HD2 Orange

• 101 Odpowiedzi
  • 24378 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
Odp: HD2 Orange
« Odpowiedź #90 dnia: Kwiecień 07, 2010, 14:34:41 »
"Dostępna wersja posiada 576MB pamięci RAM oraz 1GB pamięci ROM"
Sam chciałem to napisać. Jeśli byłaby to prawda, to potwierdzałaby teorię Cotulla z xda, że HD2 od początku miały 576MB RAM, a od czasu realizacji zamówień dla Tmobile wersje International/EU również mają 1GB ROM

*

Offline maskon

• **
  • 123
  • Sprzęt: Z1, One, Tablet Z
« Odpowiedź #91 dnia: Kwiecień 15, 2010, 13:44:36 »
Nie, nie jest to prawda - błąd w opisie. 

« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 13, 2010, 23:33:18 »
Cytat: mavbit link=topic=156120.msg1239088#msg1239088 date=
Nikt w Polsce jeszcze  nie zdejmuje  SMOKA z Orangutana a kody w necie sa z bazy HTC ja  juz stracilem 3 razy,  kody sa te sama  i  nie pasuja... z 2 firm mi zwrocili  kase z innej jeszcze walcze  musialem wysylac video ktore przedstawia ze kody nie dzialaja w moim  telefonie.Gadanie ze ktos tam za 90 zl je sciaga jest mina !!! ten ktos pewnie mysli ze pojdzie tak jak mi kody z netu za 20$ lub 18 euro. Ale nie ma tak dobrze, wiec przestrzegam przed pochopnym wydaniem 90zl bo napewno nic z tego nie bedzie . Mam phona od 2 tygodni i nie moge z niego korzystac.
Dla przestrogi podam  3 adresy gdzie  zaplacilem i kody nie pasowaly.
http://www.unlock-now.com/ tu jeszcze nie odzyskalem kasy.
http://www.unlock-htc.com/ tu od razu odeslali kase
http://www.unlockallcellular.com tu rowniez  kase  oddali
Oby tak nie bylo jak z nowymi modelami NOKI ze maja swoja baze i nie wyciekla odnosnie nowych  telefonow.
To nie Iphone ktory jest popularny i robia z nim JB ale z 3GS juz jest problem ...!!!
[gmod]I co powyższy post miał na celu?[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2010, 00:39:32 wysłana przez vonski »

« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 17, 2010, 13:48:23 »
Witam,

Czy ktoś z Was orientuję się ile mogę dostać za HD2 w Orange przy przedłużeniu abonamentu po 10 latach w Idea później Orange, na abonament za 100 zł. Czy mająć punkty PAYBACK można sobie obniżyć cenę telefonu tak jak kiedyś przy programie profit? Dzięki za odpowiedź.

Pozdr.

*

Offline Zordon1985

• 20
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 17, 2010, 21:41:16 »
Witam,

Czy ktoś z Was orientuję się ile mogę dostać za HD2 w Orange przy przedłużeniu abonamentu po 10 latach w Idea później Orange, na abonament za 100 zł. Czy mająć punkty PAYBACK można sobie obniżyć cenę telefonu tak jak kiedyś przy programie profit? Dzięki za odpowiedź.

Pozdr.
miałem podobną sytuację w kwietniu 2010, staż nieco krótszy bo 9 lat i abonamenty w granicach 70zł, bo 2 miesiącach negocjacji i polowań na HD2, bo jak zwykle w orange, telefony są dostępne ale tylko na papierze, zdenerwowałem się, poszedłem do pierwszego salonu który miał LEO na stanie i wytargowałem 370zł w abonamencie z internetem za 125zł...Przez telefon zeszli ostatecznie do 570zł.. Pierwszy raz zdarzyło mi się, że w salonie dostałem taniej niż przez telefon..Wstyd

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #95 dnia: Wrzesień 19, 2010, 17:07:22 »
Ja po raz trzeci przedłużałem umowe .Dostałem HD2 za 299+ słuchawka blue w abonamencie  Delfin za 99+ pakiet 500Mb przez cała umowe. Przedlużałem przez tel.Niestety punktow payback nie można wykorzystywac do obnizenia ceny tel.

*

Offline devart

• 30
  • Sprzęt: n6303i & HTC HD2 "LEO"
« Odpowiedź #96 dnia: Październik 17, 2010, 13:31:11 »
Czy ktoś wie jak wygląda dokładnie procedura zdjęcia simlocka w orange?  :worried:
Do dużego salonu firmowego mam 110km. Leosia kupiłem od kogoś, posiadam dokumenty w postaci: duplikat faktury zakupu na firmę i kartę gwarancyjną.
Na infolinii nie bardzo można sie czegoś dowiedzieć a wiem że to ponoć kosztyje 77zł.
Bardzo proszę o poradę. Sprawa bardzo pilna pozbyć sie tego ustrojstwa "sim-lock".

Pozdr. pdaclub.pl i userów

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #97 dnia: Październik 17, 2010, 14:51:08 »
Taka cena obowiązuje przy zakupie na osobę prywatną.
Przy zakupie na firmę już tak miło nie jest - cena jest znacznie wyższa,a przynajmniej była,kiedy ja zdejmowałem chyba w marcu.
Ale ogólnie w salonie płacisz za zdjęcie blokady,dostajesz rachunek i czekasz chyba około dwóch dni na kod.
Następnie albo odwiedzasz ich osobiście,albo dzwonią do Ciebie i podają kod,który wpisujesz przy uruchomieniu telefonu z kartą sim z innej sieci. I to wszystko.

*

Offline devart

• 30
« Odpowiedź #98 dnia: Październik 17, 2010, 15:33:25 »
Przy zakupie na firmę już tak miło nie jest - cena jest znacznie wyższa,a przynajmniej była,kiedy ja zdejmowałem chyba w marcu.
Ale ogólnie w salonie płacisz za zdjęcie blokady,dostajesz rachunek i czekasz chyba około dwóch dni na kod.
Następnie albo odwiedzasz ich osobiście,albo dzwonią do Ciebie i podają kod,który wpisujesz przy uruchomieniu telefonu z kartą sim z innej sieci. I to wszystko.
Dzięki, jutro idę do salonu i wszystko będzie jasne, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdr.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #99 dnia: Październik 17, 2010, 16:57:02 »
Już nie. Teraz 77zł niezależnie czy kupiony na firmę czy na osobę prywatną.

*

Offline devart

• 30
« Odpowiedź #100 dnia: Październik 17, 2010, 17:11:00 »
Już nie. Teraz 77zł niezależnie czy kupiony na firmę czy na osobę prywatną.
Dzięki za potwierdzenie

*

Offline IWANEQ11

• 250
  • Sprzęt: Hp Rx3715, Htc Kaiser, HTC HD2
« Odpowiedź #101 dnia: Październik 17, 2010, 22:22:16 »
Ja zdejmowalem simlocka. Mialem tylko kopie faktury. Koles sprawdzil tylko czy S/N sie zgadza. Zaplacilem i na 2-gi dzien zadzwonil z kodem. Wazne wlasnie jest by byl to duzy rasowy salon orange, bo w tych malych firmowanych nie zdejmuja.