HTC HD2 - kilka pytań, dziwne objawy

• 2 Odpowiedzi
  • 985 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline quong

• 10
HTC HD2 - kilka pytań, dziwne objawy
« dnia: Styczeń 06, 2011, 22:05:58 »
Witam serdecznie.
Od wczoraj jestem posiadaczem telefonu HTC HD2 zakupionego w salonie PLUS'a. Poczytałem już nieco w internecie na pewne nurtujące mnie pytania. Na część z nich znalazłem odpowiedź, na część z nich nie, a na inną znowu część odpowiedzi były tak różne, że ... że w sumie nie znam na nie odpowiedzi. Z tego powodu chciałem zapytać was, użytkowników HTC, o kilka rzeczy. Mam nadzieję, że jeśli jakiejś pytanie się powtórzy, to nie zbesztacie mnie od razu tylko nakierujecie mnie i wyjaśnicie błąd/przyczynę.

1. Pierwszy dziwny objaw dotyczy "wymuszanie" przez telefon korzystanie z sieciowego internetu. Mimo tego, że wyłączę to usługę w opcjach, coś  co jakiś czas jednak wymusza i włącza go z powrotem.... i licznik nabija. I teraz pytanie, czy trzeba wgrywać jakiejś romy, czy wystarczy jakaś mała aplikacja, która pozwoliła by na całkowite zablokowanie korzystania przez telefon internetu sieciowego? Pogoda, ok fajny bajer, akcje co prawda mnie nie interesują ale wyczytałem, że można to zamienić na kursy walut co już w moim przypadku jest bardziej przydatne. Osobiście zadowalało by mnie takie rozwiązanie. Że jeśli telefon ma w zasięgu sieć Wi-Fi, to o danej godzinie, bądź co jakiś określony czas, automatycznie sobie ją włącza, pobiera aktualne potrzebne dane do pogody, kursów, itp itd, poczym się rozłącza i deaktywuje Wi-Fi, żeby niepotrzebnie nie zżerało baterii. Jest możliwe coś takiego do uzyskania w jakiś prosty sposób?

2. Na mojej Nokii 6151 zasięg miałem w całym domu. Z każdego miejsca mogłem prowadzić rozmowy. Mój nowy HTC zachowuje się jakoś dziwnie pod tym względem. Ma o jedną kreskę mniej niż w Nokii, to raz, a dwa nie ruszając go, pasek tak jakby nagle schodził do zera, lecą jakiejś kropeczki jak by szukał zasięgu i nagle ryp - 4 kreski. Ktoś wie, czego to może być przyczyna? Da rade to jakoś usprawnić, żeby lepiej łapało i nie miał takich "nastrojów" ? Czy to konieczne jest znowu wgrywanie specjalnych romów czy można to jakoś łatwiej ustawić?

3. W samsungu omnia u znajomego widziałem metodę pisania po klawiaturze na zasadzie przeciągania palcem/rysikiem po literach klawiatury. Da rade coś takiego ustawić w HTC? Mam trochę grube parce i szczerze powiem, że jak na razie pisanie po klawiaturze qwerty dotykowej przysparza mi trochę problemów. Sądzę, że jest to też pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale jak by dało rade coś usprawnić było by miło

4. I właśnie a propos ROMów. Tyle tego, że nie wiadomo jakich użyć. Oficjalne czy od "kucharzy" jak już zdążyłem lekko zagaić slang tutejszego forum ;) ? Jeśli przy odpowiedzi na moje pytania i do uzyskania efektu o jaki mi chodzi, będą potrzebne jakiejś pliki, bądź romy właśnie, będę wdzięczny za polecenie jakiś sprawdzonych, pewnych, stabilnych

5. Coś jeszcze powinienem wiedzieć o HTC bądź o jego modyfikacji?

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Quong

Odp: HTC HD2 - kilka pytań, dziwne objawy
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2011, 09:02:50 »
Najpierw poczytaj z wyszukiwaniem tego forum. Prawie wszystkie twoje pytania znajdą odpowiedzi.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: HTC HD2 - kilka pytań, dziwne objawy
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2011, 09:51:29 »
Nie będziemy odpowiadać setny raz na te same pytania.
Wszystko było, wystarczy poszukać. Zamykam.