0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Cytat: niezawodny w Luty 04, 2010, 15:51:49Wczoraj przedłużałem w Orange w umowę. Dotychczas zawsze przedłużałem na rok bez aparatu, za to ze sporym upustem na abonament (najwyższa taryfa). Niestety nie chcieli tym razem dać żadnego upustu za to zaoferowali mi HD2 za 1,- PLN. No to łyknąłem HD-ka a dziś oddałem do komisu z pocałowaniem rączki za 1700,- gotówką bez rachunku i jestem bardzo happy bo dostałem znacznie więcej niż ten sprzęt jest faktycznie warty. A już jakimś kuriozum są ceny na Allegro w Vobisie itd. Przykładowo obecnie na Allegro można nabyć HD2 z fakturą VAT za 2300,- PLN. Tymczasem w Orange ten sam sprzęt kosztuje równo 2.000,- PLN brutto (faktura VAT) przy podpisaniu najniższej umowy na czas nieokreślony = takiej umowy, którą można natychmiast wypowiedzieć bez żadnych kar. Najniższy abonament to 30,- PLN więc jeśli ktoś nie chce korzystać z usług Orangutana a chce mieć HD2 to za 2030,- PLN dostaje upragniony sprzęt i miesiąc abonamentu na rozmowy a potem rezygnuje z usług i cieszy się sprzętem bez zobowiązań.P.S.Na HD2 nie ma żadnych oznaczeń Orange (jest tylko hologram Orange na pudełku), ponadto nie zauważyłem aby menu było brandowane, za to jest SIM-Locka na jakich zasadach możesz zrezygnować bez żadnych kosztów dodatkowych?bo z tego co wiem to promocja i jak z niej rezygnujesz to policzą Ci utratę spodziewanych przychodów i coś każą zapłacić.chyba że jest inaczej, ale chętnie poznam to rozwiązanie.
Wczoraj przedłużałem w Orange w umowę. Dotychczas zawsze przedłużałem na rok bez aparatu, za to ze sporym upustem na abonament (najwyższa taryfa). Niestety nie chcieli tym razem dać żadnego upustu za to zaoferowali mi HD2 za 1,- PLN. No to łyknąłem HD-ka a dziś oddałem do komisu z pocałowaniem rączki za 1700,- gotówką bez rachunku i jestem bardzo happy bo dostałem znacznie więcej niż ten sprzęt jest faktycznie warty. A już jakimś kuriozum są ceny na Allegro w Vobisie itd. Przykładowo obecnie na Allegro można nabyć HD2 z fakturą VAT za 2300,- PLN. Tymczasem w Orange ten sam sprzęt kosztuje równo 2.000,- PLN brutto (faktura VAT) przy podpisaniu najniższej umowy na czas nieokreślony = takiej umowy, którą można natychmiast wypowiedzieć bez żadnych kar. Najniższy abonament to 30,- PLN więc jeśli ktoś nie chce korzystać z usług Orangutana a chce mieć HD2 to za 2030,- PLN dostaje upragniony sprzęt i miesiąc abonamentu na rozmowy a potem rezygnuje z usług i cieszy się sprzętem bez zobowiązań.P.S.Na HD2 nie ma żadnych oznaczeń Orange (jest tylko hologram Orange na pudełku), ponadto nie zauważyłem aby menu było brandowane, za to jest SIM-Lock
To się poważnie zastanów, bo nie ma póki co innej opcji zdjęcia Orange'owego simlocka niż przez nich samych.
Cytat: vonski w Luty 21, 2010, 16:40:44To się poważnie zastanów, bo nie ma póki co innej opcji zdjęcia Orange'owego simlocka niż przez nich samych.Już jest dzwoniłem do serwisu gsm na wildzie w poznaniu za 90 zeta zdejmują.
sęk w tym ze telefon na firme by był a srednio mi sie widzi 500zl placic za zdjecie simlocka
vonski a z iphona 3gs jest tak samo..?
Zdjecie Simlocka z HTC HD2 w Orange (w salonie) jest na ten czas niemozliwe. Wykupilem usluge zdjecia za 77 zl, dostalem kod i nie dziala. Odpowiedz Orange, skoro nie dziala to na razie dzialac nie bedzie. Zdejmowanie simlokow z HD2 mozliwe bedzie po rozwiazaniu problemu za jakis czas.
Można zamknąc temat ,telefon został wycofany z Orange:(