HTC HD2 bateria pada b. szybko

• 14 Odpowiedzi
  • 5468 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC HD2 bateria pada b. szybko
« dnia: Styczeń 20, 2011, 09:55:02 »
Szanowni Forumowicze,
od kilku dni mam problem z baterią do mojego HD2. Dotychczas przy normalnym użytkowaniu (rozmowy,sms,email,) bateria wystarczała na ok 2 dni. W pewnym momencie padła po 12 h - bez dodatkowego obciążania. Ponieważ nie mam doświadczenia i zbyt wiele czasu na zabawy z tym tel. kupiłem nową baterię bo myślałem że czas starej się skończył. Niestety po naładowaniu nowej problem się powtarza po ok. 18 h ( w tym godziny nocne gdy tylko czuwał) bateria pada - telefon był znacznie mniej obciążony niż zwykle. Poniżej podaję okoliczności, które być może wpłynęły na ten stan:
1.  zainstalowałem aplikację Garmin Mobile XT
2.  ładowałem telefon za pomocą kabla usb, który podłączyłem do trójnika gniazda zapalniczki samochodowej (kupiłem taki z wyjściem USB)

Powstrzymuję się z jakimikolwiek działaniami do czasu usłyszenia Waszych opinii. Jestem niedoświadczonym użytkownikiem - proszę o jasne wskazówki.
Kul

*

Offline xspojlerx

• 3788
  • Od pytań jest forum, nie PW.
  • Sprzęt: Galaxy Note, HD2 Spider Edition.
Odp: HTC HD2 bateria pada b. szybko
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2011, 10:38:58 »
Zobacz czy jakaś aplikacja nie pracuje Ci w tle i zżera baterie potajemnie  :-?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2011, 10:47:02 »
A nie masz jakiegoś G-alarmu albo G-profile? U mnie na co drugim sprzęcie soft na "G" drenował baterię.

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2011, 11:27:48 »
Z tego co pamietam, w programie Garmina jest plik, który strasznie "żre" baterię, musiałbyś znaleźć wątek na temat Garmina
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline paolowawa

• 12
  • Sprzęt: Galaxy S3 + HTC HD2 ICS 4.1
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 20, 2011, 17:16:47 »
a dokladnie mowiac chodzi o TSRAutoStart.exe , ubija on baterie jakies 3-4razy szybciej niz normalnie. wywal go i po sprawie, Garmin bedzie nadal dzialac
Samsung Galaxy S3 I9300XXLFB (niedługo custom) ++ HTC HD2 ICS 4.1 AOKP JELLYBEAN Alpha

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 20, 2011, 17:23:48 »
Dokładnie tak jak piszą wyżej : cytat z innego forum.
"Garmin podczas instalacji tworzy plik TSRAutoStart.exe, który uruchamia się zawsze po włączeniu telefonu. Proces ten kontroluje włożenie karty pamięci do telefonu. Po jej włożeniu wyświetlany jest komunikat "Wykryto Garmin Mobile XT. Uruchomić" - Tak/Nie.
Plik można usunąć z autostartu podłączając telefon w trybie pamięci masowej/transferu danych, a kolejno wejść do folderu resource, następnie plugins. Odnajdujemy tam plik CardRunner.RSC i zmieniamy jego nazwę na CardRunner.RSC.bak.
Po tej operacji proces TSRAutoStart.exe nie będzie się uruchamiał i bateria będzie działała jak przed instalacją Garmina."

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2011, 20:25:37 »
mam ten sam problem ale pojawił się po zainstalowaniu poprawki dotyczącej aktualizacji czasu letniego.
Telefon skończył się ładować wieczorem a rano pomimo wyłączonego wyświetlacza rozładowana bateria.
Mam pytanie czy ktoś wie jak odinstalować tę poprawkę

*

Offline websitek

• 28
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2011, 23:55:58 »
G-alarm naprawdę wcina szybciej baterie ?
;-)

*

Offline nataseva666

• 39
  • Sprzęt: XPERIA Z1, GALAXY NOTE 8.0
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2011, 02:10:25 »
g-alarm bardzo mi się spodobał jeszcze przy poprzednim telefonie. tam działał bez problemu. jak go zainstalowałem na leo, to w ciągu nocy bateria potrafiła spaść nawet o 40%. po usunięciu trzyma normalnie.
T610i -> Nokia5510 -> K300i -> K700i -> K608 -> K800i -> LG KU990 -> C902 -> C905 -> HTC Touch HD -> HTC HD2 -> TOSHIBA G910 -> SAMSUNG GALAXY S II -> SAMSUNG GALAXY S III -> SAMSUNG GALAXY NOTE II -> SONY XPERIA Z -> LENOVO K900 -> SONY XPERIA Z1

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 21, 2011, 08:52:05 »
G-alarm naprawdę wcina szybciej baterie ?
Nie zawsze. Ale przy niektórych konfiguracjach softu tak właśnie się dzieje. Ja podchodziłem do niego 4 razy i trzykrotnie kończyło to się wysysaniem baterii.
Zresztą na XDA tez o tym piszą- jednym działa bez zarzutu, innym pochłania baterię i nie da się użytkować.

*

Offline websitek

• 28
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 21, 2011, 09:00:31 »
Tak w sumie ostatnio zauważyłem ze dość szybko schodzi bateria, a czy jest na to jakaś rada ale jednocześnie nie usuwając g-alarma?
;-)

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 21, 2011, 13:34:41 »
Tak w sumie ostatnio zauważyłem ze dość szybko schodzi bateria, a czy jest na to jakaś rada ale jednocześnie nie usuwając g-alarma?

Tak zmienic ROM na inny  :evil:, w moim przypadku nie mam zadnych problemow z g-alarm-em.

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 21, 2011, 19:36:27 »
U mnie siedzi rom 3.14 i g-alarm nie szkodzi baterii. Jak telefon był w stanie czuwania i może kilka rozmów, sms-ów i troche zabawy to wytrzymał trzy doby.
Sam g-alarm uważam za bardzo dobry budzik.

*

Offline poek

• 35
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 21, 2011, 20:26:22 »
albo zmienić g-alarm na darmowy klaxon

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 21, 2011, 22:28:06 »
Dokładnie tak jak piszą wyżej : cytat z innego forum.
"Garmin podczas instalacji tworzy plik TSRAutoStart.exe, który uruchamia się zawsze po włączeniu telefonu. Proces ten kontroluje włożenie karty pamięci do telefonu. Po jej włożeniu wyświetlany jest komunikat "Wykryto Garmin Mobile XT. Uruchomić" - Tak/Nie.
Plik można usunąć z autostartu podłączając telefon w trybie pamięci masowej/transferu danych, a kolejno wejść do folderu resource, następnie plugins. Odnajdujemy tam plik CardRunner.RSC i zmieniamy jego nazwę na CardRunner.RSC.bak.
Po tej operacji proces TSRAutoStart.exe nie będzie się uruchamiał i bateria będzie działała jak przed instalacją Garmina."

Nie potrafię znaleść tego pliku. Mozecie doprecyzować  kierunek poszukiwań.
Z góry dzieki
Piotr