HTC HD2 kolorowy ekran

• 6 Odpowiedzi
  • 1843 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qwon

• 18
HTC HD2 kolorowy ekran
« dnia: Maj 19, 2012, 04:50:22 »
Witam.Nabyłem ostatnio HTC HD2 z Androidem Nand(w pamięci telefonu) ponieważ ta wersja była wadliwa (brak dźwięku,brak aparatu foto) postanowiłem powrócić do WM6.5.
Postudiowałem posty(Bysio,vonski-ale coś mi się zdaje że chyba nie załapałem) zassałem Stockowy ROM ze strony HTC i ZOOOONK,zatrzymuje mi się na kolorowym ekranie z napisami:
na czerwonym
PB81100 SS-BC
SPL-3.03 0000 XE
na zielonym
upgrade Rom code error
please try again
Nie wiem skąd ten telefon jest w jakiej sieci działał wyczytałem że tę informację daje nam kod p/n czy s/n:
s/n: SHOB1NW00843  p/n: 99HJY008-00 no ale nie wiem mi to jakoś nic nie mówi.
No i prośba do Was czy ktoś jest wstanie mi pomóc, wytłumaczyć "symbianowcowi"co mam z tym fantem zrobić
Jaki ROM mam wgrać i jak mam to zrobić?czy ma to być czysty czy może być "gotowany".Pozdrawiam i liczę na waszą wrozumiałość oraz pomoc.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: HTC HD2 kolorowy ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2012, 08:49:45 »
No i prośba do Was czy ktoś jest wstanie mi pomóc, wytłumaczyć "symbianowcowi"co mam z tym fantem zrobić
Jaki ROM mam wgrać i jak mam to zrobić?czy ma to być czysty czy może być "gotowany".Pozdrawiam i liczę na waszą wrozumiałość oraz pomoc.
Pobierz rom AMIGAnTOMKA http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/(htc-leo)-amigantomek-sense-2-5-wm-6-5-build-28244-180622/
i bez względu na to skąd był Leon postawisz Windę.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2012, 18:16:00 »
Moment moment. Najpiery wypadołoby wgrać HSPL zanim będzie mój rom wgrywał
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

*

Offline qwon

• 18
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2012, 18:50:18 »
AMIGAnTOMEK otóż właśnie masz rację wyczytałem w Twoim wątku o tym i byłem zdziwiony bo niestety czytam te posty i chyba jednak nie mogę tego pojąć bo próbowałem wgrać tego nieszczęsnego HSPL i zawiesza się na czarnej planszy HTC ...gdzie pieprzę ten temat?Pozdrawiam.

No dobra siedzę od rana i już HTC żyje okazało się że jest to ROM z ....Norwegii,o mamuśko ni w ząb nie kumam,najgorszy teraz jest brak możliwości wgrania czego kolwiek bo nie mogę połączyć go via AS z komputerem(windows XP) kopię więc po internecie jak zmusić fonik do łączności z kompem.

Mała rzecz a jak cieszy,gra gitara AMIGAnTOMEK grałem najpierw HSPL4 a następnie Twój ROM mam tylko jedno pytanie o ile dobrze zrozumiałem wgranie tego HSPL-a daje mi możliwość pakowania do HTC każdego ROM-u jaki mi się spodopba czy tak?Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2012, 16:35:14 wysłana przez qwon »

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2012, 20:43:14 »
Teoretycznie tak. :)

*

Offline qwon

• 18
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 22, 2012, 17:05:01 »
Kolego AMIGAnTOMEK wszystko OK,
ale pozwalam sobie zadać pytanie ;telefon "trafiłem" z wgranym androidem,nie było głosu i nie działa aparat foto po wgraniu orginalnego Rom-u te wady nie znikły wgranie Twoich Rom-ów (28244_v1 i 29017_v3) czy znaczy to że mam uszkodzony głośnik i aparat? bo chyba wydaje mi się że dopadło mnie to "szczęście".
Drugie pytanie- czy po wgraniu Twojego Romu 29022_v3 mogę wgrać coś takiego;RUU_Leo_TMO_PL_1.66.118.1_Radio_15.31.50.07U_2.07.51.05_2_Signed_LEO_Ship ,domyślam się że to brandowany przez T-Mobile ale chciałbym jeszcze to przetestować.
Kolego CaponeAl-dlaczego "teoretycznie tak"?Pozdrawiam.

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 22, 2012, 17:46:27 »
Jeśli wgrywasz rom stockowy (oryginalny) to zrób to z karty i pozbędziesz się wtedy HSPL. Pzdr