HD2 kończąca się pamięć telefonu

• 2 Odpowiedzi
  • 2747 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 kończąca się pamięć telefonu
« dnia: Marzec 14, 2011, 13:05:42 »
wcześniej miałem Touch Pro i taki zonk mnie nie spotkał. mam na telefonie zainstalowane trochę programów, nie tyle co w telefonie a na karcie SD. przy oglądaniu Youtuba wyskoczył komunikat o kończącej się pamięci. faktycznie, obszar dostepny wynosił ok 5MB. przy oglądaniu zdjęć spadł do 0,5MB. w tym czasie Pamięć programowa dostępna wynosiła spokojnie 100MB.

pomoc HTC sugerowała czyszczenie rejestru i usunięcie śmieci - zyskałem na tym ze 0,2MB. w końcu polecili HR. tak tez zrobiłem. teraz kiedy po instalowałem prawie wszystkie programy, tym razem już prawie wszystkie na karcie SD, pamięć telefonu - obszar dostępny wynosi 70MB.

pytanie. doinstaluje gry na SD i znowu będę miał tego zonka z brakiem pamięci. co zrobić z tym fantem??

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
Odp: HD2 kończąca się pamięć telefonu
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2011, 20:41:24 »
W przeglądarce Opera kasuj systematycznie pliki Cache, bo potrafią zajmować dobrych kilka MB.
Możesz też w Application Data/HTC/HTC Album/Cache wykasować wszystkie pliki - zyskasz kolejnych kilka lub kilkanaście MB.
Tylko pamiętaj, że jak uruchomisz Album ze zdjęciami to podobne pliki w folderze Cache znowu się pojawią i potrzebne będzie ponowne czyszczenie.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: HD2 kończąca się pamięć telefonu
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2011, 21:10:51 »
Było, wałkujecie ten sam temat w kolejnym wątku. Zamykam.

http://pdaclub.pl/forum/leo/krytyczna-ilosc-pamieci-wewnetrznej/msg1316388/#msg1316388