HD2 znika częś menu po backupie

• 13 Odpowiedzi
  • 2684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 znika częś menu po backupie
« dnia: Marzec 13, 2011, 20:52:49 »
sytuacja jest magiczna. zrobiłem backup programem Data Backup. po HR i załadowaniu danych znika mi większość menu. pozostaje parę ikonek, ale dosłownie parę. nie mogę dojść do karty SD bo zgubił się Eksploratora plików, nie ma aparatu, prawie nic nie. co się dzieje??? po kolejnym HR wszystko wraca do normy.  co z tym zrobic??

ewentualnie jak na komputerze otworzyc plik z backupem w formacie dbk i wyciagnąc z niego kontakty i inną drogą wsadzić je w telefon??

*

Offline lakosik

• **
  • 109
  • Sprzęt: HD2 / S III
Odp: HD2 znika częś menu po backupie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2011, 22:08:32 »
Zrezygnuj z Data Backup. Najlepszy jaki znam do tego typu spraw to SPB BACKUP. Nie miałem z nim nigdy problemu, a używałem go też na moich poprzednich telefonach.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 13, 2011, 22:21:41 »
a ten programik zassa plik dbk?? problem polega na tym, że jedyna kopia kontaktów jest w tym pliku. ewentualnie jak je wydobyć na kompie i wsadzi w telefon ??

*

Offline lakosik

• **
  • 109
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 13, 2011, 22:30:01 »
SPB BACKUP tworzy kopie zapasowe w formacie .exe i nie wiem czy z dbk sobie radzi.
Możesz to sprawdzić. Zainstaluj sobie SPB BACKUP (tymczasowo w wersji trial) i wtedy w programie--> Przywróć kopię zapasową i znajdź folder, w którym masz ten plik dbk i spróbuj go odpalić..

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 13, 2011, 22:34:09 »
dupa, nie widzi pliku dbk. próbowałem też programu  SpriteBackup, też nędza. zlituj się ktoś, wszystkie kontakty z ostatnich 6 lat idą się .ebać

[gmod]takie słownictwo to pod blokiem - warn[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Marzec 14, 2011, 11:51:34 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 13, 2011, 22:40:06 »
skrótu do Eksploratora poszukaj w plikach Windowsa lub zainstaluj TC, aby dojść do karty pamięci
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2011, 22:44:02 wysłana przez JohnyS »

*

Offline lakosik

• **
  • 109
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 13, 2011, 22:44:30 »
Lepiej zrób HR i zrób kopię zapasową SPB BACKUP, ale samych kontaktów..
Bo jak zapiszesz dane systemowe to ten Backup będzie z błędem.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 13, 2011, 22:45:14 »
temat jest bardziej skomplikowany. po HR wszystko jest cacy. mogę wówczas zainstalować dowolne programy. aby przywrócić kontakty muszę wczytać plik dbk programem DataBeckup. i po tej operacji znika mi większość menu, nie widzę żadnego programu. więc nie mam jak zrobić kolejnego backupu.

*

Offline lakosik

• **
  • 109
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 13, 2011, 22:48:12 »
Przywróć kontakty i wyślij je bluetoothem na inny telefon. Wtedy HR i z powrotem na HD2..
Troszkę mało finezyjne rozw, ale może być skuteczne?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 13, 2011, 22:55:32 »
temat jest bardziej skomplikowany. po HR wszystko jest cacy. mogę wówczas zainstalować dowolne programy. aby przywrócić kontakty muszę wczytać plik dbk programem DataBeckup. i po tej operacji znika mi większość menu, nie widzę żadnego programu. więc nie mam jak zrobić kolejnego backupu.
A możesz się podłączyć do PC? ActiveSync działa? Jeśli tak to wystarczy zrzucić kontakty na peceta.

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 13, 2011, 23:07:21 »
- opcja wyślij przez bluetooth nie bardzo jest do zrobienia, nie ma opcji zaznacz wszystko i wyślij.

- do PC mogę podłączyć, mam Win Vista więc w grę wchodzi obsługuje to Centrum obsługi urządzeń .... . Po podłączeniu na telefonie wyskakuje "Nie można otworzyć pliku MSSYNCAPP" .............. Generalnie ta drogą tez kontaktów nie wyciagnę.

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 13, 2011, 23:42:09 »
a kopiowanie na SIMa działa ?

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 14, 2011, 12:57:03 »
coś się udało. na służbowym komputerze miałem zaimportowane kontakty do Outlooka. zrobiłem HR a następnie Activsinciem zgrałem kontakty w telefon. więc pełen sukces !!!!!!!!!!!!

swoją droga co to z krzak się robił z tym Backupem. żeby wywalało 3/4 menu. magia.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 14, 2011, 16:29:59 »
Pewnie Twój soft pochodził z czasów WM5 i nie do końca radził sobie z 6.5...