HD2 po upadku - problem z WiFi

• 7 Odpowiedzi
  • 2069 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
HD2 po upadku - problem z WiFi
« dnia: Maj 08, 2012, 23:22:25 »
Koledzy,

Zwracam się do Was, jako do bardziej doświadczonych. Niestety szukam po całej sieci i nic ciekawego na ten temat znaleźć nie mogę  :(
Mój Leo niestety zaliczył glebę, i to na tyle konkretną, że poleciał mu dotyk - powiedzmy że to standard  :wink: Wymiana całego wyświetlacza i wszystko na pierwszy rzut oka wróciło do normy... do czasu, jak próbowałem się połączyć z siecią WiFi. Otóż wcześniej, przed upadkiem, wszystko działało jak należy, teraz działa GPS, Bluetooth ale z WiFi jest problem, który objawia się w ten sposób, że stojąc zaledwie 1.5 m od routera, Leo gubi zasięg a wskaźnik mocy sygnłu sieci jest na poziomie jednej kreski  :( Bebechy w środku zostały sprawdzone - wszystkie antenki i połączenia wyglądają OK. ROM na jakim śmiga, to stockowy T-Mobile 3.14.
Czy ktoś może spotkał się już z przypadkami, że po upadki padał moduł WiFi ? A może ktoś ma pomysł co z tym zrobić ? W zasadzie da się z tym żyć, ale jednak od czasu do czasu ta funkcjonalność się przydaje  :)

*

Offline malylysy

• 3008
  • Sprzęt: Xiaomi Mi9T Pro
Odp: HD2 po upadku - problem z WiFi
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2012, 05:08:17 »
Mój Leo niestety zaliczył glebę, i to na tyle konkretną, że poleciał mu dotyk. Wymiana całego wyświetlacza i wszystko na pierwszy rzut oka wróciło do normy... do czasu, jak próbowałem się połączyć z siecią WiFi. Otóż wcześniej, przed upadkiem, wszystko działało jak należy, teraz działa GPS, Bluetooth ale z WiFi jest problem, który objawia się w ten sposób, że stojąc zaledwie 1.5 m od routera, Leo gubi zasięg a wskaźnik mocy sygnłu sieci jest na poziomie jednej kreski.
Mam podobny problem.
Mój Leon także spadł i w lewym dolnym roku ( okolice zielonej słuchawki ) popękał mu dotyk. Wszystko sprawnie działa, więc jeszcze go nie wysłałem do serwisu, ale także zaobserwowałem wyraźny spadek sygnału wifi ( jestem na wifi 90% doby ). Widać lądowanie Leona bez Telemarka nie służy modułowi WiFi.
Zobaczę, jak będzie po powrocie z serwisu ( na dniach go wysyłam ). Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans.

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2012, 12:56:27 »
malylysy, a zdradź, gdzie będziesz przeprowadzał naprawę ?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2012, 21:08:04 »
malylysy, a zdradź, gdzie będziesz przeprowadzał naprawę ?
W firmie KAEM w Krakowie.
Mają cenę 289 PLN brutto za taką naprawę

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 09, 2012, 21:17:56 »
W firmie KAEM w Krakowie.
Mają cenę 289 PLN brutto za taką naprawę

W takim razie czekam na info o efektach ich roboty. Ale rozumiem, że oni będą wymieniali wyświetlacz, czy tym problemem z WiFi też się będą zajmowali ?

*

Offline malylysy

• 3008
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2012, 22:22:36 »
W takim razie czekam na info o efektach ich roboty. Ale rozumiem, że oni będą wymieniali wyświetlacz, czy tym problemem z WiFi też się będą zajmowali ?
Mam ogromne ufne oczekiwanie, że po naprawie digitizera wszystko wróci do normy.
Dam znać

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 11, 2012, 22:23:56 »
jak miałem problem z wiFI tzn bardzo mały zasięg to pomogło rozebranie telefonu i dociśnięcie antenki

*

Offline mwas

• 46
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 15, 2012, 21:15:33 »
jak miałem problem z wiFI tzn bardzo mały zasięg to pomogło rozebranie telefonu i dociśnięcie antenki

Miałem to już robione i niestety nic nie pomogło. Ponadto mam wrażenie, że teraz po upadku telefon mocniej się grzeje u dołu, kiedy się korzysta z GPS i próbuje używać WiFi  :S