HD2 "tel. biznesowy"(?) - moje rozczarowanie i powrót do Samsung Omnia..

• 226 Odpowiedzi
  • 20064 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
tak, dobrze rozumiesz.
Tylko nie róbmy teraz z tego wątku, wątku pomocowego, ponieważ to wszystko znajdziecie na tym forum bez problemu :)
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
Nie mam, organoleptycznie, statystycznie wiarygodnej partii urządzeń żeby zaprzeczyć Twojej tezie o elektronice, jednak sprzedałem tych urządzeń, z kilku partii: kilkanaście WWE, i kilka PL. Czasami bawię się Leonem kolegi, ot tak w czasie spotkania zdarza nam się sprawdzać swoją kreatywność.
Jego Leo pochodzi z dystrybucji Plusa, mój jest WWE, on podobnie jak ja, ma dość długi romans z HTC.
Mój i jego PDA to w istocie jedno urządzenie, równie przewidywalne, i równie funkcjonalne. Także zainstalowany software na obu jest inny, ROM natomiast 1.66 na obu.

Powiedz jaka jest Twoja konfiguracja? czy nie używasz IW ? napisz też dlaczego używasz Iphona .. zupełnego przeciwieństwa HTC HD2 ?

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
Mój konfig był już opisywany przy ROM'ie 1.48, (obecnie 1.66) poszperaj w moich postach, łatwiej ci będzie - ja pisze z PDA.
IW nie używam i nic mnie do tego nie zmusi. iPhone używam, ponieważ pracuje na MB Pro, wiec iPhone służy jako jego naturalne przedłużenie w iTunes, jako pilot Keynote, jako token, jako odtwarzacz mp3 i audiobooków. 
iPhone jako drugi telefon cechuje większa  żywotność baterii, jest wiec rezerwowym terminalem do pracy (jako poczta, przeglądarka i kalendarz) niestety ma spore braki względem HD2 i WM wiec nie może być terminalem podstawowym.
Podstawowe dane wymienione w nawiasie dzielone są przez oba terminale przez Exchange.
Teoretycznie i w praktyce, okrężną drogą, w 90% iPhone zastąpi HD2, a HD2 w 100% zastąpi iPhone.
Jednak  ja i tak użytkuje dwie karty sim (Play i Orange), wiec dobrane zestawienie urządzeń mnie satysfakcjonuje nawet na wyrost.
Bez iPhone bym sobie poradził, używał go dłużej mój syn, ja używałem wtedy E51 i HD2, i innych zestawień.
Nie satysfakcjonowały mnie do końca.
Bez HD2 jednak,  latać bym musiał z UMPC lub netbookiem zawsze, a takie rozwiązanie jest dla mnie niedopuszczalne. Chyba odpowiedziałem wyczerpująco ? ;)

« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 23:45:50 wysłana przez sh97m97n »
---

Dopiero dzisiaj przeczytałem cały ten wątek,
Powiem Wam tak: Wszystko ma swoje "zady i walety", jak mawiała moja babcia.

Pierwszy post powstał pod wpływem emocji (na marginesie w Omni największą wadą jest wyłamujące się z płyty gniazdo ładowania/USB).

Ale to co chciałem napisać to fakt, że raptem z biznesmena z laptopem, zegarkiem i telefonem robi się elegancik z gadżetem i uważa, że ten gadżet zastąpi mu te wszystkie rzeczy (nie ubliżam nikomu - upraszczam)

1. Laptopa - dostęp do netu, aplikacje biurowe, i co tylko jeszcze da się wymyśleć (nie ważne, że bateria w laptopie trzyma 2 godziny - to nie był powód do narzekania)
2. Super zegarka, czasy światowe, budziki dla różnych lokalizacji, stopery .....
3. Telefon działający wieki bez ładowania (był taki - Nokia 6310)

Teraz wszystko w jednym urządzeniu i najlepiej, gdyby działało tyle czasu co ta Nokia.
Mam nadzieję, że w jakiejś niedalekiej przyszłości tak będzie, niestety jeszcze nie teraz.

Problem w tym, że coraz bardziej wierzymy ślepo reklamom. Jak nawigacja karze skręcać wam w lewo a tam jezioro, też jedziecie?
Zawsze trzeba przemyśleć zakup tak drogiej zabawki. Owszem, jeżeli w jednym będzie lepsza - w innym miejscu będzie gorsza. Faktem jest też, że te zabawki są coraz lepsze.

Serwis polski, niezależnie od sprzętu faktycznie ma jeszcze sporo mentalnych zaszłości, jednak i to powoli się zmienia.

Cóż, najbardziej przykre czytać było wypowiedzi typu, pracuje przy analogicznych urządzeniach a jednak nie mam bladego pojęcia o nich. To świadczy albo faktycznie o niewłaściwej osobie na niewłaściwym miejscu, skoro nie zna mankamentów korzystania z takiego sprzętu chociaż przy nim pracuje. Albo wystawia opinię całej firmie, że zatrudniają ludzi nie na poziomie. Przy okazji mamy przykład na to, dlaczego tak działają polskie supporty.

Zaznaczam, że nie jest moim zamiarem obrażanie nikogo, a zwrócenie uwagi na fakt, że wielu użytkowników tak na prawdę oczekuje od swojego sprzętu o wiele więcej, niż przewidział producent. Bo niby dlaczego mam na HTC tworzyć w excelu regułki, kiedy mogę to zrobić na dużym komputerze i gotowe pliki skopiować?

Po to mamy rozum, aby ułatwiać sobie życie, nie komplikować. Oczywiście Ktoś powie, że skoro można - to ja będę robił. Ja mu przyznam rację. Tak samo można przewieźć cały towar potrzebny do postawienia domu maluchem. Jeśli ktoś tak lubi. Dlaczego nie? Ważne, żeby nie narzekał a miał świadomość, że są lepsze rozwiązania a w tym przypadku HTC, jak również inne urządzenia mobilne są i na razie będą tylko uzupełnieniem ich większych braci.

Jeśli o tym będziemy pamiętać, nie będzie takich personalnych sporów :)

Pozdrawiam i mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem swoim postem.

Witajcie,

Ja mam podobne odczucia jak Zahary, telefonów używam 3. HTC HD2, Nokia E75 oraz E51. Ciągły kontakt, dziennie za pomocą HD2 przegaduję 4-5 godzin, odbieram na nim około setki maili, czasem zrobię zdjęcie jakiś dokumentów, uzupełniam kontakty. Wcześniej używałem 3GSa.

Ogólnie mam następujące opinie:
= klawiatura dotykowa nie ma co się równać z iphonem,
= ekran super jednak zbyt czuły,
= budzik nie budzi, budzą mnie nokie,
= przypomnienia o spotkaniach pojawiają się po czasie,
= przy dużej transmisji danych w danym momencie HD2 muli się,
= bateria na jakieś 10-11 godzin,
= przy animowanej pogodzie lubi się zwiesić,
= ekran rewelacyjnie broni się przed zarysowaniami,
= trudność konfiguracji funkcji windows za pomocą palca,
= brak polskich znaków na podglądzie maili,
= problem z otwieraniem załączników w mailach,

a tak to uwielbiam go za automapę :) jednak gdy wyjdzie AM na 3GSa to nie będę się zastanawiał nawet minuty by do niego wrócić.
Nie odradzam i nie zalecam zakupu HD2 moim zdaniem jest to model który miał rywalizować z iPhonem a przy okazji przypaść do gustu "biznesowi" jednak by telefon ten spełniał stawiane mu cele to musiałbym posiedzieć przy nim z dobre dwa - trzy dni i zainstalować kupę softu oraz wydać kilkaset euro. Moim zdaniem jest on tak samo nie dopracowany jak Diamond.

Przerobiłem HTC Tytna2, HTC Diamond, SPV M650, HTC Rhodium (byłem z niego bardzo zadowolony do czasu problemów z klawiaturą) - ogólnie wiem że nie ma sprzętu który spełnia moje wymagania dlatego wykorzystuję HD2 w zestawie z małym sony vaio i jest odpowiedni komplet każdej osoby prowadzącej biznes jednak niestety w takim przypadku można zamienić hd2 na dowolny telefon ....

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
Hmm, z 3gs i HD2 zostawię firmę na tydzień i nie będę zmuszony do pójścia na kompromis w żaden sposób.
Jeśli struktura informatyczna w firmie opiera się o serwery usług, a zarządzający posiada dostęp do internetu to w istocie komputer typu laptop stanowi uproszczenie pracy. Przy drobnych wyrzeczeniach wynikających z ekranu i platformy zrobisz wszystko na urlopie bez notebooka i narażania się połowicy, (o ile tunele ssh na maszynie stacjonarnej dopuszczają usługi typu vnc). Kwestia kreatywności i wiedzy. Na ile to efektywne ? Czy jest sens ? Czasami zachodzi taka potrzeba i do pewnych rzeczy jesteśmy zmuszeni także czasami.
Dlatego mam (-y) HD2, głównie dlatego - jako telefon i do sms wystarczy prosty telefon za niewielkie pieniądze.
Widać bardzo często, także i po tym wątku, że dla wielu użytkowników HTC, jakiś Lark czy MIO i Nokia E51 byłyby aż nadto a pakują się w ciężki temat mobilnej platformy o szerokim spectrum zastosowań, stąd i mamy górę narzekań i utyskiwań.
HD2 bywa niezastąpiony, ale i jest wymagający,  kompromis w takim zastosowaniu PDA nabiera innego sensu. Kolejny post o budziku i pogodzie (notabene nie mam takich zjawisk) a zacznę gryźć.   

[Edyta]
To jak dyskusja o wyższości świat Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia. Sam tytuł tego postu i ten biznes w nawiasie ma się do pogody jak pięść do nosa.
Powinno cholerka być:  " o tym jak na HD2 podwiesza się animacja pogody" ew. " zależy ci ma SMS, nie kupuj HD2".
Tytułem porady dla tych userów, którzy nie mogą sobie poradzić z bolączkami manilli/sense i  nie wyobrażają sobie życia bez IW należy napisać, że dla PDA przecież stworzono mnóstwo launcherów, choćby SPB Mobile Shell.

Zakończę swój udział w tym wątku w ten sposób:
 "Szanowny narzekający użytkowniku HD2, gdzie był Twój intelekt w dniu zakupu tego urządzenia ?" - odpowiedz sobie, nie mnie, a raczej przestaniesz  pracować na laurkę geeka (w pejoratywnym znaczeniu), który poleciał do sklepu i wyrzucił w błoto 3000zl bo mu reklama i chęć bycia trendy kazały. 
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2010, 22:10:53 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline KrystianD

• 28
  • Sprzęt: HTC HD2
A ja Wam powiem, że bardzo się cieszę, że są ludzie, którym nic nie działa i to właśnie im się przytrafiają wszystkie możliwe wady, które mogą przydarzyć się w każdym palmtopie :) Mój HD2 działa elegancko, żadnych zastrzeżeń, co nieskonfigurowane to sobie skonfiguruję :) I uwierzcie mi, że faktycznie zdarzają się ludzie, którzy czego by się nie dotknęli, to to właśnie ma wszystkie możliwe usterki :D Cieszy mnie niezmiernie fakt, że nie jestem AŻ takim szczęściarzem hehe :) Lepiej, żeby to kilku osobom nic nie działało niż nam wszystkim po trochu, czyż nie? :))
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2010, 22:26:22 wysłana przez KrystianD »
Sagem RC715 -> Alcatel OT 311 -> Siemens SL45i -> Nokia 6260 -> Mio A701 -> Omnia -> HTC HD2

GGWatcher - śledź swoich znajomych na GG!

*

Offline Infinity

• *
  • 84
A ja Wam powiem, że bardzo się cieszę, że są ludzie, którym nic nie działa i to właśnie im się przytrafiają wszystkie możliwe wady, które mogą przydarzyć się w każdym palmtopie :) Mój HD2 działa elegancko, żadnych zastrzeżeń, co nieskonfigurowane to sobie skonfiguruję :) I uwierzcie mi, że faktycznie zdarzają się ludzie, którzy czego by się nie dotknęli, to to właśnie ma wszystkie możliwe usterki :D Cieszy mnie niezmiernie fakt, że nie jestem AŻ takim szczęściarzem hehe :) Lepiej, żeby to kilku osobom nic nie działało niż nam wszystkim po trochu, czyż nie? :))

Przyznam szczerze dawno nie czytałem nic głupszego :) Powiem Ci jedno zadowolony użytkowniku, podchodzę do sprawy na poważnie i nie jestem typem, któremu nic nie działa. Zdarzyło się po raz pierwszy, że strzeliłem sobie w kolano szukając idealnego HTC HD2 od HTC Poland .. i w końcu znalazłem, nic nie lata, nic nie trzeszczy, przyciski stabilne, nie wycierają się, ekran w nowej odsłonie z wszystkimi warstwami czujników jakie mają być na dzień dzisiejszy w specyfikacji .. i ? i wieszał się jak zdupcony komp .. dzisiaj chodzi ładnie na 1.66, ale jak nie dostanie restartu raz na 3 dni, to załapie zwieche HTC Sense i da się tym razem wyłączyć go przytrzymując przycisk power i wyłącz.

Nie będę się już rozpisywał o tym, że system mam niemodyfikowany, zainstalowane tylko podstawowe rzeczy i łatki.

Teraz już wiem, że są modele sprawne i mniej sprawne, ale mniejsza już o to.
Sam telefon jest niesamowity i jak dla mnie to jest pierwszy model, który mnie zainteresował od dawna dlatego go mam.

Dzisiaj postanowiłem wrócić do Nokii E71 jako pierwszego telefonu, a HTC HD2 został przy zastosowaniu internetowym, email, wszelkie zadania i w końcu dzisiaj obadany pełny synchro push z kalendarzem google.. świetna sprawa i jako organizer i mini komp się przyda :)

Pozdrawiam.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
..... HTC HD2 został przy zastosowaniu internetowym, email, wszelkie zadania i w końcu dzisiaj obadany pełny synchro push z kalendarzem google.. świetna sprawa i jako organizer i mini komp się przyda :)

Pozdrawiam.

Miło, że mogłem się przydać - mam nadzieję, że epilog tego wątku nie skłoni już nikogo do napisania, że mu pogoda nie działa na biznesowym telefonie.
Z dwojga złego lepszy taki epilog, niż oddanie naprawdę fenomenalnego sprzętu za drobne na allegro, i pozostający nie wiadomo czemu niesmak po producencie.
A w wolnej chwili popracuj jeszcze nad nim, korzystaj z managera  procesów, ewentualnie raz na dobę wieczorem wyłącz i włącz i wyrzucisz Nokię :)
Pozdrawiam
---

*

Offline szakal87

• 16
  • Sprzęt: HTC leo
nie chce nikogo obrazić ale niektórzy z was naprawdę czepiają się telefonu jak ruskiego czołgu, nie będę się wypowiadać na temat budzika, nie wysyłania smsow bo u mnie tych problemów nie bylo, 3 razy nie wysłał mi smsa, fix i po problemie, i pozpostaje mi wspołczuć że ktoś ma ciągle takie problemy, ale czepianie się(czy wytykanie jako wady) do tego że np trzeba raz na trzy dni resetować urządzenie jest w moim przekonaniu grubym przegięciem, a co komu szkodzi wcisnąć codziennie rano przycisk soft reset( dostepne z poziomu manili również) iść umyć zęby, wrócić i mieć gotowy PDA do pracy??- jeśli to komuś przeszkadza to niech zmieni telefon po prostu jak chce mieć telefon gotowy  do pracy nawet w kiblu :P :) sa niezawodne nokie, jak 3310 :P. trochę żartem trochę serio ale ludzie.... jak czytam wasze posty to sie zastanawiam czy aby ja na pewno mam HD2....

*

Offline Infinity

• *
  • 84

A w wolnej chwili popracuj jeszcze nad nim, korzystaj z managera  procesów, ewentualnie raz na dobę wieczorem wyłącz i włącz i wyrzucisz Nokię :)
Pozdrawiam

Pracowałem nad nim już cały miesiąc, poznałem to urządzenie i wiem, że jest fenomenalne. Co do takich rzeczy jak korzystanie z managera procesów to wierz mi, nie trzeba mi tego mówić ;) sprawdziłem już wszystko co mogłem, używałem go jako drugiego, jako pierwszego dwa razy na różnych romach. Dopiero teraz telefon chodzi dobrze na ROM 1.66 ale jeszcze ma kilka błędów. Nie mniej jednak zdecydowałem się używać go głównie do usług internetowych jako drugi telefon a do dzwonienia pozostawiam najpewniejsze urządzenie, które mam tj E71 :)

Zostaje też drugim telefonem z innego powodu, nie tylko z tego, ze mu nie ufam.. powodem też w tej chwili już jest bateria. Ja rozmawiam dużo i generalnie takie HTC HD2 za szybko by mi padało w ciągu dnia.

Na tą chwilę jeszcze się wstrzymam i poczekam na dalszy rozwój oprogramowania systemowego, może następny ROM będzie jeszcze lepszy i urządzenie jeszcze bardziej zmieni się na lepsze. Wiem, że z czasem będzie na prawdę dopracowane i nie będzie można mu nic zarzucić.

Romów gotowanych nie wgrywam, jestem zwolennikiem oprogramowania oficjalnego, może kiedyś mi się odmieni :)

Pozdrawiam.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
...a co komu szkodzi wcisnąć codziennie rano przycisk soft reset( dostepne z poziomu manili również) iść umyć zęby, wrócić i mieć gotowy PDA do pracy??
..wyłączyć PIN i wrzucić w jakiś automat i po kłopocie, choć w ORANGE dla FIRM nie da się wyłączyć PINu nad czym osobiście ubolewam
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
ja mialem sbp backup z automatyczną archiwizacją codziennie o 5tej po archiwizacji robi reset i wpisuje sam pin, wiec pełna automatyka a do tego archiwizacja
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
spb backup wpisuje sam PIN czy jakiś zewnętrzny soft?
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
sam sbp backup raz wpisujesz a on codziennie sam po resecie wpisuje
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline szakal87

• 16
  • Sprzęt: HTC leo
hd2 nie jest dla ludzi ktorzy zaplacili 3 tysiaki i muszą mieć sprzęt tip top zaraz po wyjęciu z pudełka,  i za chiny nie beda grzebac po forach bo przeciez wydali tyle kasy, i jeszcze mają siedzieć i czytać aby ulepszyc sprzet za tyle kasy ?.HD2 jest dla świadomych wyboru ludzi ktorzy nie beda lamentować z powodu budzika bo se zainstalują jakaś aplikacje i po kłopocie. 99% problemów z hd2 da się rozwiązać i większość z was to wie, temat uważam za bez sensu, nie ma sprzętów idealnych.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
hd2 nie jest dla ludzi ktorzy zaplacili 3 tysiaki i muszą mieć sprzęt tip top zaraz po wyjęciu z pudełka,  i za chiny nie beda grzebac po forach bo przeciez wydali tyle kasy, i jeszcze mają siedzieć i czytać aby ulepszyc sprzet za tyle kasy ?.HD2 jest dla świadomych wyboru ludzi ktorzy nie beda lamentować z powodu budzika bo se zainstalują jakaś aplikacje i po kłopocie. 99% problemów z hd2 da się rozwiązać i większość z was to wie, temat uważam za bez sensu, nie ma sprzętów idealnych.

To kup sobie mercedesa z uszkodzonym silnikiem, który bierze litr oleju co tydzień i skoro wiesz jak się dolewa to dolewaj i nie psiocz na samochód !

Chłopie tutaj nie mówimy o tym, że trzeba przy tym telefonie pracować, bo to jest oczywista sprawa. To jest komputer kieszonkowy, więc każdy go ulepsza jak tylko chce pod siebie. Mowa tutaj o wadach jakie się spotyka, bo wychodzi na to, że 50% tych telefonów nie pracuje prawidłowo na tym samym oprogramowaniu i do dnia dzisiejszego wielu głowi się dlaczego.

W tym rzecz..

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147

To kup sobie mercedesa z uszkodzonym silnikiem, który bierze litr oleju co tydzień i skoro wiesz jak się dolewa to dolewaj i nie psiocz na samochód !

Chłopie tutaj nie mówimy o tym, że trzeba przy tym telefonie pracować, bo to jest oczywista sprawa. To jest komputer kieszonkowy, więc każdy go ulepsza jak tylko chce pod siebie. Mowa tutaj o wadach jakie się spotyka, bo wychodzi na to, że 50% tych telefonów nie pracuje prawidłowo na tym samym oprogramowaniu i do dnia dzisiejszego wielu głowi się dlaczego.

W tym rzecz..
Byłbym ostrożny z liczbami :)
Mimo, że ten wątek jest rozwlekły to moje doświadczenie wskazuje, że raczej mówimy o rzadkich przypadkach.
Dlatego część userów powątpiewa w faktycznie wymieniane tutaj usterki.
Ustalmy na potrzebę chwili, że jakaś partia sprawia problemy, będzie łatwiej i bez awantury.

Generalnie jednak, mimo że cześć postów tłumaczy pewne rzeczy w dużym uproszczeniu, lub szuka zwady na forum, to mimo wszystko w jakiejś części się z nimi zgadzam.
Ubiegły rok to premiery iPhone 3GS, HD2, Motoroli Droid i długo, długo nic.
Dla usera, który wszystko chce mieć pod ręką i dopracowane w 100% właściwym i trafionym wyborem jest iPhone lub Google-centryczna Motorola.  Dla maniaków przekraczających swoje i urządzenia możliwości, nie ma nic oprócz HD2.

Tak na to patrząc, uwaga o 3000 wyrzuconych w błoto, nadal ma tą samą wymowę.
Należy zauważyć, że ciała dał targeting HTC.
HD2 nie jest TYLKO telefonem, i nie jest dla wszystkich. Cześć ludzi nabito w butelką, ale to oni właściwie zasadniczo są winni, dali się ogłupić.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2010, 18:01:30 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline KrystianD

• 28

Przyznam szczerze dawno nie czytałem nic głupszego :) Powiem Ci jedno zadowolony użytkowniku, podchodzę do sprawy na poważnie i nie jestem typem, któremu nic nie działa.

Ja też, mędrcze, podchodzę do sprawy na poważnie, ale jak widzę te wszystkie wady wypisane w pierwszym poście, to wręcz nie jestem w stanie uwierzyć, że może komukolwiek przytrafić się aż tak spartaczony sprzęt. Nie mówię, że wszystko działa idealnie, no ale, żeby nic nie działało? Bez przesady.
Sagem RC715 -> Alcatel OT 311 -> Siemens SL45i -> Nokia 6260 -> Mio A701 -> Omnia -> HTC HD2

*

Offline Infinity

• *
  • 84
Ja też, mędrcze, podchodzę do sprawy na poważnie, ale jak widzę te wszystkie wady wypisane w pierwszym poście, to wręcz nie jestem w stanie uwierzyć, że może komukolwiek przytrafić się aż tak spartaczony sprzęt. Nie mówię, że wszystko działa idealnie, no ale, żeby nic nie działało? Bez przesady.

Mędrcze zauważ, że pierwszy post napisał zupełnie ktoś inny niż ja. Ja jestem niezależnym użytkownikiem, który potwierdza te przypadłości, bo zdarzyło mi się tak samo. Ponadto zakupił telefon również mój kolega i on ma dokładnie to samo co ja i autor tego wątku. Wszystko jest powtarzalne, nawet to, że po Romie 1.66 część rzeczy ustępuje.

Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że po 2 tygodniach używania na ROMie 1.48 i teraz na 1.66 świruje kwestia dźwięków w przypomnieniach, mianowicie:
- nigdy nie wiadomo czy przypomnienie z kalendarza uruchomi się jako dźwięk, jako dźwięk z wibrą, jako sama wibra, albo samo bez niczego
- gdy ustawiam w ustawieniach dźwięku na to co mi odpowiada, ustawienie nie jest zapamiętywane przez telefon, mimo poprawnego wyboru i zatwierdzenia, system po prostu żyje własnym życiem
- następuje też zwiecha po ok. 3 dniach użytkowania, ale na szczęście jest szansa wyłączenia telefonu bez ściągania blachy

(zaznaczam jednak, że problemów nie ma bezpośrednio po HR, pojawiają się po kilku dniach normalnego użytkowania z tym samym zainstalowanym oprogramowaniem, bez instalacji żadnych śmieci i żadnych modyfikacji, które mogłyby mieć na to wpływ)

Te rzeczy się nie zmieniły i czego mam się dopatrywać w tych objawach, swojej głupoty? po prostu jesteś użytkownikiem, który trafił na tą lepszą wersję (być może bebechy są lepszej jakości) i to ma wpływ na działanie urządzenia, więc uszanuj, że ktoś ma takie a nie inne problemy, a nie że nie wierzysz bo nie masz, czy użytkownik jest za głupi...
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2010, 21:44:29 wysłana przez Infinity »

*

Offline jawamdame

• 47
  • Sprzęt: HTC Leo
ja wogole jestem the best.... najpierw kupilem omnie i bylem zafascynowany, pozniej stwierdzilem ze skoro omnia jest tak swietna to jak dobry bedzie hd2? skoro jest o wiele bardziej zaawansowany technologicznie? i tu rozczarowanie, mimo zmiany romow i kombinacji non stop zwiechy spiochy....katastrofa...sprzedalem wiec hd2 i wrocilem do omni.... na 2 miesiace... teraz znow mam hd2 i znow psiocze ale podchodze do niego z przymruzeniem oka... mam niezawodna E71 ktora dostalem jako slozbowke a htc poprostu sie bawie, gram na nim, przegladam strony i co dzien odkrywam co jeszcze mi nie dziala jak powinno a pozniej czytam co powinienem zrobic zeby dzialalo, czytam impertynenckie posty na forum....ze jak to nie dziala ze cos robie zle...albo ponawiam po 3x pytania az ktos mily zechce mi doradzic, powiem tak - jako jeden jedyny telefon stanowcze NIE ale jako zabawka i gadzecik jest jak najbardziej ok....

*

Offline Infinity

• *
  • 84
ja wogole jestem the best.... najpierw kupilem omnie i bylem zafascynowany, pozniej stwierdzilem ze skoro omnia jest tak swietna to jak dobry bedzie hd2? skoro jest o wiele bardziej zaawansowany technologicznie? i tu rozczarowanie, mimo zmiany romow i kombinacji non stop zwiechy spiochy....katastrofa...sprzedalem wiec hd2 i wrocilem do omni.... na 2 miesiace... teraz znow mam hd2 i znow psiocze ale podchodze do niego z przymruzeniem oka... mam niezawodna E71 ktora dostalem jako slozbowke a htc poprostu sie bawie, gram na nim, przegladam strony i co dzien odkrywam co jeszcze mi nie dziala jak powinno a pozniej czytam co powinienem zrobic zeby dzialalo, czytam impertynenckie posty na forum....ze jak to nie dziala ze cos robie zle...albo ponawiam po 3x pytania az ktos mily zechce mi doradzic, powiem tak - jako jeden jedyny telefon stanowcze NIE ale jako zabawka i gadzecik jest jak najbardziej ok....

Dość odważna wypowiedź, ale moje doświadczenie z HD2 sprawia, że muszę się zgodzić z każdym słowem. Do tego podobnie mam E71 jako telefon nr 1, który nigdy mnie nie zawiódł i nauczył tego, aby nie iść więcej na kompromis z tymi urządzeniami.

Żałuję tylko jednego, że muszę mieć zabawkę za tyle kasy, bo sprzedać z wielką stratą już mi się nie opłaca.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
Buhahahahahaha, i powinno być no comment. Jako zabawka?
Mogę zrozumieć postawę kolegi Infinity, tym bardziej że w meritum osiagamy jakieś konkluzje, mogę traktować pewne rzeczy z przymrozeniem oka, ale Twój post mnie po prostu rozwala.
Ok, który z Panow narzekaczy jest z Pomorza ? Zapraszam na kawę do siebie, bez filozofii, nieoficjalnych hackow, obrazów rom - w ciagu 30 minut udowodnię indolencje na waszym Wlasnym sprzęcie.
To tyle. Do tego mam pod ręką swój HD2 WWE 1.66 i taki sam z Plusa także będzie na kawie.
jawamd > oprócz Omni, Omni 2, Kaisera, Hermesa, Rafaela, blackstone, diamonda, diamonda 2, a także szeregu innych HTC, (hermesa uzywalem ok. rok i pasował mi najbardziej) miałem świetny egzemplarz acera f900. Od przynajmniej 2 lat pomijając acera, który jest bardzo dobry nie było równie ciekawego co funkcjonalnego PDA jak Leon. Gdzieś już go porownywalem do Axima, na którym zdarza mi się dlubac do dzisiaj. Niektóre posty tutaj powinno się nagradzac jakimś kaktusem, twarzowa czapeczka albo cholera wie czym, w sumie najlepiej niezmywalna pieczatka, dlaczego w domysle.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2010, 22:47:13 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Czym więcej czytam forum, tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu że Samsung dokonał cudu - wszyscy wracają do Omni - zarówno właściciele Milestone, HD2 itd. haha

*

Offline Infinity

• *
  • 84
Buhahahahahaha, i powinno być no comment. Jako zabawka?
Mogę zrozumieć postawę kolegi Infinity, tym bardziej że w meritum osiagamy jakieś konkluzje, mogę traktować pewne rzeczy z przymrozeniem oka, ale Twój post mnie po prostu rozwala.
Ok, który z Panow narzekaczy jest z Pomorza ? Zapraszam na kawę do siebie, bez filozofii, nieoficjalnych hackow, obrazów rom - w ciagu 30 minut udowodnię indolencje na waszym Wlasnym sprzęcie.
To tyle. Do tego mam pod ręką swój HD2 WWE 1.66 i taki sam z Plusa także będzie na kawie.
jawamd > oprócz Omni, Omni 2, Kaisera, Hermesa, Rafaela, blackstone, diamonda, diamonda 2, a także szeregu innych HTC, (hermesa uzywalem ok. rok i pasował mi najbardziej) miałem świetny egzemplarz acera f900. Od przynajmniej 2 lat pomijając acera, który jest bardzo dobry nie było równie ciekawego co funkcjonalnego PDA jak Leon. Gdzieś już go porownywalem do Axima, na którym zdarza mi się dlubac do dzisiaj. Niektóre posty tutaj powinno się nagradzac jakimś kaktusem, twarzowa czapeczka albo cholera wie czym, w sumie najlepiej niezmywalna pieczatka, dlaczego w domysle.

Niestety nie jestem z Pomorza, ale w swojej wypowiedzi jako zabawkę musiałem nazwać urządzenie, które działa mi tak jak działą, przez co nie mogę na nim polegać. Jak najbardziej wierzę Ci, że Twój sprzęt chodzi idealnie, bo mam znajomego, który ma HD2 z Orange na ROMie 1.48 i używa go dłużej niż ja swojego wraz z innym kumplem, i na tym Orange nigdy się nic nie stało bez restartu wiele dni. Więc mam porównanie, tymbardziej, że tamten znajomy jedzie na niełatanym praktycznie systemie i ładuje do niego co tylko znajdzie ciekawego (mowa o aplikacjach użytkowych).

Szczerze mówiąc nawet gdybyśmy się spotkali to wniosek z naszego spotkania wyniósłbyś jeden .. mój telefon inaczej chodzi niż Twój. Wystarczy, że pokazałbym Ci jak czysty Windows z zainstalowanymi łatkami nie zapamiętuje ustawień dźwięku i wibry w przypomnieniach, bo akurat teraz po prawie dwóch tygodniach użytkowania powtórzyła się u mnie ta przypadłość.

Jeśli uważasz, że jesteś coś w stanie na to poradzić to bardzo chętnie wysłucham Twojej rady. Chętnie coś zmienię, ustawię, zainstaluję łatkę, ale jednego nie zrobię. Nie zainstaluje gotowanego ROMU, bo na tą chwilę nie czuje się gotowy na tego typu przejście i nie uważam tego za rozwiązanie, bo pomógłby mi chociażby HR - który też rozwiązaniem problemu nie jest.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 00:47:01 wysłana przez Infinity »

*

Offline KrystianD

• 28

Mędrcze zauważ, że pierwszy post napisał zupełnie ktoś inny niż ja. Ja jestem niezależnym użytkownikiem, który potwierdza te przypadłości, bo zdarzyło mi się tak samo.
[...]
Te rzeczy się nie zmieniły i czego mam się dopatrywać w tych objawach, swojej głupoty? po prostu jesteś użytkownikiem, który trafił na tą lepszą wersję (być może bebechy są lepszej jakości) i to ma wpływ na działanie urządzenia, więc uszanuj, że ktoś ma takie a nie inne problemy, a nie że nie wierzysz bo nie masz, czy użytkownik jest za głupi...

Nie wiem jak uznałeś, że mój post jest do Ciebie ;) Twój post jest całkiem daleko od mojego, nie czytałem wątku, po prostu napisałem swoje przemyślenie co do jego ogólnej treści ;] Nigdzie nie napisałem, że ktokolwiek jest głupi. To tak ku gwoli ścisłości.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Chyba zaczynam wierzyc w cuda, ze czesc Leo jest z innych czesci, moze macie made in china i sie nie poznaliscie.
Sory, ale powtarzajac sie jakim cudem u mnie te rzeczy na ktore narzekacie dzialaja, tego nie pojmuje.
Kompletnym nieporozumieniem jest, ze Leo ma zwiechy itp, to jest pierwszy ppc na ktorym zapominam co to SR, a Wy takie rzeczy piszecie.
Konkludujac jak juz ktos napisal, HD2 nie jest zwykla komorka, dumbfonem tylko PPC PE, z tym, ze ja nie mam zadnych zastrzezen do funkcji telefonicznych.
Nie zeby to byla jakas nagonka, ale trudno uwierzyc, ze czesci uzytkownikom w tym starym bywalcom tego forum sprzet smiga az milo, a kilka osob ma non stop problemy, to komu bez urazy wierzyc.
Rozumiem, zeby wszyscy mieli ten sam problem, ale tak nie jest.

Czym więcej czytam forum, tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu że Samsung dokonał cudu - wszyscy wracają do Omni - zarówno właściciele Milestone, HD2 itd. haha

Chyba tak, to juz w ogole jest dla mnie masakra :)

*

Offline Infinity

• *
  • 84
Chyba zaczynam wierzyc w cuda, ze czesc Leo jest z innych czesci, moze macie made in china i sie nie poznaliscie.
Sory, ale powtarzajac sie jakim cudem u mnie te rzeczy na ktore narzekacie dzialaja, tego nie pojmuje.
Kompletnym nieporozumieniem jest, ze Leo ma zwiechy itp, to jest pierwszy ppc na ktorym zapominam co to SR, a Wy takie rzeczy piszecie.
Konkludujac jak juz ktos napisal, HD2 nie jest zwykla komorka, dumbfonem tylko PPC PE, z tym, ze ja nie mam zadnych zastrzezen do funkcji telefonicznych.
Nie zeby to byla jakas nagonka, ale trudno uwierzyc, ze czesci uzytkownikom w tym starym bywalcom tego forum sprzet smiga az milo, a kilka osob ma non stop problemy, to komu bez urazy wierzyc.
Rozumiem, zeby wszyscy mieli ten sam problem, ale tak nie jest.

Chyba tak, to juz w ogole jest dla mnie masakra :)

Następny, który nie wierzy, bo jemu chodzi dobrze. To tak jak ja nie wierze, że Nokia E71 mogłaby się komuś zawiesić, bo moja od dwóch lat działa idealnie.

Tak jest i już, trafisz to uwierzysz.

Połączone: Maj 07, 2010, 08:01:00
Nie wiem jak uznałeś, że mój post jest do Ciebie ;) Twój post jest całkiem daleko od mojego, nie czytałem wątku, po prostu napisałem swoje przemyślenie co do jego ogólnej treści ;] Nigdzie nie napisałem, że ktokolwiek jest głupi. To tak ku gwoli ścisłości.

Jestem jednym z twardo broniących swojego zdania, akurat w tym wątku niestety tego negatywnego na temat HD2 .. dlatego Twoja wypowiedź trafia we mnie :)
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 08:01:00 wysłana przez Infinity »

*

Offline Krejzi

• **
  • 133
    • Moja Muzyka
  • Sprzęt: HTC HD2  ( LEO )
hmm... moj HD2 nie zawiesil mi sie jeszcze ani razu .... za to moj SE w910i wiesza sie bez przerwy, sam sie resetuje rozmowy cos szwankkuja przerywają... niby prosty telefon bez bajerów ktory wg. was powinien dzialac bez problemów... a nawet do rozmów posluzyc nie moze .... jak to juz ktos powiedzial kazdy sprzed ma jakies wady wieksze i mniejsze.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3

Następny, który nie wierzy, bo jemu chodzi dobrze. To tak jak ja nie wierze, że Nokia E71 mogłaby się komuś zawiesić, bo moja od dwóch lat działa idealnie.

Tak jest i już, trafisz to uwierzysz.

Ok, dobra, zgadzam sie, ze moga zdarzyc sie wadliwe egzemplarze, czy to ppc, czy kazdego innego  sprzetu, ale w takim razie jesli masz wadliwego Leo, ktory co chwile sie Tobie zawiesza itp to powinienes oddac go do serwisu albo do sprzedawcy jako niezgodnosc towaru z umowa, a nie twierdzic, ze generalnie produkt HTC jest do bani.