HTC H2 - Euro AGD-RTV

• 16 Odpowiedzi
  • 3806 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline leroi

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia E71
HTC H2 - Euro AGD-RTV
« dnia: Sierpień 02, 2010, 14:49:32 »
Zamierzam kupic HTC H2 w Euro Agd - maja dobra cene teraz.
Czy ktos kupowal w tym sklepie wlasnie ten sprzet?

Czy moze wieciec, czy posiadane przez nich egzmeplarze na magazynie to modele z lepszym ekranem, przyciskami i plyta glowna?

Dzwonilem, ale nie chcieli podac info ani o wgranym romie do tych urzadzen, ani o tym z kiedy jest dokladnie dostawa. Niemniej twierdza, ze ostatnio nie mieli w ofercie HD2, a towar nie lezy u nich na magazynie dlugo - pytam bo nie mam mozliwosci sprawdzenia manualnie tego czy ekran jest lepszy czy gorszy, a z tego co czytam na watkach wynika, ze te nowsze egzemplarze HD2 na rynku, sa juz pozbawione tych wad.

Chyba ze sie myle?
Bede wdzieczny za wskazowki co do tego jak przez neta kupic HD2 i zminimalizowac ryzyko otrzymania modelu w wersji "starej" czyli z tym gorszym ekranem, przyciskami, plyta glowna.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow.

Dawid

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: HTC H2 - Euro AGD-RTV
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2010, 15:36:54 »
Ten sklep ma taki obrót, że na 99,9% mają HD2 z najnowszych dostaw. Więc ekran i klawiatura będzie na pewno poprawiony.
Co do płyty głównej, to nie bardzo sobie kojarzę jakieś usterki i różny typy....

Poza tym najprostsza metoda: kup przez internet: będziesz mógł zwrócić w ciągu 10 dni.

*

Offline leroi

• **
  • 108
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 02, 2010, 15:44:09 »
vonski, dzieki za odpowiedz.
10 dniowe prawo odstapienia od umowy przysluguje jedynie konsumentom.
Jak wezme FV z Nipem mojej firmy (co prawda nazywa sie tak jak ja :) ), to prawo jest wylaczone.
Niemniej w AGD moge zrezygnowac przed platnoscia jak sobie obejrze w sklepie -  - gdy wybiore odbior osobisty w ich sklepie - ale nie wiem czy pozwola wlaczyc tela itd.

Co do plyty glownej - myslalem ze jest tak jak z tymi ekranami - ze to byl grzech wieku dzieciecego i ze te nowe juz  egzemplarze maja poprawione nie tylko ekrany itd, ale takze ten problem z grzejacymi sie plytami glownymi - teraz jak czytam watki to ludzie z tym maja problem (co ktoras relacja to widze ze hd2 w regeneris i wymiana plyty glownej, albo dlugie oczekiwanie na plyte glowna).

Stad byla moja watpliwosc.

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2010, 15:57:40 »
Witam serdecznie  !!
Dołaczę się z pytaniem do tego watku jak je rozpoznać czy wersja ROM 1,66 może oznaczać że jest to wersja z poprawionym wyświetlaczem.

Pozdrawiam  marlech

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2010, 15:59:41 »
Starsze wyświetlacze (które moim zdaniem wcale nie były gorsze od nowych, cóż kwestia gustu) skończyły się w marcu. Niemożliwe jest raczej, że gdzieś jeszcze zalegają urządzenia z pierwszej partii. Ja drugiego Leo kupowałem w kwietniu i już miał nowy ekran.

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2010, 22:50:00 »
A jak sprawdzic czy to jest starszy czy nowszy wyświetlacz. Bardzo prosze o pomoc

Pozdrawiam marlech

*

Offline sp5it

• **
  • 130
  • iPAQ316 i HTC Sensation rzondzi
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2010, 00:26:49 »
Jak spojrzysz pod swiatło to nowszy na przecięciu kresek ma kropki.
Stary nie miał.
Michał
You can't have too many antennas...

*

Offline StMK

• 427
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14.479.2(23699) PLK
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2010, 02:23:44 »
...Czy ktos kupowal w tym sklepie wlasnie ten sprzet?...

Jakiś czas temu tak właśnie kupowałem. Z tym że odbioru dokonałem osobiście we wskazanym
w zamówieniu ich salonie-sklepie.  Z myślą właśnie o wstępnym sprawdzeniu co i jak.
Katuje sprzęt dość intensywnie i jestem zadowolony.

*

Offline itepe

• 29
    • Wszystko o Yamaha DVD-S550
  • Sprzęt: HTC HD2 3.14 PL
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2010, 15:24:53 »
Ja również kupiłem niedwno w Euro, z tym, ze zamówiłem telefonicznie. Na stronoie nie było, a w telecentrum pani mi mówi, ze ma jeden na magazynie i na jutro moze być. Wziąłem :)
Owszem, ciepły się robi jak jadę na nawigacji, ale żeby się przegrzewał, to nie zauważyłem. Ekran super, faktycznie ma kropki na przecięciach skośnych linii, jeszcze mi się nie zawiesił, ale ROM 1.66 ma jeden bug z dzwonkami (nie wiem jak inne wersje). Pisałem o tym na forum.

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 03, 2010, 17:37:05 »
Jak spojrzysz pod swiatło to nowszy na przecięciu kresek ma kropki.
Stary nie miał.
Michał

tu się nie zgodzę bo mój egzemplarz jest jeden z pierwszych partii i jest kupiony w euro rtv agd  i również ma kropki

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 03, 2010, 18:00:51 »
Ale te pierwsze mają gęściej i nieco inaczej ułożone te całe kropki. Wiem, bo miałem egzemplarz z dnia premiery a teraz mam z kwietnia...

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 03, 2010, 18:10:46 »
ja mam kropki na przecięciach i następne są tak jakby pod spodem które są ułożone gęściej

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 04, 2010, 19:11:31 »
kupiłem na dniach w Euro na raty 30x0% :-) i wszystko jest z nim ok
Oryginalnie miał wgrane to:

Wersja systemu operacyjnego
5.2.21869 (21869.5.0.82)

Wersja Manila
2.5.19211619.0

Wersja ROM
1.66.479.2 (76641) WWE

Data ROM
01/11/10

Wersja Radia
2.07.51.22_2

Wersja protokołu
15.32.50.07U

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 05, 2010, 11:16:19 »
A nie ma gdzies na naklejkach kodu, z ktorego mozna odczytac date produkcji?
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline leroi

• **
  • 108
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 05, 2010, 13:57:04 »
Ja tez 3 dni temu w Euro kupilem HD2. Mam soft jak kolega powyzej...
Kropki sa na wyswietlaczu itd, wszystko dziala dobrze....
Ale...jak zrobilem taki test, ze bedac w Notatniku przyciskam mocno prawy dolny rok ekranu, to w Notatniku sam zaczyna robic mnostwo kropek.... Gdzies na necie widzialem ze tak sie odroznia wyswietlacz stary od nowego.
Tez tak macie?
Nie mam innych objawow zeby cos zle dzialalo. Inna sprawa ze normalnie nie cisnie sie tak przy krawedziach ekranu, bo i po co. No ale jednak, wychodzi ze w sierpniu, w AGD rtv sprzedaja ze starym ekranem? Choc dziwne bo seryjnie wgrany juz jest Rom 1.66, wiec to chyba nie moze byc produkt z listopada czy grudnia ubieglego roku.

Dawid

*

Offline dachu02

• *
  • 78
    • windows phone
  • Sprzęt: htc hd7
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 10, 2010, 22:24:34 »
Ale...jak zrobilem taki test, ze bedac w Notatniku przyciskam mocno prawy dolny rok ekranu, to w Notatniku sam zaczyna robic mnostwo kropek.... Gdzies na necie widzialem ze tak sie odroznia wyswietlacz stary od nowego.

Nie wiem za bardzo o co chodzi z tym testem w notatniku, w prawym dolnym rogu jest przycisk menu i jak sie przytrzyma to nie ma kropek tylko menu sie pokazuje (no chyba ze ja zly program patrze Start->Outlook->Notes)
windows phone 7

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 11, 2010, 09:30:43 »
Tez tak macie?
Dawid

U mnie właśnie się tak zachowywał, nawet gorzej : w manili zmieniał zakładki i karty jak chciał. Wysłałem i powymieniali coś tam z wyświetlaczem i teraz możesz cisnąć i nic się nie dzieje. Musiałbym spojrzeć na fakturę, ale oprócz wyświetlacza coś tam jeszce wymienili, ale też ciężko rozszyfrować - bo mają jakieś skróty serwisowe.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777