hd2 zawieszanie w stanie czuwania

• 9 Odpowiedzi
  • 3783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
hd2 zawieszanie w stanie czuwania
« dnia: Kwiecień 13, 2010, 12:11:29 »
mam problem, telefon od wczoraj co jakiś czas zawiesza mi się w stanie czuwania, nie da się go ani włączyć, ani wyłączyć, jedynie wyciągnięcie baterii i ponowne włączenie.. MIał ktoś, jakaś rada? oprócz hard resetu? ewentualne przywrócenie kopii zapasowej może pomóc?

Odp: hd2 zawieszanie w stanie czuwania
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2010, 16:06:44 »
zawiesza się w stanie czuwania czy blokuje się?? bo jeśli to drugie to u mnie również coś takiego się przytrafia ale po 5 min jestem w stanie odblokować telefon i działa wszystko jak powinnojakby fonik juz sobie strawił wszystko i pozwala przejść do dalszego działania nie wiem co jest tego przyczyną bo nawet po wykonaniu HR na czystym ROMIE czy to 1.66 lub 1.48 dzieje się podobnie może bardziej doświadczeni użytkownicy orientują się w wyżej wymienionych problemach??

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2010, 16:23:42 »
zapewne chodzi o tzw. śpiocha... Powiem jedno... ten typ tak ma. Zdarzyło mi się to 2 razy, a tak to nic złego się nie dzieje. Nie wiem czy jest na to jakiś sposób, ale jak na razie jest dobrze...
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2010, 17:17:22 »
A mi się to zdarzało tylko na polskich / spolszczonych ROMach. Od kiedy jadę na angielskich ROMach nic takiego się nigdy nie dzieje.

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 13, 2010, 17:21:24 »
Tez jade na angielskich i od 2 miechow nie mam zadnych problemow ze stabilnoscia phona.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 13, 2010, 17:23:09 »
ja mam telefon z polskiej dystrybucji i problem pojawia się dość często ostatnimi czasy więc liczę iż ktoś się już uporał z tą "drobnostką" i podzieli sie ową zdobyczną informacją z pozostałymi;)

*

Offline mao2

• 25
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 13, 2010, 22:37:12 »
No faktycznie z takimi jajami to sie nie spotkałem:
-śpioch
-nie działający prawidłowo budzik
-problem z wysłaniem smsmów
-i wiele innych dziwnych objawów,o których wielu juz pisało
Czy to rzeczywiście jest telefon?
Czy wydając prawie 2 klocki muszę sie martwić czekając na ważną rozmowę czy akurat nie ma śpiocha albo czy mnie obudzi rano do pracy lub sprawdzać czy aby napewno sms został wysłany?
Chyba czas go sprzedać bo to,że ma super procesor,duży ładny wyświetlacz to dla mnie za mało,jeśli nie działają poprawnie podstawowe funkcje telefonu.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2010, 08:08:04 »
Nie, to nie jest telefon, to jest PPC PE :)
Mnie natomiast nie przydarzyla sie zadna z wymienionych przypadlosci, zaden spioch itp, nawet nie wiedzialem, ze cos takiego jest :)
Leo budzi mnie codziennie rano, smsy dochodza, zero zwiech, rzadko robie SR dla zdrowotnosci, ale chyba bardziej z przyzwyczajenia, a dzialam na polskich ROM.
Dla mnie to jeden z najlepszych jak nie najlepszy ppc jaki mialem i raczej na dluzej z nim zostane.
Moze to nie tylko kwestia ROM, ale tez dodatkowych aplikacji, ktore moga powodowac takie kwiatki.

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 14, 2010, 17:16:27 »
telefon nie chciał się wybudzić ze stanu czuwania, narazie problemy ustały (miałem tak przez dwa dni pod rząd w tych samych godzinach o dziwo), odinstalowałem to co ostatnio istalowałem i mam nadzieje, że bedzie ok....Nie zgodze się co do nie których zarzutów, że nie da się używać Leo jako telefonu...Zauważyłem kolejną przypadłość dzisiaj, otóż telefon zeżarł mi bardzo dużo energii w ciągu 5godzin ze 100% do 80, po soft resecie zużycie energii wróciło do normy...cóż dziwny ten telefon, ale coś w sobie ma:)

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 15, 2010, 16:25:48 »
Czy wydając prawie 2 klocki muszę sie martwić czekając na ważną rozmowę czy akurat nie ma śpiocha albo czy mnie obudzi rano do pracy lub sprawdzać czy aby napewno sms został wysłany?
Chyba czas go sprzedać bo to,że ma super procesor,duży ładny wyświetlacz to dla mnie za mało,jeśli nie działają poprawnie podstawowe funkcje telefonu.

Można sprzedać i przesiąść się na inną platformę, bo WM to system dosyć specyficzny.
Można też wgrać jakiś sensowny ROM, pozadystrybucyjny i zapomnieć o bólach.