HD2 i problemy z SMSami po zmianie czasu na ziomowy :/

• 1 Odpowiedzi
  • 976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 i problemy z SMSami po zmianie czasu na ziomowy :/
« dnia: Listopad 03, 2011, 13:42:47 »
HD2 mam juz od okolo 2 lat...problem z nim zwiazany pojawia sie przy kazdej zmianie czasu z zimowego na letni i na odwrót...różne sa objawy tych problemów. Jak do tej pory łatwo można było sobie z nimi poradzic... do ostataniej zmiany...
Wszytsko funkcjonuje ok....ale.... kłopot jest z czasami w smsach :)
Wysyłam komus smsa o godzinie 12:35....potwierdzenie dostaje 12:35-36 w zaleznosci od sekund... po minucie dostaje odpowiedź na sms z godz: 12:35 ale czas jego otrzymania u mnie w tel to 13:35 :/ skad to godzinne przesuniecie ?? da sie to jakos ustawić ??? zaczyna mnie to wnerwiac pomału. smietnikowe tel za 50 zł z automatu przestawaiaja sobie czasy a tel za 1.5 kzł tego nie umie  ???

Prośba o jakies porady.

Połączone: Listopad 03, 2011, 13:54:48
Zastosowałem porade :

HTC HD2 po zmianie czasu na zimowy oszalał bo non stop ja zmienia
Posted: 2 Listopad 2010 by Robert Stuczynski - Noise in Computers and Internet
15

Wiele osób posiadających HTC HD2 na forach skarży się że po przejściu na czas zimowy ich telefon oszalał i zmienia czas na błędny.

Ta choroba dopadła też mojego LEO.

Rozwiązanie od HTC jest dość proste – wyłączyć aktualizację automatyczną poprzez Menu / Opcje / Menu / Wybieranie sieci / Usługi GSM/UMTS / Synchronizacja czasowa -> Aut.synchr. OFF.

U mnie pomogło. Dziwny objaw który dotyka tylko HD2 – ciekawe.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2011, 13:54:48 wysłana przez simon75 »
Samsung Galaxy S III w wersji niebieskiej :)

*

Offline khraa

• 21
Odp: HD2 i problemy z SMSami po zmianie czasu na ziomowy :/
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2011, 19:50:28 »
cyt. Wiele osób posiadających HTC HD2 na forach skarży się że po przejściu na czas zimowy ich telefon oszalał i zmienia czas na błędny.

Rozwiązanie jest proste.

W dwóch miejscach są ustawienia wł./wył. synchronizację czasu przez internet. Ustawienia muszą być takie same wł. lub wył. Inaczej jest konflikt i  telefon czasami szaleje z czasem.

1. ustawienie jak wyżej tylko szczegółowo: start, ustawienia, sterowanie bezprzewodowe, Telefon, Ustawienia telefonu, menu, Wybieranie sieci, Usługi GSM/UMTS Synchronizacja czasowa, Pobierz ustawienia, Automatyczna zmiana strefyczasowej i ustawienia zegara - ustawić

2. start, ustawienia, usługi danych, synchronizacja czasu z Internetem - ustawić  Pobierz czas z Internetu