HD2 problem z baterią

• 10 Odpowiedzi
  • 2233 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 problem z baterią
« dnia: Grudzień 24, 2009, 13:17:07 »
wczoraj otrzymałem hd2, jako że jest to mój pierwszy telefon z windowsem ciężko jest mi go ogarnąć:D dziś ok. 10 odłączyłem telefon od ładowarki teraz po 3 godzinach mam 56% dodam że specjalnie nie męczę telefonu nie oglądam filmów, przesłuchałem może z dwa utwory głównie przeglądam ustawienia i interfejs, czy to prawidłowe że w 3 godziny zeszła mi aż połowa baterii? Może są jakieś sztuczki żeby to ograniczyć myślałem ze na jednym ładowaniu wytrzyma przynajmniej do wieczora ale widze teraz że będzie ciężko, może ma włączone jakieś programy o których nie wiem a zjadają bardzo dużo baterii? Jak ktoś umiałby pomóc to będę wdzięczny

Pozdrawiam

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: HD2 problem z baterią
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 24, 2009, 13:21:12 »
Wyłącz WiFi, zmień Pasmo na GSM zamiast Auto, podświetlanie niżej albo na auto...
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline Pini

• *
  • 66
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 24, 2009, 13:50:19 »
Spokojnie, będzie trzymać. Zastosuj pow. rady i będzie OK. Pierwsze wskazania poziomu mogły być niezbyt dokladne. Mimo wszytsko zawsze najdłużej trzymała mi bateria po kilku pełnych naładowaniach/rozładowaniach. Teraz trzyma 2 dni, do wieczora. Nie licząc WiFi najwięcej oszczędziłem wyłączając 3G.

*

Offline worms14

• **
  • 245
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2009, 14:05:53 »
Wlasnie pisze z hd2, mam nadzieje ze nie narobie bledow. Mimo folii i tak jest czuly. Co do baterii, jechalem przez 180 km na auto mapie o 9 odlaczylem baterie z ladowania i w tej chwili mam 43%. Mam pewne obawy co do wytrzymalosci, jednak te 2 dni powinna wytrzymac. Nie zastosowalem tez zadnych technik pierwzzego ladowania baterii.
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 24, 2009, 14:56:53 »
a jak wyłączyć 3g bo nie moge znaleźc, gdy wyłącze 3g będzie mi pobierąło pogode?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2009, 14:59:41 »
Zakładka Ustawienia/Menu/All Settings/Personal/Phone/"GSM/UMTS Services"/opcja Band, przycisk "Get Settings" i w pierwszym okienku wybierz GSM
Będzie
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2009, 15:01:49 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 24, 2009, 15:44:17 »
od 9 rano bawie sie non stop, prawie caly czas w sieci w sumie z 2h nawigacji, fotki kamera, opera maile. 6godzin zabawy 17% baterii. zaraz bede znowu ladowal. rachunek za dane mnie zabije. hee

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 24, 2009, 17:17:02 »
zastosowałem się do wskazówki i zmieniłem 3g na GSM (teraz u góry mam takie duże E, to znaczy że wszystko zrobiłem jak nalezy:D?, dzięki za pomoc mam nadzieję że się poprawi, mam jeszcze kilka pewnie banalnych pytań: wrzuciłem dwie płyty w mp3 na kartę pamięci ale nie moge ich odtworzyć przez windows media wie ktoś dlaczego? czy korzystając z map google np. jako nawigacja pobierana jest opłata z konta? jak w core playerze wybrać filmy umieszczone na karcie pamięci? Do jakiego folderu na karcie pamieci wrzucac dzwonki tak żeby były w katalogu z dzwiękami i nie było ich w odtwarzaczu muzyki?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2009, 17:30:27 wysłana przez mysia117 »

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 26, 2009, 18:22:22 »
Dziś kolejny test wydajności baterii telefon odłączony od ładowarki po 8h, stan baterii 100%.
Przez 3h z chwilowymi przerwami używane połączenie z Internetem do pobierania poczty i wchodzenie na nasze forum, kręcenie filmów robienie zdjęć. Od 11 do 14 automapa i w tym momencie miałem już 13% baterii. Telefon definitywnie padł o 17, więc mamy 9h intensywnego używania. Przez pierwsze 3h zasięg był bardzo kiepski niekiedy go gubiłem, wieś, ale telefon dawał radę.

Jak oceniacie ta wydajność baterii? Dodam że to w sumie juz 5 ładowanie i zdarzyło mi się wcześniej dwukrotne ładowanie w ciągu dnia do pełna baterii, może właśnie przez ten kiepski zasięg.
Pozdro.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 26, 2009, 20:44:59 »
Jeśli 3h jechałeś z Automapą, to i tak dobry wynik.

*

Offline worms14

• **
  • 245
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 26, 2009, 21:13:15 »
Bałem się, że kiepska bateria, wydawało mi się że w naszych polskich testach wypadła lepiej, ale jak teraz wróciłem do nich, to sie okazało że filmy to około 4h, muzyka 11h, więc u mnie 3h nawigacji wspaniale działającej i na kiepskim zasięgu korzystanie z internetu przez 3 i pozostale 3h kręcenia filmów łączenia przez WiFi i BT to faktycznie raczej dobry wynik.