Gdyby to była kwestia tylko blokady ekranu to problemu nie byłoby żadnego, bo urządzenie mam prawie non-stop zablokowane.
Niestety u mnie, w przypadku obu urządzeń, samoczynne dzwonienie i naciskanie przycisków odbywało się na poziomie sprzętowym (który ma priorytet względem programowego). Ekran mógł być zablokowany a i tak HD i HD2 wybierały same ostatni numer z historii połączeń i dzwoniły.
Przyzwyczaiłem się już, że jeśli ktoś do mnie dzwoni lub ja do kogoś to muszę po zakończeniu rozmowy wybrać nieistniejący numer żeby w razie czego nie dzwonił mi po ludziach tylko na ten numer. Trochę głupio, płacisz ponad 2000zł za zabawkę a potem musisz robić takie kombinacje. Mimo wszystko jestem skłonny dać HTC ostatnią szansę. Nie wyobrażam sobie, żeby w tych najnowszych modelach (jeszcze podobno zoptymalizowanych pod względem słuchania muzyki) nie było to jeszcze poprawione. Jedno jest pewne, jeśli kupię a okaże się, że znowu sam dzwoni to HTC jest u mnie skreślone. Nie dość, że nie kupię już nigdy nic od nich to będę odradzał każdemu.