HD2 sam się włącza w kieszeni.

• 9 Odpowiedzi
  • 4993 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 sam się włącza w kieszeni.
« dnia: Wrzesień 14, 2010, 16:59:57 »
Witam
Zauważyłem dziwne zjawisko - telefon sam mi dzwoni gdy mam go w kieszeni. Myślałem początkowo, że może go nie wygasiłem, albo zapomniałem odblokować automatyczne wygaszanie, bo trudno mi było stwierdzić konkretnie, w którym momencie się to nasila.

No i zacząłem testować.

Mam S2U2, żeby odblokować telefon muszę nacisnąć albo słuchawkę, albo power, a potem przesunąć po ekranie przycisk - normalnie.

I co się okazuje. Jak przejadę po przyciskach (gdy jest na ekranie przycisk S2U2) od lewej (słuchawka) do strzałki i od razu z powrotem, to telefon się odblokowuje. Dziwne i nie logiczne, ale tak właśnie jest. Nawet teraz to sprawdzam - trzeba tylko zrobić to odpowiednio szybko. Widocznie w kieszeni przyciski same się wciskają - a jak trafią na odpowiednią kombinację, to tel. się włączy.

Czy jest jakiś sposób, żeby zablokować wszystkie przyciski z wyjątkiem "power" - może to pomoże. A może jakiś inny sposób, żeby telefon sam się nie włączał.

Pozdrawia
Bartek K.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: HD2 sam się włącza w kieszeni.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2010, 17:07:48 »
A po co Ci S2U2? Standardowy lockscreen z WM nie wystarcza? Ja testowałem dość długo S2U2 i ciągle się z czymś gryzło. Przy blokadzie z WM nie ma opcji, żeby się odblokowało bez przesunięcia slidera.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2010, 20:13:03 wysłana przez vonski »

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
  • Sprzęt: Iphone SE
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2010, 19:26:33 »
dokładnie jak mówi vonski S2U2 to syf miałem go na swoim kaiserze i ciągle było coś nie tak, jak nie urok to sraczka a jak nie sraczka to bolaczka :grin: u mnie tak samo standardowy jest ok i nie miałem nigdy z nim problemu

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2011, 09:56:20 »
Witam, a ja  przeszukuję sieć co zrobić żeby telefon się nie włączał przypadkowo.
Przycisk Power jest tak czuły, że trzymając telefon w kieszeni ciągle się sam włącza.
Jest to irytujące, jak by nie można było zrobić ukrytego przycisku Power.
Zna ktoś jakieś rozwiązanie?

Jeśli chodzi o standardowy lockscreen to u mnie też czasami w kiszeni jakimś cudem się zaktywuje.

Pozdrawiam

*

Konrad4x

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2011, 11:10:56 »
Przycisk Power jest tak czuły, że trzymając telefon w kieszeni ciągle się sam włącza.
To prawda. Szkoda, że nie dali tego przycisku gdzieś na górnej krawędzi telefonu, a jeżeli już jest tak jak jest, to ekran powinien się włączać po jakimś trochę dłuższym przytrzymaniu tego przycisku, a nie od razu tak jak obecnie.

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2011, 12:56:06 »
Program pocketshield ma dużo możliwości konfiguracji, między innymi blokuje przyciski, ekran, możliwość odblokowania gestem dłoni i dużo innych. Co prawda nie ukryje przycisku power ale jest całkiem dobry. Używam i jestem zadowolony. Ma jedną wadę. jest płatny  :) . Pozdrawiam

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 30, 2011, 19:50:58 »
Witam, dzięki za info o programie.
Program jest pod tym linkiem, i kosztuje 5 dolarów:
http://www.pocketshield.net/

Ale dalej jest to największa bolączka tego telefonu. Strasznie jestem zły na to i to tym bardziej, że jak go kupowałem to tak
byłem nim zachwycony, że nie zwróciłem na to uwagi.

Ja jak na razie nie znalazłem rozwiązania na to i będę teraz próbować tego programu.

Pozdrawiam.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 31, 2011, 13:02:54 »
zainteresuj sie też programikiem AE Button Plus. Ja akurat mam go w wersji 2.6.3. To jest chyba darmowa aplikacja. Jestem z niego bardzo zadowolony bo mogę nim pod sprzętowe klawisze mapować różne akcje, przykładowo u siebie jak dwa razy nacisnę zieloną słuchawkę to odpala mi się automapa, jak dwa razy nacisnę przycisk sprzętowy ze znakiem windows to całkowicie zamykam aktualnie otwarty i aktywny program. MOże tym programem sobie np ustaw, że tel ci się włączy jak naciśniesz dwa razy w przycisk włącznika, a nie raz jak obecnie. Mam nadzieję, że ten programik spełni Twoje oczekiwania, bo jak dla mnie jest ekstra i używam go już około 4 lat.

*

Offline Maarcin

• 297
  • Sprzęt: LG G2
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 01, 2011, 11:37:51 »
To prawda. Szkoda, że nie dali tego przycisku gdzieś na górnej krawędzi telefonu, a jeżeli już jest tak jak jest, to ekran powinien się włączać po jakimś trochę dłuższym przytrzymaniu tego przycisku, a nie od razu tak jak obecnie.

Witam !
Jedna,krótka uwaga,przecież po wciśnięciu przycisku,powinien się pojawić ekran z blokadą,którą trzeba przesunąć , aby włączyć "Leosia" . Może masz wyłączoną blokadę . Sprawdź czy po naciśnięciu przycisku , pojawia się ten ekran , czy nie . Jeśli nie , zainstaluj np. BSB Tweaks i ją włącz . Nie ma możliwości włączenia telefonu - jeśli jest aktywna blokada - przez samo naciśnięcie knefla .

Pozdrowienia.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 01, 2011, 13:15:16 »
Witam !
Jedna,krótka uwaga,przecież po wciśnięciu przycisku,powinien się pojawić ekran z blokadą,którą trzeba przesunąć , aby włączyć "Leosia" . Może masz wyłączoną blokadę . Sprawdź czy po naciśnięciu przycisku , pojawia się ten ekran , czy nie .
Kolego Maarcin, ale autor wątku napisał przeciez, cytuję :
Mam S2U2, żeby odblokować telefon muszę nacisnąć albo słuchawkę, albo power, a potem przesunąć po ekranie przycisk - normalnie.