HD2 i blokada klawiszy sprzetowych (zielona i czerwona słuchawka)

• 74 Odpowiedzi
  • 16584 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: HD2 i blokada klawiszy sprzetowych (zielona i czerwona słuchawka)
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 04, 2010, 12:22:46 »
Czy cyrk i czy na pewno w całym? Przecież nie chodzi o podstawową funkcją klawiszy (odbieranie i kończenie rozmów), ale o te dodatkowe (np przechodzenie w/z stan uśpienia).

tez tego nie rozumiem, tzn. jak zblokuje sobie klawisz (np. wchodzenia/wychodzenia z stanu uspienia) to po co mi ten telefon. Co mam czekac az ktos do mnie zadzwoni, bo przy zblokowanych sam nie moge wtedy wybudzic urzadzenia aby sobie zagladnac w notatki itp....

Jak by nie patrzyc to musisz zostawic odblokowany klawisz ktory na to pozwala bo inaczej jest to bez sensu, a jak zostawisz odblokowany to zawsze ktos sie przyczepi ze mu sie sam wybudza...

IMHO to tez nadmierne szukanie dziury w calym...
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 12:26:44 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 04, 2010, 21:28:44 »
do vonski:
Przykro mi, ale nie jestem zainteresowany pustymi sporami.  :S
Nie zamierzam z jakąkolwiek dokładnością (są przecież stopery atomowe  :terrified: ) dokonywać pomiarów czasu włączania i wyłączania blokady. Złośliwie, idąc Twoim przykładem, mógłbym starać się zliczyć (przypadkowe, w kieszeni, teczce, gdziekolwiek) włączanie i wyłączanie się ekranu w ciągu doby  ::) . Faktem jest, że Leo w wielu przypadkach, gdy wyjmuję go z pokrowca ma włączony ekran, a poziom naładowania baterii jest niepokojąco niski. Niestety nie korzystam z HD2 tylko siedząc przy biurku, gdy jest on podłączony do sieci. Z tego właśnie powodu zależy mi, by przynajmniej po porannym odłączeniu go od prądu, nie musiałbym doładowywać go wcześniej, niż wieczorem (przynajmniej  :O ). I do tego właśnie mi, jak i w moim mniemaniu innym kolegom poszukującym takiego rozwiązania, potrzebna jest możliwość zablokowania klawiszy sprzętowych. Nie ma sensu powtarzać truizmów, że nie ma doskonałego urządzenia. Można jedynie szukać rozwiązań dopasowujących istniejące urządzenia do własnych potrzeb. Moim zdaniem używanie pocketa zamiast myszki lub jako dość niedokładny tablet jest nieprzydatne, ale niektórzy formumowicze min. PDAClub uważają ją za potrzebną - i bardzo dobrze.
Polubownie uznajmy, że Ty uznajesz taką funkcję za nieprzydatną, inni, w tym ja, wręcz przeciwnie. I tym optymistycznym akcentem zakończmy to lanie wody.  :'( 
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 21:36:21 wysłana przez jac.ek »

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 04, 2010, 21:34:41 »
(...)Jak by nie patrzyc to musisz zostawic odblokowany klawisz ktory na to pozwala bo inaczej jest to bez sensu, a jak zostawisz odblokowany to zawsze ktos sie przyczepi ze mu sie sam wybudza...

Polecam jeszcze raz przeczytać to, co napisałem o wzbudzaniu urządzenia potrząsaniem oraz o samoczynnym włączaniu się ekranu podczas "dzwonienia przychodzącego". Lub po prostu skorzystać z Leo  :evil:

A tak naprawdę chodzi o blokowanie wszystkich klawiszy sprzętowych.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 21:37:53 wysłana przez jac.ek »

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 04, 2010, 22:27:56 »
(...)Jak by nie patrzyc to musisz zostawic odblokowany klawisz ktory na to pozwala bo inaczej jest to bez sensu, a jak zostawisz odblokowany to zawsze ktos sie przyczepi ze mu sie sam wybudza...

Polecam jeszcze raz przeczytać to, co napisałem o wzbudzaniu urządzenia potrząsaniem oraz o samoczynnym włączaniu się ekranu podczas "dzwonienia przychodzącego". Lub po prostu skorzystać z Leo  :evil:

A tak naprawdę chodzi o blokowanie wszystkich klawiszy sprzętowych.

no dobra i dalej jest to bez sensu... zablokujesz sprzetowe, uzyjesz g-sensora to zacznie sie wlaczac jak czlowiek sie przebiegnie itp. Co do korzystania z Leo to sie nim bawilem i to nie 2 minuty przy ladzie :) IMHO dalej przesadzasz i szukasz dziury w calym...
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2010, 22:29:47 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 04, 2010, 22:42:40 »
Proponuję zakończyć temat biegaczy, którym włącza się Leo 30457 razy w kieszeni, oszczędzania 0,001W energii itd.
Klawisze da się zablokować przy przychodzącym połączeniu, co do innych zastosowań proszę o zaprzestanie trollowania do czasu znalezienia rozwiązania.

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 04, 2010, 22:45:10 »
(...) IMHO dalej przesadzasz i szukasz dziury w calym...
...oczywiście, w końcu to ja założyłem ten wątek a także pisałem o tym w innych  :lol: IMHO :ok:

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
« Odpowiedź #66 dnia: Luty 04, 2010, 22:46:20 »
Proponuję zakończyć temat biegaczy, którym włącza się Leo 30457 razy w kieszeni, oszczędzania 0,001W energii itd.
Klawisze da się zablokować przy przychodzącym połączeniu, co do innych zastosowań proszę o zaprzestanie trollowania do czasu znalezienia rozwiązania.
:ok:

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 04, 2010, 22:49:58 »
:ok:

tylko watek dotyczy glownie blokowanie klawisza odbierania przy rozmowie przychodzacej, tak aby przypadkowo przy wyciaganiu telefonu nie odebrac co sie zdarza w HD jak i w HD2... do tego jak stwierdzil vonski ten problem jest do rozwiazania i to na kilka sposobow...

*

Offline enigma

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC TyTN II, HTC Desire
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 05, 2010, 18:30:26 »
Moze mi ktos podpowiedziec jak wylaczyc blokade ekranu telefonu, zeby sie nie dublowala z pocketshield?
W tej chcwili musze odblokowywac fona 2 razy :(

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #69 dnia: Luty 05, 2010, 21:07:40 »
BSB Tweak albo HD2 Tweak maja mozliwosc wylaczenia blokady ekranu.

Ja natomiast mam pytanie do uzytkownikow PocketShield - czy da sie zrobic tak, aby dzialal on w tle tylko jako odblokowywanie (np. flip to unlock) ale jednoczesnie nie podmienial ekranu blokady tylko pozostawial oryginalny HTC z suwakiem?

*

Offline enigma

• *
  • 80
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 05, 2010, 22:04:09 »
no z tego co wlasnie zauwazylem to on nie podmnienia blokady, tylko dodaje wlasna

domyslam sie, ze tobie chodzi o to by metoda odblokowywania dzialala na blokade HTC? gdzies w opisie jest napisane, ze blokada sie wlacza w momencie wlaczania urzadzenia, wiec wedlug mnie sie nie dam ":(

*

Offline skyczesiek

• 27
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 05, 2010, 22:18:13 »

Ja natomiast mam pytanie do uzytkownikow PocketShield - czy da sie zrobic tak, aby dzialal on w tle tylko jako odblokowywanie (np. flip to unlock) ale jednoczesnie nie podmienial ekranu blokady tylko pozostawial oryginalny HTC z suwakiem?
Da się, ale jest to mało praktycze rozwiązanie ponieważ w momencie połączenia trzeba odblokować PS a potem przesunąć suwak odbierz. Może jakby ustawić odblokowanie przez czujnik światła miało by to sens ale nie próbowałem.

*

Offline enigma

• *
  • 80
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 05, 2010, 22:38:45 »

Mozesz mi napisac, gdzie tego szukac, bo nie widze tego :(

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 06, 2010, 01:01:39 »
http://www.montecristoff.com/hd2tweak.html stad pobierz HD2Tweak w wersji 1.2 - po angielsku - po instalacji i uruchomieniu pod punktem 3 masz "Auto Lock" wybiesz Deactivate. wszystko;)

a wracajac do mojego pytania - jak ustawic w takim razie PocketShielda zeby nie pokazywal swojego ekranu blokady?

« Odpowiedź #74 dnia: Listopad 03, 2010, 12:57:40 »
Korzystam z dialera PhonEX i po odznaczeniu WM nie działa wtedy wyłączanie dzwonka po obrocie telefonu ekranem ku dołowi. Działa tylko przy włączonym dialerze WM. Czy można jakoś to obejść bo włączają sie 2 dialery.