dzieją.

Jakaś porada, sugestia, może ktoś również ma takie mało uciążliwe dolegliwości, które jednak budą lekkie zaniepokojenie.

*

Offline barrfind2

• 380
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 24, 2011, 20:37:24 »
ja kupiłem leosia z żadnej sieci, i tak samo zawieszał mi się co kilka min
odpalałem am zwiecha jakaś gra zwiecha co bym nie robił czasem jak się nagrzał to nawet odpalić się nie mógł bo się zawieszał.dałem do serwisu
i wymienili mi płytę główną na nową i od tamtej pory wszystko ok.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 04, 2011, 12:42:14 »
Ustalilem dokladniejsza przyczyne resetow. Otoz on mi sie resetuje jak po dluzszym czasie nie ma zasiegu. ostatnio przetestowalem go na androidzie z SD. nie zresetowal sie tylko wylaczal tak ze aby go ponownie wlaczyc musialem wyjac baterie lub podlaczyc ladowarke. Nie jest to wina romu ale nie wiem jak z radiem bo tego nie ruszalem. wersja 2.14. Po woli szykuje sie do wizyty w regeneris.

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2012, 12:21:18 »
Mój resetował przy ładowaniu w ładowarce samochodowej od HTC mini i przy nawigowaniu AutoMapą, przy pracy z inną nawigacją - GARMIN XT wszystko było OK. Ale ponieważ resety były co 20-30 km :( i grzał się na dole to wysłałem kurierem na gwarancji do serwisu regeneris. Wymienili gniazdo/płytę i baterię (?).W trzy dni był już u mnie ponownie. Teraz na razie jest OK. P.S. zakup w sieci "ERA".

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 25, 2012, 22:32:07 »
Jak na moje oko to co raz większa zbieżność przegrzewania i restartów w HD2 które "ocierały" sie bądź miały wgranego androida..

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 25, 2012, 23:14:24 »
Jak na moje oko to co raz większa zbieżność przegrzewania i restartów w HD2 które "ocierały" sie bądź miały wgranego androida..
Przypuszczam, że wątpię. Prawdopodobnie ( jeśli tak jest w istocie ), to tylko przypadkowa zbieżność. Android i WinMo to dla Leona takie same systemy.
Podobnie Windows na kompie. Bywa, że pojawi się Blue Screan, bywa, że wiatrak pracuje jak głupi, bo lapek się grzeje, bywa zwiecha i restart. A czy na tym kompie był kiedyś zainstalowany Linux i potem po formacie Windows - nie ma znaczenia. Prawda?
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline delibear

• 269
  • Sprzęt: IPAQ614c → HTC HD2 → HOX
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 25, 2012, 23:32:45 »
Przypuszczam, że wątpię. Prawdopodobnie ( jeśli tak jest w istocie ), to tylko przypadkowa zbieżność. Android i WinMo to dla Leona takie same systemy.
Podobnie Windows na kompie. Bywa, że pojawi się Blue Screan, bywa, że wiatrak pracuje jak głupi, bo lapek się grzeje, bywa zwiecha i restart. A czy na tym kompie był kiedyś zainstalowany Linux i potem po formacie Windows - nie ma znaczenia. Prawda?
A to, że jest większy pobór energii na andku i że bardziej się grzeje nie ma znaczenia? Fachowcem nie jestem, ale może coś jest na rzeczy.
Mój leo padł po 18 miesiącach używania, z czego ostatnie 6 miesięcy na różnych wersjach andka. Skończyło sie na częstych gorących resetach i wymianie płyty (przy okazji wymienili klawisze, bo się power blokował).
Teraz się zastanawiam, czy wgrywać spowrotem andka, bo z jednej strony winda bezpieczna, ale andek bez porównania lepszy (IMHO). Tylko się boję, zeby go znowu nie uwalić, bo mi się niedługo gwarancja kończy...

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 26, 2012, 16:35:59 »
Wymiana płyty głównej. :)

Też tak miałem.

Pozdrawiam

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 26, 2012, 17:16:42 »
Moja przygoda, po roku sprawnej pracy wgrałem andka, po 2-3 tygodniach zabawy postanowiłem pojechać używając nawigacji, jeden restart-przypadek, po 30 min jazdy drugi restart. Skończyło sie wymianą płyty głównej, całe szczęście na gwarancji. Od tej pory śledzę na forum wyrażenia "restart" i "przegrzewanie"
Nie powiem że wszystkie, ale sporej ilości postów jest napisane że powrót z androida do winmo i restarty, albo użytkownik w podpisie ma ROM androida, a pisze że zainstalował z karty stockowy ROM. Czyli coś ewidentnie zaczęło się dziać skoro musiał "wracać" do Winmo... Nie twierdze, nie uogólniam, zwracam jedynie uwagę na to że być może nie każdy HD2 nadaje sie do pracy z androidem..

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 26, 2012, 20:25:01 »
zwracam jedynie uwagę na to że być może nie każdy HD2 nadaje sie do pracy z androidem..

Zdaje się, że tu jest pies pogrzebany. Widać w różnych wątkach, że po wgraniu tego samego oprogramowania Leony różnych użytkowników zachowują się różnie. Oczywiście zależy co wcześniej było wgrywane i jak i jak było odinstalowane. Karta SD ma ogromne znaczenie itd.  To tak jak z komputerami. Dwa identyczne kompy, identyczne systemy i jeden się wiesza i grzeje, a drugi nie.
Uroda taka :)

Połączone: Styczeń 26, 2012, 21:06:42
zwracam jedynie uwagę na to że być może nie każdy HD2 nadaje sie do pracy z androidem..

Zdaje się, że tu jest pies pogrzebany. Widać w różnych wątkach, że po wgraniu tego samego oprogramowania Leony różnych użytkowników zachowują się różnie. Oczywiście zależy co wcześniej było wgrywane i jak i jak było odinstalowane. Karta SD ma ogromne znaczenie itd.  To tak jak z komputerami. Dwa identyczne kompy, identyczne systemy i jeden się wiesza i grzeje, a drugi nie.
Uroda taka :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2012, 21:06:42 wysłana przez malylysy »

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 27, 2012, 13:20:17 »
Tylko skąd wiadomo który egzemplarz sie nadaje a który nie ? Wielki czerwony napis że wgrywasz wszystko na własną odpowiedzialność nie załatwia sprawy...
Wolałem (okazyjnie) odkupić Desire żeby mieć androida, nie zaryzykuje drugi raz wgrywania go na leo.. Gwarancja się skończyła :D

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 27, 2012, 13:23:34 »
Tylko skąd wiadomo który egzemplarz sie nadaje a który nie ?
Dopiero życie pokazuje różnice.

*

Offline delibear

• 269
  • Sprzęt: IPAQ614c → HTC HD2 → HOX
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 27, 2012, 22:17:51 »
Tylko skąd wiadomo który egzemplarz sie nadaje a który nie ? Wielki czerwony napis że wgrywasz wszystko na własną odpowiedzialność nie załatwia sprawy...
Wolałem (okazyjnie) odkupić Desire żeby mieć androida, nie zaryzykuje drugi raz wgrywania go na leo.. Gwarancja się skończyła :D
A ja zaryzykowałem i jeszcze raz postawiłem andka, bo nie wyobrażam sobie powrotu do windy.
Gwarancję mam do czerwca :)

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 27, 2012, 22:36:58 »
Życie może być na "gwarancji" albo wymiana płyty głównej za kilka set zł...
Póki co z "kolekcji" różnych systemów cały czas jadę na WM, android i bada na zmianę robią za router wifi do lapka :)
Muzyki i audiobook'ow słucham na symbianie (N95) Jakoś nie wyobrażam sobie nie mieć Leosia z WinMo :)