Ja ładuję w poniedziałek wieczorem 
Vonski, jak tak czytam różne wątki, to widzę, że expert tutaj jesteś nie mały, może Ty byś mi coś poradził w temacie mojego problemu
?
Zrozum - Ty wcale nie masz problemu.

Połączone: [time]Styczeń 09, 2011, 21:16:47[/time]
Zrozum, korzystanie z kanałów data (dane pakietowe - jednym słowem net) w każdym telefonie zjada baterię, o b/g/n Wi-Fi nie wspomnę. Dodaj do tego jeszcze GPS i system operacyjny, który mimo wszystko w wersji nie gotowanej jest mocno napakowany różnymi (niekoniecznie potrzebnymi) komponentami. HD2 ma procesor 1GHz, z mojej wiedzy odnośnie procesora wynikałoby, że nie zjedziesz z jego częstotliwością poniżej 730MHZ (plus minus) - wiele CI to nie da, więc nie czepiałbym się tak częstotliwości. Poza tym to nie częstotliwość sama w sobie powoduje większy pobór mocy (przepraszam za kolokwializm), tylko ilość wykonywanych operacji. Zmniejszając częstotliwość, wydłużysz czas trwania operacji i na wiele Ci to się nie zda - nie zaoszczędzisz na tym jakiejś oszałamiającej dużej dawki energii w swojej bateryjce.
Aby móc realnie powiedzieć, że bateria trzyma dłużej (choć tak, jak pisałem wyżej - to pojęcie względne) musiałbyś przesiąść się na inny ROM i prawdopodobnie RADIO. Mniej zasobożerny ROM, mniej odpalanych aplikacji = dłuższy czas życia na baterii - proste. Zauważyłem, że za wszelką cenę chciałbyś wydusić kilka godzin z tej bateryjki, a w praktyce na wiele Ci się to nie zda. Po prostu w HD2 musisz przywyknąć by raz min. na 24 h podłączyć urządzenie do USB, lub ładowarki.
Masz zawsze opcję kupienia baterii o większej pojemności (niestety też o większych gabarytach) - nie jest to drogie rozwiązanie. Jak telefon trzyma CI od poniedziałku rano do wtorku wieczorem, to trzyma CI bateria dobrze.
Połączone: [time]Styczeń 09, 2011, 21:36:30[/time]
Na zakończenie dodam jeszcze, że HD2 nie potrzebuje dużo czasu do pełnego naładowania baterii (od kilku/ kilkunastu procent), więc w tym wszystkim jest jakiś plus.
Jeżeli masz jakieś wątpliwości, co do baterii, zawsze możesz skontaktować się ze swoim serwisem (mając uprzednio oryginalny ROM producenta/ operatora na urządzeniu).
Nie polecam też jakiś specjalnych tooli, do wydłużania życia baterii -nie pomagają w praktyce wydajnie.
P.s - zmniejsz sobie podświetlenie wyświetlacza w opcjach swojego telefonu, zainstaluj operę min, wyłącz animacje (w tym pogodę)i i wyłącz HTC Sense, a zyskasz trochę czasu na baterii, nawet na oryginalnym ROMie 1.66, czy 3.14.