HD2 sam wykonuje połączenia

• 20 Odpowiedzi
  • 10470 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

krakowiak

HD2 sam wykonuje połączenia
« dnia: Kwiecień 18, 2011, 23:10:22 »
Witam .Od jakiegoś czasu zauważyłem że mój tel. sam wybiera nr. do osób z listy kontaktów i dzwoni.Dziwna sprawa, miał ktoś juz taki przypadek? Nie chce robić hard resetu, pomoże ktoś?

*

Offline wiejas

• 1454
  • Ostatni Mohikanin PDAC
Odp: HD2 sam wykonuje połączenia
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2011, 09:40:09 »
moga byc dwa powody.....dialer czyli pasozyt do nabijania kasy lub rom
tylko HR pomoze
poczytaj forum .....byly juz takie przypadki
X7500,i780,B7350 ,N8010 ,N7000, BB9810, B7620, NOKIA 6720, B2710, MSI U160 Samsung Xcower 2 ,Q10, Q 20 BlackBerry Passport Silver Edition no i do tego iPhone 7 Plus iPhone SE 128GB  ....narazie wszystko

*

krakowiak

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2011, 11:19:17 »
Zrobie hard reset, zainstaluję wszystkie programy których używam i jest mozliwość że któryś z programów odpowiada za tego "wirusa" ? Możesz pomóc mi znaleźć ten wątek na forum?Zależy mi...

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2011, 18:47:30 »
Nieprawda, mogą być 3 powody ;-)

Trzeci to gniazdo słuchawkowe - jak tam coś się dostanie to efekt jest podobny tylko to nie bedzie dotyczyło wyłącznie dzwonienia ale wszelkich przedziwacznych operacji.
sgs III

*

krakowiak

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2011, 20:35:18 »
Raczej do gniazda słuchawkowego nic sie nie dostało. Zrobiłem HR ,zainstalowałem programy od nowa, zobaczymy czy problem sie ponowi. Tak w ogóle są programy antywirusowe na WM ? Może tego sposobu by wypróbować?

*

Offline Szymon645

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2011, 21:16:30 »
jest kilka np. arcavir, ESET Mobile Antivirus. Mogłeś sam na Google poszukać.

*

krakowiak

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2011, 21:30:46 »
Mogłem, ale chciałem od "fachowców" dowiedzieć sie jaki polecają :)

dzieki, juz sciągam i instaluje

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2011, 13:01:44 »
Raczej do gniazda słuchawkowego nic sie nie dostało. Zrobiłem HR ,zainstalowałem programy od nowa, zobaczymy czy problem sie ponowi. Tak w ogóle są programy antywirusowe na WM ? Może tego sposobu by wypróbować?

zobacz jeszcze czy wyłączenie czujnika zbliżeniowego nie pomoże.
sgs III

*

krakowiak

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 22, 2011, 15:16:40 »
Jak się go wyłącza ?

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 22, 2011, 17:41:08 »
Nieprawda, mogą być 3 powody ;-)

Trzeci to gniazdo słuchawkowe - jak tam coś się dostanie to efekt jest podobny tylko to nie bedzie dotyczyło wyłącznie dzwonienia ale wszelkich przedziwacznych operacji.
Od kilku tygodni mam problem z samoczynnym dzwonieniem (wybiera ostatnio używany numer). Potrafi to zrobić nawet gdy jest zablokowany. Potwierdzam, że musi to mieć jakiś związek ze słuchawkami. Z reguły dzieje się to w momencie podłączania/odłączania słuchawek, lub gdy są podłączone a ja mam urządzenie w kieszeni i jestem w pozycji siedzącej (większy nacisk na gniazdo słuchawkowe). Ten sam problem miałem w HD Blackstone.
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

krakowiak

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 22, 2011, 17:58:14 »
Ja słuchawek do swojego od nowości nie wkładałem, więc to na pewno nie jest przyczyną...Jak narazie po wgraniu od nowa programów nie zauwazyłem aby sie łączył, ale dopieor minęło kilka dni, poczekamy, zobaczymy...

*

Offline Landoag

• 44
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 23, 2011, 00:57:57 »
Mój HD2 również czasami zaczyna wybierać ostatni nr przy odłączaniu słuchawek, ale tylko takich które mają pilota na kablu, więc np. tych z zestawu. Wygląda to tak jakby jakieś zwarcie było przy ich odłączaniu bądź podłączaniu, najczęściej gdy wyciągając je lekko odwróci się końcówkę znajdującą się jeszcze w gnieździe. Musi to mieć jakiś związek z tym pilotem, bo efekt jest taki sam jak gdy się wciśnie 2x przycisk słuchawka/play na pilocie.
Radio: 2.15.50.14
[NAND] BOYPPC-SHIFTPDA GINGER 2.3.4 CM7 HoneyComB V36

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 28, 2011, 20:43:13 »
U mnie to samo dzieje się (Leo) i działo (Blackstone) w przypadku słuchawek bez pilota. Nigdy nie używałem słuchawek z pilotem. Wydaje mi się, że to kwestia końcówki, zanieczyszczenia gniazda. Ostatnio trochę je przeczyściłem i jak na razie się uspokoiło.

*

krakowiak

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 28, 2011, 20:52:50 »
Dziwne że coś takiego jest odpowiedzialne za tak wielki problem, bynajmniej dla mnie jest to problemem, może nie ejst a było bo odkąd zrobiłem HR jest wszystko OK, ale lepiej nie cieszyc sie za wcześnie bo w każdej chwili LEO może sam wykonać połączenia a ja znowu bedę zdziwiony dużym rachunkiem :S

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 01, 2011, 16:06:33 »
A ja od tamtego czasu (kwiecień 2011) miałem spokój. Niestety od paru dni znowu to samo i to dosyć ostro. Testowałem różne słuchawki i każde w mniejszym lub większym stopniu powodują dzwonienie. Będę się musiał zabrać za porządne przeczyszczenie tego gniazda.

---edycja---

Tym razem użyłem odkurzacza i pomogło. Jak na razie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2011, 16:33:47 wysłana przez qrzysztof »

*

Offline pic

• 2
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 08, 2011, 20:43:59 »
Problemem mogą być słuchawki HTC albo klawiatura (ta hardwarowa).
Słuchawki psują się bardzo często (przynajmniej u mnie, bo korzystam codziennie po parę godzin) - oddaję do serwisu średnio co 2 miesiące. "Psucie się" polega na jakichś zwarciach czy iskrzeniach w klawiszach przy mikrofonie i samoczynnym "naciskaniu" klawisza play/stop.
Miałem już też wymianę płyty głównej Leo bo podobny problem zrobił się z klawiszami (Home, Win, itp).

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 22, 2011, 22:33:09 »
Niestety, wydaje się to być poważną wadą konstrukcyjną tego sprzętu.

A nie jest to jakiś felerny egzemplarz bo miałem to zarówno w Blackstone i jak i mam teraz w Leo.

Myślałem o kupnie jednego z nowych telefonów HTC z ekranem 4,7 cala. Podobno Sensation XL ma być wypasiony jeśli chodzi o słuchanie muzyki. Ciekawe czy również będzie podczas słuchania dzwonił. Coraz poważniej się zastanawiam czy dawać HTC trzecią szansę. Akcje HTC spadają, Samsunga pną się w górę. Kiedyś ich telefony były lepsze od HTC tylko o AMOLED, teraz wydają się być lepsze pod kilkoma względami (również ceny).

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 23, 2011, 00:10:44 »
Hmm... Problem dotyczy gniazda słuchawek. U mnie pojawia się gdy kładę Leona do kołyski  :P
Kołyska ta, po za gniazdem synchronizacyjnym, ma jacka do podłączenia zewnętrznych głośników - nie korzystam z tego, ale jack stabilizuje Leona (pewniej siedzi w kołysce). Od nowości, przy pierwszym włożeniu do kołyski Leoś wariował. Przełączał się, uruchamiał programy etc. Nie czyściłem nigdy gniazda, za to ustawiłem blokadę ekranu. W moim przypadku rozwiązało to problem (nie używam HD2 do słuchania muzyki).

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 24, 2011, 00:39:47 »
Gdyby to była kwestia tylko blokady ekranu to problemu nie byłoby żadnego, bo urządzenie mam prawie non-stop zablokowane.

Niestety u mnie, w przypadku obu urządzeń, samoczynne dzwonienie i naciskanie przycisków odbywało się na poziomie sprzętowym (który ma priorytet względem programowego). Ekran mógł być zablokowany a i tak HD i HD2 wybierały same ostatni numer z historii połączeń i dzwoniły.

Przyzwyczaiłem się już, że jeśli ktoś do mnie dzwoni lub ja do kogoś to muszę po zakończeniu rozmowy wybrać nieistniejący numer żeby w razie czego nie dzwonił mi po ludziach tylko na ten numer. Trochę głupio, płacisz ponad 2000zł za zabawkę a potem musisz robić takie kombinacje. Mimo wszystko jestem skłonny dać HTC ostatnią szansę. Nie wyobrażam sobie, żeby w tych najnowszych modelach (jeszcze podobno zoptymalizowanych pod względem słuchania muzyki) nie było to jeszcze poprawione. Jedno jest pewne, jeśli kupię a okaże się, że znowu sam dzwoni to HTC jest u mnie skreślone. Nie dość, że nie kupię już nigdy nic od nich to będę odradzał każdemu.

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 24, 2011, 01:11:42 »
Przyzwyczaiłem się już, że jeśli ktoś do mnie dzwoni lub ja do kogoś to muszę po zakończeniu rozmowy wybrać nieistniejący numer żeby w razie czego nie dzwonił mi po ludziach tylko na ten numer. Trochę głupio, płacisz ponad 2000zł za zabawkę a potem musisz robić takie kombinacje. Mimo wszystko jestem skłonny dać HTC ostatnią szansę. Nie wyobrażam sobie, żeby w tych najnowszych modelach (jeszcze podobno zoptymalizowanych pod względem słuchania muzyki) nie było to jeszcze poprawione. Jedno jest pewne, jeśli kupię a okaże się, że znowu sam dzwoni to HTC jest u mnie skreślone. Nie dość, że nie kupię już nigdy nic od nich to będę odradzał każdemu.
Może zmień system. Postaw jakiegoś Andka i będzie po problemie. Romów do wyboru masz więcej niż sporo. HD2 to wyśmienite urządzenie. Ja miałem już romy z windą i wiele romów z Andkiem i nigdy nie miałem kłopotu z samodzwonieniem.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 24, 2011, 23:45:01 »
Tak jak pisałem, problem jest głęboko sprzętowy, więc z romem nie ma nic wspólnego. Na Andka trzeba się będzie wkrótce przesiąść z innych względów. Nawet kosztem pożegnania z automapą.