Mam od 4 miesięcy wgrany WM "zrobiony przez Kubę" wersja 2.5.20181527.0 oraz na karcie Americandroid. Od kilku dni coś się dzieje z dotykiem. Telefon po uruchomieniu jest zablokowany - nie daje się zrobić nic dotykiem. Przyciski sprzętowe działają bez problemu. Trzeba kilka razy wyłączyć i włączyć żeby dotyk działał ale i tak po użyciu przycisku sprzętowego znowu dotyk przestaje działać. Zrobiłem HR ale nie pomogło. Wyłączyłem blokowanie ekranu - nie pomogło. Co ciekawe jak już przełączę na jakiś program i nie muszę używać przycisków to dotyk działa bez zarzutów. Na Androidzie objawy są takie same. Niestety telefon jest po bliskim spotkaniu z ziemią i miał wymieniany wyświetlacz razem z dotykiem w związku z czym nie ma gwarancji (chyba że można gdzieś kupić naklejkę Regeneris). Czy ktoś miał podobne objawy?
Połączone: Styczeń 02, 2012, 15:45:02
Już wiem, że blokuje to przycisk POWER który podobno uszkadza taśmę łączącą ekran z płytą główną. Jak delikatnie wzbudzam telefon (u dołu przycisku) to wszystko normalnie działa. Pewnie wieczorem go rozbiorę i spróbuje poruszać tą taśmą. To prawdopodobnie nie jest uszkodzenie ekranu lub płyty głównej bo ewidentnie jak mocniej przycisnę przycisk to ekran się blokuje a jak delikatnie to jest ok.