Wczoraj przedłużałem w Orange w umowę. Dotychczas zawsze przedłużałem na rok bez aparatu, za to ze sporym upustem na abonament (najwyższa taryfa). Niestety nie chcieli tym razem dać żadnego upustu za to zaoferowali mi HD2 za 1,- PLN.
No to łyknąłem HD-ka a dziś oddałem do komisu z pocałowaniem rączki za 1700,- gotówką bez rachunku i jestem bardzo happy bo dostałem znacznie więcej niż ten sprzęt jest faktycznie warty.
A już jakimś kuriozum są ceny na Allegro w Vobisie itd. Przykładowo obecnie na Allegro można nabyć HD2 z fakturą VAT za 2300,- PLN. Tymczasem w Orange ten sam sprzęt kosztuje równo 2.000,- PLN brutto (faktura VAT) przy podpisaniu najniższej umowy na czas nieokreślony = takiej umowy, którą można natychmiast wypowiedzieć bez żadnych kar. Najniższy abonament to 30,- PLN więc jeśli ktoś nie chce korzystać z usług Orangutana a chce mieć HD2 to za 2030,- PLN dostaje upragniony sprzęt i miesiąc abonamentu na rozmowy a potem rezygnuje z usług i cieszy się sprzętem bez zobowiązań.
P.S.
Na HD2 nie ma żadnych oznaczeń Orange (jest tylko hologram Orange na pudełku), ponadto nie zauważyłem aby menu było brandowane, za to jest SIM-Lock