Nowy sterownik amtel zamiast clearpad

• 11 Odpowiedzi
  • 3115 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ahmedsaid

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC HD2
Nowy sterownik amtel zamiast clearpad
« dnia: Maj 01, 2010, 14:56:58 »
Czesc .
Co myslicie o nowym sterowniku (mxt224) , dla mnie to super sprawa , o ile HTC wyda aktualizacje na hd2 , no wlasnie - myslicie ze HTC wyda aktualizacje ?
Czy daloby rade sciagnac ten sterownik z innego telefonu o podownym ekranie np evo 4g?

*

Offline NarSan

• 580
Odp: Nowy sterownik amtel zamiast clearpad
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2010, 16:05:39 »
na HTC raczej bym nie liczył, ich polityka nie obejmuje wydanych urządzeń (do pewnego czasu obejmuje)
Mylę, że na XDA coś się pojawi jak tylko zostanie wydany te sterownik w urządzeniu z podobnym/takim samy ekranem.

A tak w ogóle to co ten sterownik wprowadza nowego/co zmienia, że jest lepszy?
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline ahmedsaid

• *
  • 55
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2010, 21:43:34 »
O niebo lepszy :
-szybszy czas reakcji (4ms)
-nieograniczona liczba palcow
-mniejsze zuzycie baterii
-dokladniejsze wykrywanie palca i dokladniejszy multitoch

i jeszcze cos , na pda.pl jest news i filmik pokazujacy roznice miedzy Nexus One a incredible (z nowym sterownikiem)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 01, 2010, 21:52:09 »
Czytajac kiedys tego newsa na pda mialem wrazenie, ze mowa byla nie tylko o samym sterowniku, ale calym ukladzie, elektronice od innej firmy.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 01, 2010, 22:37:27 »
Na koncu filmu prezentujacego roznice, testujacy wspomina, ze "najwyrazniej ma do czynienia z dwoma roznymi panelami".
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 01, 2010, 23:54:49 »
Dalej twierdzę, że w HD2 (mimo, że wymienili mi ekran na ten nowego typu) jest daleki od ideału i jak widać na filmie tak jest.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2010, 23:59:44 »
@baciarek
Bo wymienili Ci na ekran wykonany w tej samej technologi ale ulepszony. Tak więc nie spodziewaj się, że będzie on działał tak jak np w innych nowych rozwiązaniach gdzie producent wybrał całkowicie nową technologię ekranu dotykowego.

Jest troszkę tego dostępnego na rynku a różnice są na prawdę kolosalne.

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 02, 2010, 02:18:25 »
Dalej twierdzę, że w HD2 (mimo, że wymienili mi ekran na ten nowego typu) jest daleki od ideału i jak widać na filmie tak jest.
co Ci wymienili i dlaczego?

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 02, 2010, 10:51:37 »
ja nie mogę pojąć tych narzekań na ekran leo, nie wiem czy te ekrany są różne w tych telefonach czy co.... dotyk działa idealnie, jest precyzyjny, multitouch również, świetna jakość obrazu zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz... o wielkości wyświetlacza już nie wspomnę...

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 02, 2010, 10:53:30 »
Dokładnie, też tego nie rozumiem, a mam wersję sprzętu zakupioną w pierwszej partii w Expansys, więc teoretycznie z najstarszym wyświetlaczem.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 02, 2010, 20:35:41 »
co Ci wymienili i dlaczego?

W sumie miałem 2 usterki, jedna z nich to był ekran. U mnie po tygodniu używania ekran zaczął żyć własnym życiem, jednak za pierwszym razem jak wysłałem do serwisu to usunęli tylko problem z audio, natomiast ekran pozostał nie zmieniony. Po tym jak serwis go rozebrał i złożył do kupy - włączyłem telefon i po naciśnięciu ekranu w rogu już robił co chciał. Aplikacje same się odpalały, zakładki w manili szalały - coś w rodzaju szalone niewidzialne palce latały po ekranie. Teraz po wymianie wyraźnie widać kropki na przecięciach paseczków na szkle i problemy nie występują. Jednak precyzja oszałamiająca nie jest. Często zdarza mi się nacisnąć coś innego niż planowałem. Jak wspominałem - wcześniej kilkanaście razy bawiłem się ajfonami i tam precyzja jest idealna i czułość dopasowana, rzadko się włącza coś przypadkiem i to jest fajne w tym telefonie - ale tylko to.

To tylko w ramach informacji dla kolegi. Nie chcę się wdawać w polemikę wyższości świąt Bożego Narodzenia od Wielkanocy - to bez sensu.

Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 18, 2011, 21:40:59 »
Witam, zaciekawił mnie temat, a że jestem właścicielem hd2 od niedawna swoje dodam :)
Kupiłem tel jako nowy (produkcja 2009) z dystrybucji holenderkisej z myslą o używaniu androida.. Powiem tak, na Androidach NAND mam często problem z pisaniem, czasami kliknięcia nie są odbierane prawidłowo, zwłaszcza podczas szybkiego pisania, a to za sprawa sterownaia wyswietlaczem , dzieje sie efekt przeskakiwania ipmulsu miedzy palcami widać to tu:

Hd2 multitouch issue

Co skutkuje brakiem wyświetlenia żadanego klawisza (często spacja) lub złą jego interpretacją:)

Prubowałem przeflashować Andka na WM w celu spradzenia i w sumie efekt ten byłby jakby ograniczony ale czasem zdażały się błedy. dużo łatwiej jest napisać na WM poprawnie ciąg hahahahahahaha niż na Androidzie ale mam wrażenie że też nie jest do końca idealnie (byćmoże to kwestia orginalnej klawiatury htc@WM do której kompletnie nie przywykłem)

Czy ktoś jeszcze spotkał sie z podobnym przypadkiem