HD2 a zestaw słuchawkowy MW600

• 8 Odpowiedzi
  • 2732 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 a zestaw słuchawkowy MW600
« dnia: Czerwiec 22, 2010, 10:18:25 »
Witam, Czy ktoś używa lub testował taki zestaw? HD2 + zestaw słuchawkowy MW600. Ostatnio używałem zestawu nokii ale oprócz rozmów nic więcej nie mogłem słuchać. Dxięki nie przechodziły z tel na słuchawkę. Nie wiem czy HD2 i MW600 będą kompatybilne

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
Odp: HD2 a zestaw słuchawkowy MW600
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2010, 12:12:08 »

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2010, 19:26:03 »
Używam tych słuchawek m/więcej od 1,5 miesiąca. Polecam ,  w tej cenie   to całkiem dobry sprzęt
Rybson

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2010, 00:06:36 »
Używam tych słuchawek m/więcej od 1,5 miesiąca. Polecam ,  w tej cenie   to całkiem dobry sprzęt
Napisz mi proszę jak wygląda odbieranie radia przez MW600 oraz czy wszystkie przyciski i funkcje MW600 współpracują z Leo - sprzedawcy praktycznie nic nie wiedza. Czy jak przypniesz klips "blisko szyi" to czy rozmówca dobrze Cię słyszy?? Bedę tego używac głównie do rozmów a pozostałe funkcje jak radio muzyka czy też oglądanie filmów w wolnym czasie - mam nadzieje ze się sprawdzi. Zastanawialem sie jeszcze nad S9hd ale MW600 będzei chyba jednak praktyczniejszym rozwiązaniem ...

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2010, 09:11:11 »
Leo be z żadnego problemu wykrywa  MW 600.

Radyjko całkiem  czysto chodzi. Nie ma problemu z wyszukiwaniem stacji.  Wszystkie  potrzebne przyciski współpracują z  Leonem.  Na słuchawkach masz możliwość zmiany  utworów  odsłuchiwanych  w odtwarzaczu  Leo.
Słuchawkę ( klips) musisz przypiąć z lewej strony w miarę blisko szyi , ponieważ  lewa słuchawka jest znacznie krótsza od prawej. Ze słyszalnością  nie ma problemu , jadąc  samochodem  przypiętą słuchawkę mam po  lewej stronie  i nawet jak odwrócę  głowę w prawo to mikrofon wyłapuje  mój głos. 

Dla mnie jakość rozmów jak i odtwarzanej  muzyki  jest na dobrym poziomie.
Rybson

*

Offline ET1

• 4
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2010, 23:15:44 »
Witam.
Takze uzywam HTC HD2 z MW600 i mam pewien dosc wkurzajacy problem.
Mianowicie zaraz po wlaczeniu HD2 MW600 bez problemu laczy sie i odbieranie polaczen jak i sluchanie muzyki i radia dziala.
Po wylaczeniu MW600 na pare godzin i ponownym wlaczeniu powiedzmy po 8-10 godzinach polaczenie miedzy urzadzeniami jest zestawiane (w menedzerze BT widze ze polaczony jest profil hands free i stereo audio) ale niestety nie dziala juz sluchanie muzyki  :-| Mozna co prawda sterowac odtwarzaniem utworow czyli play/pause/itd. ale niestety muzyka jest odtwarzana przez wbudowany glosnik HD2 co doprowadza mnie juz do szewskiej pasji.
Czasami ten sam problem wystepuje po sluchaniu radia. Przy przelaczaniu na odtwarzanie muzyki z HD2 muzyka odtwarzana jest tak samo jak poprzednio przez wbudowany glosnik w HD2.
Ktos spotkal sie z podobymi problemami ?
Dodam ze robilem juz HR kilka razy i nadal lipa  :S
Jedyny plus tej sytuacji jaki narazie udalo mi sie znalezc to w momencie gdy mam MW600 sparowany tylko jako zestaw hands free bez stereo audio i korzystam z radia to w momencie przychodzacej rozmowy pojawia sie na ekranie zestawu numer a potem nazwa kontaktu z ksiazki adresowej  :grin:

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 25, 2010, 00:31:07 »
Up, zdarzyło mi się tak ze dwa razy na leo+jabra clipper. Z tym że zaraz po załączeniu bt. Włączam muzykę, leon pokazuję odtwarzacz, utwór leci i zamiast w słuchawkach idzie na głośniku. Pomaga tylko SR, nie dzieje się to często ale jest to wkurzające. Pewnie kolejna niedoróbka softu leona od htc, mam 1.48. Ogólnie blut w leo od widcomma jest skopany. Jakość do pupy, trzeba edytować rejestr tylko co z tego że często przerywa i wtedy zwykle znowu ta jakość spada i poprawia się dopiero na następnym utworze, zasięg też nie jest najlepszy.

MW600 + Hd2 + Voice Commander
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 26, 2012, 12:42:44 »
Witam

Ja tez używam takiej konfiguracji i jestem zadowolony.  Polecam

Przy okazji mam tez inne pytanie. Na zestawie sterujacym MW600 znajduje się przycisk "słuchawki" uruchamiający połączenia głosowe tuz obok wyświetlacza.

Pytanie czy któryś z kolegów skonfigurował go z np programem Voice Commander w  taki sposób ze po naciśnięciu go uruchamia się wspomniany program sterujący głosem ? ( bądź tez jakiś inny )

przykład:  naciskam słuchawkę w zestawie MW600 i uruchamia sie Voice Commander zgłaszając się glosowym komunikatem - "podaj komendę"

Chodzi mi o to żeby nie trzeba było wyciągać telefonu z kieszeni w możne dni tylko np rękawiczka naciskając przycisk  moc sterować naszym leo  trzymając go w kieszeni. ( w szczególności np dzwonić )

pzdr
Rafreg
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2012, 12:47:05 wysłana przez rafreg »

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 26, 2012, 21:38:16 »
Ja używam programu CYBERON VOICE SPEED DIAL i wybieranie głosowe działa tak jak w SE k800, którego używałem przed HD2.
Po wciśnięciu przycisku ze słuchawką w MW600, pojawia się sygnał dźwiękowy w słuchawkach i po nim należy podać komendę głosową.
Fajne jest to w tym programie, że można również ustawić wybieranie głosowe dla każdej aplikacji zainstalowanej w telefonie, czyli można głosem uruchamiać programy.