HTC HD2 - czy warto z zagranicy.

• 8 Odpowiedzi
  • 3265 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Marek73

• 39
  • Sprzęt: HP3970,WIZARD, UNIVERSAL, 3GS, WAVE
HTC HD2 - czy warto z zagranicy.
« dnia: Grudzień 21, 2009, 16:12:15 »
Witam szanownych kolegów. Jak miło wrócić do forum i ich tematów. Zaczynałem swoją przygodę od Wizarda, później był Uniwersal a teraz czas na HD2 !. Zawsze wasze forum służyło mi pomocą i ja również starałem się jak mogłem pomóc innym.

Dzisiaj moje pytanie do Was jest proste - czy warto kupić HD2 z Anglii. Szczerze mówiąc obawiam się kilku rzeczy:

1. Gwarancja - teoretycznie urządzenie będzie z dowodem zakupu z Anglii - czy w razie problemów będę mógł reklamować towar u nas ?

2. Rom - będzie pewnie angielski - czy maszynki sprzedawane w Polsce mają polski WM6.5 ? - czy wwe z nakładką ?

3. Flash - zawsze to lubiłem ;) - czy pod tym względem będzie to gorzej czy lepiej ? Wizard był g3 - wchodziło wszystko, a Uniwersal.... był uniwersalny ;)

Jeżeli moje pytania są głupie - to z góry przepraszam, jeżeli uzyskam odpowiedź to z góry dziękuję.

PS. Czy warto wydać kase na to urządzenie - nie pytam - filmiki z youtube wystarczą ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2009, 16:15:53 wysłana przez Marek73 »
"640 KB pamięci operacyjnej powinno każdemu wystarczyć." - Bill Gates, 1981r.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: HTC HD2 - czy warto z zagranicy.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2009, 17:01:00 »
1. Teoretycznie tak. O ile kupisz w sklepie, a nie sprzęt od operatora.
2. WWE z nakładką. Więc bez różnicy.
3. Flash? Masz na myśli wgrywanie innych ROMów? Póki co nie ma jeszcze HardSPLa...

PS. IMO warto, ale każdy ma swoją ocenę wartości ;)

*

Offline Marek73

• 39
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2009, 17:54:23 »
Oczywiście chodziło mi o wgrywanie romów. Czy jeżeli wyjdzie np. oryginalny rom PL to będę go mógł tak samo trudno (lub łatwo) wrzucić z palma z Anglii. (Widziałem, że są romy na wersję europy, czy jakość tak). Nasze polskie to europa 2 a anglik to europa 1? - zobaczymy... Dzięki za odpowiedź.

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2009, 18:06:47 »
Europa 2 czy Europa 1 to bez znaczenia są to tylko serwery z których ściągasz, równie dobrze możesz zasysać z Asia jak i US.
Napisane: 21-12-2009, 18:04:36
Nasza wersja ROM to WWE
Napisane: 21-12-2009, 18:05:20
Co do polskiego ROM to nie ma jest za to nakładka spolszczająca
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline Marek73

• 39
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2009, 20:10:06 »
Jutro zatem zadzwonię do serwisu HTC (Janki) i ustalę na 100% kwestię gwarancji.   
A czy taki z Anglii może mieć jakąś dodatkową blokadę, że np. w przyszłości polskiego romu nie wgram ?

Dziękuję kolegom za odpowiedź.

*

Offline Marek73

• 39
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 22, 2009, 14:03:49 »
No to klops .... mam dylemat. Telefonowałem do jedynego w Polsce serwisu i Pani udzieliła mi odpowiedzi, iż NAPRAWY GWARANCYJNE DOTYCZĄ TYLKO URZĄDZEŃ ZAKUPIONYCH W POLSCE. Wynika z tego, że zakupiony w Anglii palmfon nie będzie mógł być naprawiony u nas, tylko w razie czego tam..... Zmienia to moje nastawienie do zakupu takiego .... to droga zabawka, a brak gwarancji może zaboleć...... Hm.....

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 22, 2009, 14:46:29 »
A jaka jest różnica w cenie? Bo jak 100-200zł to IMO nie warto sobie zawracać głowy... na allegro już bywają HD2 po ~2300zl...

*

Offline Marek73

• 39
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 22, 2009, 16:23:41 »
Różnica w cenie ... ok. 400 zł. Na allegro są po 2000 zł i za tyle mogę kupić.

Hm... dzisiaj przeczytałem to http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=153295.0 i mam coraz więcej wątpliwości.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2009, 08:37:16 wysłana przez Marek73 »

*

Offline krissenbasse

• 314
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo / HOX
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 27, 2009, 12:08:34 »
No to klops .... mam dylemat. Telefonowałem do jedynego w Polsce serwisu i Pani udzieliła mi odpowiedzi, iż NAPRAWY GWARANCYJNE DOTYCZĄ TYLKO URZĄDZEŃ ZAKUPIONYCH W POLSCE. Wynika z tego, że zakupiony w Anglii palmfon nie będzie mógł być naprawiony u nas, tylko w razie czego tam..... Zmienia to moje nastawienie do zakupu takiego .... to droga zabawka, a brak gwarancji może zaboleć...... Hm.....

Ja dostalem taka odpowiedz od HTC Polska:
"Oddanie telefonu na gwarancję możliwe jest też w HTC Polska. Trzeba sie skontaktowac z konsultantem HTC Polska w sprawie oddania telefonu na gwarancję. Możliwe jest wtedy przyjecie sprzetu do naprawy, po wczesniejszym podaniu numerow S/N telefonu, w celu weryfikowacji czy telefon posiada jeszcze gwarancję. W tym celu trzeba poczekac na odpowiedz zwrotna, czy telefon moze zostac przyjety przez HTC Polska w celu naprawy gwarancyjnej."
Jak nie wyrażą zgody, to niestety jest konieczność wysłania telefonu do HTC UK. Niemniej jednak caly czas posiadasz gwarancje na telefon i mozesz go im odeslac. Wiec Marek73 nie pisz bezsensownie, że brak gwarancji.

Pozdrawiam examinisdixta