HD2 "tel. biznesowy"(?) - moje rozczarowanie i powrót do Samsung Omnia..

• 226 Odpowiedzi
  • 20118 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
Odp: HD2 "tel. biznesowy"(?) - moje rozczarowanie i powrót do Samsung Omnia..
« Odpowiedź #150 dnia: Kwiecień 30, 2010, 01:22:12 »
co do badziewnosci serii N, to nie moge sie zgodzic. Np. N70 oraz N95 8GB to byly dwa bardzo udane smartfony. ponownie, jak zdarta plyta, ich funkcjonalnosc byla (jest) bezposrednio zalezna od stopnia zaangazowania uzytkownika. N95 8GB to wrecz genialna konstrukcja wydajnoscia mogaca konkurowac z wieloma dzisiejszymi aparatami.

ale wracajac do tematu... jezeli komus nie pasuje winmo, to i leo nie pomoze. dla fanow mobilnych okienek hd2 jest spelnieniem ich wieloletnich marzen. jako narzedzie biznesowe... nie ustepuje niczym dumb phonom a jednoczesnie procek 1 giga, multitasking i pojemnosciowy ekran sprawiaja, ze kazde zadanie "w terenie" da sie ogarnac bez bolu. jak juz mowilem, odpalam laptopa ostatnio glownie dla rozrywki i cad'a, bo maile, rozliczenia i wyceny robie w biegu. :)

taka ciekawostka - bonus. dla tych co marudza na nieprecyzyjna klawiature, dla odmiany zamiast naciskac jak najmniejsza powierzchnia palca starajcie sie pisac dotykajac bardziej plasko kciukami. szczerze mowiac to ja juz zaczynam pisac bez patrzenia na klawiature... ;) a juz na pewno jestem szybszy niz na qwerty w xperii.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #151 dnia: Kwiecień 30, 2010, 08:06:41 »
Mozemy wieszac psy na HTC bo tak jest najprosciej, ale jak na tym tle wypadaja inne firmy z branzy.
Czy np Toshiba wypuszcza tak czesto aktualizacje, jak wygladala TG01 w dniu premiery, jak czesto Asus wypuszcza nowe ROM (ROM fabryczny nie jest pozbawiony wad), czy nie wspomne o przebojach z serwisami Samsunga, Asusa opisywanymi na tym forum.
Nie chodzi o obrone HTC, ale nie wszystko jest do konca czarno-biale, w tej branzy w Polsce wiekszosc firm zlewa klienta w wiekszym lub mniejszym stopniu.
Ja np mam dobre doswiadczenia z serwisem HTC, naprawa Diamonda przebiegla szybko w ciagu tygodnia.
WM mozliwosc jego dowolnej customizacji, mozliwosc wgrywania niezliczonej ilosci softu, modyfikacji w rejestrze itp powoduje, ze jest o wiele bardziej podatny na nieprzemyslane, pochopne, zle zachowanie uzytkownika, a co za tym idzie niestabilna prace calego urzadzenia.
Tak jak z Windows na PC, u jednego uzytkownika ta sama maszyna z tym samym softem chodzi bez zajakniecia, a drugiego co chwila problemy.
Konczac skoro HTC jest takie kiepskie, inne firmy maja o wiele lepsze produkty, support, to jakim cudem tak dobrze sprzedaja sie ich produkty od kilku lat, a firma notuje zyski (mam na mysli rynek WM).
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 08:08:57 wysłana przez horde »

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #152 dnia: Kwiecień 30, 2010, 08:48:52 »
inne firmy niestety wypadają tak samo albo gorzej, ale to nie znaczy ze nie mozna na htc czy innym psów wieszać, ja mam jak najgorsze zdanie o samsungu ma w gwarancji wpisane czas naprawy 14dni a mi naprawili po dwoch miesiacach w miedzyczasie zdążyłem kupić drugi taki sam bez sensu się obrażać na firmę czy na urządznie bo jak na razie wybór jest skromny.
na wm z wypasionych sprzętów co mamy do wyboru HD2 i omnia2 (omnia pro) i koniec wiec tez nie ma co narzekać tylko rzeźbić i poprawiać o się da, a najwazniejsze ze wszystko mozna poprawić i będzie śmigało, no moze poza budzikiem który nie zadzwoni jak jest wyłączony telefon  ale  na wm od kiedy pamietam potrafiło mu się zdarzyć nie zadzwonić

Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #153 dnia: Kwiecień 30, 2010, 09:14:19 »
Zgadzam sie, ze trzeba walczyc o swoje, czy miec pretensje do firmy, ze nie wywiazuje sie ze swoich zobowiazan.
Chodzilo mi o jednostronnosc zali i zarzutow jakby tylko HTC bylo temu winne i to jedyna taka zla firma,  a druga sprawa, ze duza ilosc domniemanych niedorobek, bugow itp to nie wina producenta softu, sprzetu tylko uzytkownika.
Wielkokrotnie na forum, w tym dziale przewijaja sie watki z pretensjami itp, ze czegos nie ma, cos nie dziala nalezycie po czym okazuje sie, ze uzytkownik czegos nie zauwazyl, cos zle skonfigurowal, zainstalowal.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
« Odpowiedź #154 dnia: Kwiecień 30, 2010, 09:52:08 »
Zgadzam sie, ze trzeba walczyc o swoje, czy miec pretensje do firmy, ze nie wywiazuje sie ze swoich zobowiazan.
Chodzilo mi o jednostronnosc zali i zarzutow jakby tylko HTC bylo temu winne i to jedyna taka zla firma,  a druga sprawa, ze duza ilosc domniemanych niedorobek, bugow itp to nie wina producenta softu, sprzetu tylko uzytkownika.
Wielkokrotnie na forum, w tym dziale przewijaja sie watki z pretensjami itp, ze czegos nie ma, cos nie dziala nalezycie po czym okazuje sie, ze uzytkownik czegos nie zauwazyl, cos zle skonfigurowal, zainstalowal.

Dyskutujemy tylko błędach oryginalnego oprogramowania i niestabilności.
- jeśli mowa o fixach to oczywiście, takowe muszą wychodzić i jest to wskazane

Ale jeśli producent wypuszcza topowy model telefonów z zepsutym systemem na tyle, że nie potrafi nawet wysyłać sms to jest karygodne i powinni za to być pociągnięci do odpowiedzialności.

Nie ma co tu pisać, że wina użytkowników, to są ewidentne zaniedbania producenta tajwańskiej firmy, świadczące tylko i wyłącznie o tym, że nie dba się tam o jakość, robi się na ilość i założę się, że nawet nie przejmują się za bardzo testami sprzętu przed wypuszczeniem na rynek. Jedni mogą powiedzieć, że WM to nie HTC no i co? w obowiązku HTC jest tak dopracować system, aby na swoim urządzeniu działał stabilnie i wykorzystywał jego możliwości.

Microsoft tylko sprzedaje licencje i system wzorcowy, cała reszta to sterowniki ustawienia rejestru pod dane urządzenie i to już jest strona producenta.

Nie można dać się ładować w takiego balona! a do innych producentów się nie odnoszę, bo HTC to jedyne co można brać pod uwagę jeśli chodzi o jako taką jakość wykonania i działanie systemu. Na takiej omnii czy innych to aż żal patrzeć, jak system się tnie. Może inni tego nie zauważają, ale dla mnie coś takiego to może występować w telefonie za 500zł.

Jestem wymagający tylko do rzeczy zagwarantowanych jako podstawowe działanie urządzenia. Kupuje czajnik, to ma grzać wodę, kupuje telefon to ma dzwonić i zapewnić mi stały kontakt z innymi, a nie żebym ja się musiał zastanawiać co nowego się dziś ze..s..ra w systemie i później się nie włączy.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 09:53:49 wysłana przez Infinity »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #155 dnia: Kwiecień 30, 2010, 10:19:49 »
Ludzie, przecież to wszystko jest cena posiadania nowości. Z HD2 nie dało się wysyłać smsów (choć nie u mnie) a z takiego TG01 nie dało się rozmawiać!. To pierwsze konstrukcje na nowym procesorze i producenci sami się jeszcze uczą ich wykorzystania. jeśli chcecie mieć nowości z rynku, jeszcze ciepłe i niesprawdzone, to ceną tego jest bycie mimowolnym beta testerem. I tyle.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
« Odpowiedź #156 dnia: Kwiecień 30, 2010, 10:36:10 »
Ooooo wow, dawno nie zaglądałem w ten wątek. Leci tu tyle inwektyw, że odpowiadając na każdą człowiek musiałby napisać ebooka. Jak większość wie, HD2 mam od jego premiery na zachodzie, popełniłem tez tutaj watek o stabilności systemu bez IW. Praktycznie żaden zarzut z tu obecnych nie potwierdza się z ROM -em WWE. Podobnie jak cytowany ze 3 razy przeze mnie vonski, mam powyżej dziurek w nosie większość takich narzekań bo nijak maja się do rzeczywistej sprzedaży modelu i jego wartości użytkowej. Wziąłem rozwód z HTC na jakiś czas, i wróciłem do tej stajni dla Leona. Leo używam łącznie z karta p4 i iPhone w Orange. Używam jako telefonu podstawowego, a rachunki przekraczają 300zl miesięcznie. Porównanie mam duuuuuuuuze, bo w domu jest Desire, Hero, a były inne hiper premiery także. To dobre urządzenie dla szkodnika z głową i doświadczeniem, idealne dla biznesu i warte polecenia. A HTC ? No cóż od paru lat narzeka się na ich support i nadal nie maja  konkurencji na rynku jako takiej, maja za to kolosalne wsparcie zewnętrznego środowiska developerów. Większość zakładanych tu postów i potencjalnych problemów jest do rozwiązania bez problemu, i bicie piany dla samego jej bicia,  uprawiane tutaj, w tym wątku,  ma o tyle sens, o ile ktoś musi się wykrzyczeć i ustalić publicznego wroga w szerszym kontekście i przy poparciu środowiska. 
Diagnoza tego zjawiska powstała szmat czasu temu - ludzie kupują PDA z WM jak SE lub Nokie, i zaczyna się biadolenie. A leczenie na to zjawisko jest jedno: PDA z WM nie jest i nigdy nie będzie dla wszystkich. Nie ten adres. Kto nie chce grzebać w komputerze, nie kupuje składaka, tylko idzie do salonu Dell-a, IBM-a, Apple lub kupuje konsole. Proste, prawda ?

[edit]
PS. Skłonny jestem uwierzyć Leśniakowi, ze cześć reakcji polskiego usera jest nieobserwowana na świecie.  W kontekście moich obserwacji InterWrittera, jest w tym zdziwieniu HTC Polska, po batach na tweeterze, ziarno prawdy.
http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,7793096,HTC_pyta___fani_odpowiadaja.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 10:49:46 wysłana przez sh97m97n »
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #157 dnia: Kwiecień 30, 2010, 10:42:54 »
Ludzie, przecież to wszystko jest cena posiadania nowości. Z HD2 nie dało się wysyłać smsów (choć nie u mnie) a z takiego TG01 nie dało się rozmawiać!. To pierwsze konstrukcje na nowym procesorze i producenci sami się jeszcze uczą ich wykorzystania. jeśli chcecie mieć nowości z rynku, jeszcze ciepłe i niesprawdzone, to ceną tego jest bycie mimowolnym beta testerem. I tyle.
akurat za to powinni odpowiadać , sprzęt nie nadający się do rozmów to są istne jaja,  to samo miałem z g910 dałem ponad dwa klocki za sprzęt nie nadający się do rozmów i tu mam uraz juz do końca życia żadnej toshiby zresztą poza g900 za 1zł w play wiekszych sprzedazy nie mieli i dobrze
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #158 dnia: Kwiecień 30, 2010, 10:53:49 »

Ja nadal będę się upierał, że nie można się godzić z tym w taki sposób. Myślę też, że zakup telefonu po 6 miesiącach od premiery nie powinien mieścić się w ramach beta testowania :) no fakt faktem tego nie zmienimy.

Moje żale może też są wynikiem tego, że Nokia E71 sprawowała mi się niesamowicie. Nigdy nie miała Hard Resetu przez półtora roku, raz skonfigurowana chodziła do dzisiaj i to też dlatego czuje się bardziej te wszystkie bolączki nowego urządzenia.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #159 dnia: Kwiecień 30, 2010, 11:04:19 »
....

Moje żale może też są wynikiem tego, że Nokia E71 sprawowała mi się niesamowicie. Nigdy nie miała Hard Resetu przez półtora roku, raz skonfigurowana chodziła do dzisiaj i to też dlatego czuje się bardziej te wszystkie bolączki nowego urządzenia.

Diagnoza padła wyżej, przy jednocześnie założonym wniosku co do skali błędnego porównania :)
Nokie 9200, 9300, 9500, 9300i byly fenomenalne, E90 kupiona zaraz po premierze narazila mnie na tendencyjna nerwice.
Mam E71 i E51 w szufladzie, także E50, miałem E73. Nigdy, przenigdy nie postawił bym ich w jednej tabeli dla porównania. Po prostu skala dzisiejszej unifikacji prowadzi do przeklamania, smartfon nie jest PDA, PDA jest urządzeniem z funkcjami smartfonu.
Po sprowadzeniu WM do płaszczyzny Symbiana i iPhone OS dopiero zacznie się wojna :)
Urządzenia może przestaną stawać dęba i staną się bardziej przewidywalne (przez ograniczenie ich interakcji ze szkodnikiem), ale już słyszę to biadolenie o golach strzelanych sobie przez MS :)

[edit]
Od premiery WM7 i wszystkich niejasności ze wstecznym supportem, ograniczeniami api systemu, zakresem interakcji, mam nieodparte wrażenie, że HD2 musi mi starczyć na bardzo dłuuugo. Dlatego cieszę się jak dziecko, że akurat ten zakup okazał się być trafiony w świetle innych nie trafionych, przecież może być takim Aximem, bez alternatywy na parę ładnych lat.

....

Myślę też, że zakup telefonu po 6 miesiącach od premiery nie powinien mieścić się w ramach beta testowania  no fakt faktem tego nie zmienimy.

Nie czyni PDA telefonem wprowadzenie go do powszechnej oferty operatorów gsm. Już wprowadzają netbooki, bo taka jest konieczność wynikająca z rynku, czy idąc tym tropem dalej, mam założyć, że za chwilę będę nosił taką "słuchawkę" w walizce ?
Już kiedyś, ktoś próbował HTC Shifta zamknąć słowem telefon, tam różnice były mniej subtelne niż tutaj.
PDA, jako wynik pewnej ewolucji, jest bliżej organizera z masą dodatkowych funkcji i rozbudowanym systemem niż telefonu. Jest narzędziem CRM, ERP i bóg wie czym jeszcze. Telefonem w drobnym tylko stopniu.
Zachodzi tutaj cały szereg implikacji, które są sprowadzane do jednego: PDA to pizd... telefon. Cała rzesza firm chce ten telefon, stosuje je z powodzeniem w strukturach informatycznych, gdzie symbiany i inne urzadzenia mogą jedynie służyć jako awaryjna słuchawka w schowku na rękawiczki samochodu.

[edit]
Sam tytuł wątku i kontekst późniejszych wypowiedzi jest więc dużym nadużyciem, HD2 jest urządzeniem dla biznesu i raczej przeciętnym telefonem. Rozpatrując go jako całość, nie ma dużej konkurencji, o ile ma jakąkolwiek. Jako telefon dla biznesu na łeb bije go Nokia 6310i.
A mimo wszystko wart jest polecenia świadomemu użytkownikowi.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2010, 11:52:16 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline icek80

• **
  • 188
  • Sprzęt: SPV C-500,HTC HERMES,OMNIA II,MOTOROLA MILLESTONE
O rany ale burzę wywołałem ,ten temat to wulkan , w HTC powinni czytać nasze wątki,kiedyś myślałem rozpocząć produkcję telefonów w kraju ,nasze telefony pobiły by wszystko na świecie a wracając do tematu to o tej funkcji zwiększania głośności nie wiedziałem ,jak napisałem bawiłem się leo w sklepie.Muszę to sprawdzić.Jestem fanem telefonów z WM bez względu na jego wady.Dlatego jak każdy fan dążę do najlepszego produktu z tej lini.kiedy zaczynałem z spv c 500 niewielu wiedziało co to jest a ludzie otwierali buzie na jej widok.Dokonał się olbrzymi skok,tyle że nie w prostocie obsługi .Jajfon niestety pokonał WM .Ale ja dalej będę jego fanem.Czekam na coś lepszego od leo.Ktoś mi poradził bym kupił tgo1 .Kiedy się pojawiła właściwie w kraju nie była dostępna .Jednym z pierwszych był bodajże Globalbus,który ją kupił teraz czekam na tg 02. :D :D :D

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Globalbus nigdy nie miał TG01.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Mozemy wieszac psy na HTC bo tak jest najprosciej, ale jak na tym tle wypadaja inne firmy z branzy.
Czy np Toshiba wypuszcza tak czesto aktualizacje, jak wygladala TG01 w dniu premiery, jak czesto Asus wypuszcza nowe ROM (ROM fabryczny nie jest pozbawiony wad), czy nie wspomne o przebojach z serwisami Samsunga, Asusa opisywanymi na tym forum.
Nie chodzi o obrone HTC, ale nie wszystko jest do konca czarno-biale, w tej branzy w Polsce wiekszosc firm zlewa klienta w wiekszym lub mniejszym stopniu.

Konczac skoro HTC jest takie kiepskie, inne firmy maja o wiele lepsze produkty, support, to jakim cudem tak dobrze sprzedaja sie ich produkty od kilku lat, a firma notuje zyski (mam na mysli rynek WM).

hah, ale przeciez TG01 nie miala i nie ma zadnego supportu w PL, bo nie byla przeznaczona na rynek PL
wszyscy jednak chyba dobrze wiemy ze gdyby nie w wiekszosci przypadkow robota ludzi z xda-dev plus im podobnych to wiekszosc gniotow od htc, toshiby i wiekszosc wm bylaby juz dawno ... piesnia przeszlosci
bo IMHO tylko ci ludzi ratuja twarz producentom i ich supportowi

htc ma i sprzedaz (ktora jest ciagle rozwijana) i rozbudowany support i chyba nadal klientow traktuje jak niemal zlo konieczne, mimo faktu zglaszania sprawy, mialem tez nieraz przeboje z lg czy samsugiem ale tutaj wplyw operatorow na serwisy (lg+samsung) byl duzo bardziej skuteczny niz w przypadku pewnej firmy z janek gdzie hece dzieja sie juz od lat
i HTC dobrze o tym wie .. od lat .. i co robi (=efektywnie) od lat ? NIC .. bo nic sie nie zmienia  :P

Połączone: [time]Maj 02, 2010, 00:01:03[/time]

watki te czytaja tez ludzie od HTC, oficjalnie i dla prasy chwala sie ile to osob zatrudnili i ile to oni nie robia i jakich to planow nie maja, robia sobie kupe fajnych zdjec dla prasy, powstaja artykuly sponsorowane, eventy, prezentacje i w kazdym supermarkecie stoja ludzie z krowkami sprzedajac, upps, wciskajacy ludziom HD2 .. przeciez to jest parodia sprzedazy, bo niedlugo beda go dodawac do gazety gratis, wraz z programem TV na tydzien
to sa zabiegi przedsprzedazne ... posprzedazne sa sami wiemy jakie
wiec po co ewidentnie ladowac kase w cos co w efekcie na forach konczy sie juz od lat tam samo .... rozczarowaniem uzytkownikow
najsmieszniejsze jest to ze ludzie z HTC mowia jak dbaja o wizerunek firmy ... LOL
jakosc serwisu IMHO pokazuje cos wrecz odwrotnego
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 00:07:29 wysłana przez andy_bez_wandy »

*

Offline 666 666

• *
  • 54
  • Sprzęt: CCM, Everlast, HD2
andy bez swojej ukochanej co uciekła od niego ;)

Powiem Tobie tak. Dokładnie tak jak to opisujesz postępuje KAŻDA DOKŁADNIE KAŻDA FIRMA NA RYNKU!!! Wiem coś o tym. Nie ma się więc co spinać. Robi tak HTC, Microsoft, Apple, postępują tak samo również władze moich ukochanych klubów hokejowych że o samych zawodnikach nie wspomnę. I co??? Mam przez to nagle znienawidzić najcudowniejszy sport na świecie? Tak postępują tylko zmanierowane cioty a nie faceci :P
No jasne, wczoraj zainstalowałem 2 programy (free) na HD2. I o dziwo po każdym ich uruchomieniu system zaczynał pracować jak w gęstym kisielu, nie ważne że program został wywalony z pamięci i nawet odinstalowany, nawet po kilku godzinach. Mam gdzieś czyja to wina. Po soft resecie wszystko wracało do normy. Niech tylko ktoś powie czemu pewne programy na HD2 tak pracują. A nie wiesza psy na developerach HTC że nie są jasnowidzami. Co innego że HTC sra na nasz kraj ... to każdy widzi. Przez swoją indolencję ludzie nie wiedzą w 100%tach czy nie stracą gwarancji na sprzęt instalując roma który nie jest na stronie HTC ale firma odsyła do innej strony. Taki plus może sobie wtedy wymyślić co się mu tylko przyśni :P

*

Offline horde

• 2638
Gwoli wyjasnienia jeden z pierwszych na tym forum TG01 mial kolega Vonski.

hah, ale przeciez TG01 nie miala i nie ma zadnego supportu w PL, bo nie byla przeznaczona na rynek PL
wszyscy jednak chyba dobrze wiemy ze gdyby nie w wiekszosci przypadkow robota ludzi z xda-dev plus im podobnych to wiekszosc gniotow od htc, toshiby i wiekszosc wm bylaby juz dawno ... piesnia przeszlosci
bo IMHO tylko ci ludzi ratuja twarz producentom i ich supportowi

htc ma i sprzedaz (ktora jest ciagle rozwijana) i rozbudowany support i chyba nadal klientow traktuje jak niemal zlo konieczne, mimo faktu zglaszania sprawy, mialem tez nieraz przeboje z lg czy samsugiem ale tutaj wplyw operatorow na serwisy (lg+samsung) byl duzo bardziej skuteczny niz w przypadku pewnej firmy z janek gdzie hece dzieja sie juz od lat
i HTC dobrze o tym wie .. od lat .. i co robi (=efektywnie) od lat ? NIC .. bo nic sie nie zmienia  :P

Odnosnie TG01 nie mialem na mysli wylaczne rynku polskiego, analogiczna sytuacja byla na innych obszarach, gdzie toshiba byla dystrybuowana.
Co do Xda, czy innym tego typu miejscom na pewno skupia sie tam spolecznosc, zwieksza popularnosc systemu, ale tyle ile przynosi to dobrego to rowniez zlego, bo w wielu sytuacjach, szczegolnie jesli korzysta z nich niedoswiadczony uzytkownik to sciagane z tamtad poprawki, nakladki itp. gryza sie ze soba, powoduja utrate stabilnosci systemu, zwiechy, poprawiaja jedno, a psuja cos innego.
Wiele zalezy od uzytkownika, czy robi to z glowa, czy nie.
Nie wyobrazam sobie, ze HTC mialoby brac odpowiedzialnosc za te wszystkie mixy uzytkownika, to z gory skazane jest na niepowodzenie.
O wiele latwiej jest pilnowac bardziej zamknietego systemu. Jakos to nie przeszkadza jak mocno ograniczony system trzeba lamac, a jak WM daje praktycznie nieograniczona swobode i wiele mieszaja sami uzytkownicy to jest juz syfny system.
Jak MS widzac taka sytuacje zamyka nastepce WP7 to zaczynaja podnosci sie krzyki, wiec niektorzy chyba sami nie wiedza czego chca.
Jak to jest, ze w wypadku Leo czesci uzytkownikow juz od fabrycznego 1.43 dzialal stabilnie, bez wiekszych problemow, a czesci nie wiec sprawa nie jest taka oczywista, zeby wina byla taka jednostronna.
Wpadki zdarzaja sie wszystkim, mniejsze lub wieksze, niektore firmy o wiele rzadziej na to reaguja albo wcale.

watki te czytaja tez ludzie od HTC, oficjalnie i dla prasy chwala sie ile to osob zatrudnili i ile to oni nie robia i jakich to planow nie maja, robia sobie kupe fajnych zdjec dla prasy, powstaja artykuly sponsorowane, eventy, prezentacje i w kazdym supermarkecie stoja ludzie z krowkami sprzedajac, upps, wciskajacy ludziom HD2 .. przeciez to jest parodia sprzedazy, bo niedlugo beda go dodawac do gazety gratis, wraz z programem TV na tydzien
to sa zabiegi przedsprzedazne ... posprzedazne sa sami wiemy jakie
wiec po co ewidentnie ladowac kase w cos co w efekcie na forach konczy sie juz od lat tam samo .... rozczarowaniem uzytkownikow
najsmieszniejsze jest to ze ludzie z HTC mowia jak dbaja o wizerunek firmy ... LOL
jakosc serwisu IMHO pokazuje cos wrecz odwrotnego

Nie przesadzajmy, tak robi wiekszosc firm w Polsce, o ile nie wszystkie, a pozniej i tak zlewaja klienta.

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
PDA z WM nie jest i nigdy nie będzie dla wszystkich.

myślę że w tym zdaniu jest wszystko ujęte dotyczące tego wątku:)
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

*

Offline Infinity

• *
  • 84
czego chca.
Jak to jest, ze w wypadku Leo czesci uzytkownikow juz od fabrycznego 1.43 dzialal stabilnie, bez wiekszych problemow, a czesci nie wiec sprawa nie jest taka oczywista, zeby wina byla taka jednostronna.

Nie zgadzam się, bo to kolejne cudowanie. Ja kupiłem Leo z fabrycznym 1.48 i nic w nim nie zrobiłem tylko włożyłem SIM i nie dało się go używać. Zapewne jest tak, że HTC puszcza buble i niebuble na rynek a to, że jednym chodzi stabilnie od nowości nie znaczy, że inni mieszają od razu w rejestrze. Zapewniam, że wiem o mogę, a czego nie mogę zrobić w systemie, żeby system się nie wywalił, ale w przypadku Leo nie zrobiłem totalnie NIC ! zakupiłem dwie sztuki, jedną miałem ja drugą kumpel. Obie czyste, tylko włożony SIM i odbieraliśmy sms, rozmowy i maile. Telefony po 5 dniach strasznie niestabilnie działały, totalna porażka. Wtedy powstały wszystkie posty i żale na forum z mojej strony i zapewniam, ze nie było to wynikiem biadolenia użytkownika, który coś spaścił w systemie nieświadomie i potem marudził. System był czysty, telefony były nowe i tak właśnie działały.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
PDA z WM nie jest i nigdy nie będzie dla wszystkich.

myślę że w tym zdaniu jest wszystko ujęte dotyczące tego wątku:)
Dzieki, przez chwile myślałem ze tak sobie skrobnąłem żeby zostać zignorowanym. Obserwuje ten rynek od kilku lat, forum także. Ująłem w poście kilka uwag, które dla mnie są oczywiste, tak bardzo ze nawet nie zamierzam ich bronic :)

[edit]
Watek zmienił się w bicie piany, używałem 1.43 (nie był najlepszy, najbardziej bolał mnie fakt ze Leon cierpiał na straszne lagi w galerii zdjęć i w czasie operacji na nich), potem był 1.48, obecnie 1.66, każdy w wersji WWE. Po drodze jakiś TouchIT, Miri, Dutty. Obecnie mam oficjalne 1.66WWE, praktycznie odkąd się pojawił. Gdyby choć jeden z nich był tak zły i niereformowalny, jak tutaj czasami się utrzymuje, to HD2 dawno poszedł by do ludzi. Urządzenie mam od dnia premiery na zachodzie, to jeden z pierwszych na tym forum.
Skoro go mam, oczywiste jest dla mnie ze z urządzeniem da się żyć. Alternatywy brak.
Kupiłem to PDA i wiedziałem jedno: żeby go używać muszę  dostosować. Tyle filozofii
Koszt zakupu HTC z WM jest akceptowalny kiedy przyjmie się założenie, że należy włożyć w nie sporo pracy i posiadać wiedzę pozwalającą na jej wykonanie. W innym wypadku rodzi się narzekanie, a wydatek jest bolesny i niepotrzebny - nie ma satysfakcji a jest utyskiwanie.
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2010, 23:05:25 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
czasami jak czytam te wszystkie "wypociny"niezadowolonych użytkowników HTC Leo lub innych PDA z WM to krew mi się gotuje :evil: Gość porywający się na fona za 2 tysiaki z okładem...dochodzi do wniosku że tak naprawdę będzie go używał tylko do dzwonienia:)Więc po co przepłacać jak można mieć fona za 1zł w promocji i święty spokój :mrgreen: Sprzęt jest zajebiajszczy jak to mówi Czesio tylko trzeba mu poświęcić trochę czasu oraz posiadać minimum wiedzy aby go ogarnąć.Zgadzam się że są jakieś niedoróbki ale jest to normalne jeżeli wytycza się nowe standardy...można to porównać do gościa który kupuje najnowszy model porszaka z 350 KM pod machą i jest zdziwiony że pali 25 litrów na SETKĘ,a za taką kasę to powinien palić 5 litrów :O Wydaje mi się że starczy tej piany i proponuję zamknąć ten wątek bo nic nowego się tutaj nie dowiemy.
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
.Zgadzam się że są jakieś niedoróbki ale jest to normalne jeżeli wytycza się nowe standardy...można to porównać do gościa który kupuje najnowszy model porszaka z 350 KM pod machą i jest zdziwiony że pali 25 litrów na SETKĘ,a za taką kasę to powinien palić 5 litrów
Nie no bo nie wytrzymam :O Kupiliśmy sprzęt za 3k który miał na starcie skopane wysyłanie sms, podstawowa funkcja każdego zakichanego telefonu czy tam pda z gsm! To nazywasz wyznaczaniem nowych standardów? Używając twojej analogi można to porównać do gościa który kupił nowego porszaka i ten nie skręca w prawo ale co tam, odda złoma do serwisu i mu naprawią vide 4 patche sms i dopiero ostatni rozwiązał problem chociaż na forum dalej piszą ludzie że problem u nich jest nadal.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
Nie no bo nie wytrzymam :O Kupiliśmy sprzęt za 3k który miał na starcie skopane wysyłanie sms, podstawowa funkcja każdego zakichanego telefonu czy tam pda z gsm!
Znam ludzi którzy za iPhone 2G dali zbliżone pieniądze i nie zamienili go do dzisiaj na żaden inny telefon :)
Czytałem także wielu takich, którzy żadnego by nie kupili, przypuszczalnie żadnego nie mieli w rekach a twierdzą autorytatywnie, że żaden iPhone nie wysyła mms i powielają temu podobne opinie.
Ale nie o to chodzi.

Pomija się tutaj, w tej dyskusji, meritum, zapętlasz temat kolejny raz, zupełnie nonsensownym argumentem i celowo nie odnosisz się do oczywistości innych. To jest właśnie bicie piany.
Ta dyskusja zrobiła bezprzedmiotowa. Może kolega vonski zabierze głos, a potem zamknie to nieszczęście zanim ja wyłączę powiadamianie o odpowiedziach w tym wątku. Już wiemy od kilku miesięcy, że niezadowolonych z HD2 jest równie wielu jak zadowolonych, tych drugich nikt nie nawróci a pierwsi naczelnym argumentem uczynili brak argumentu czyli cenę, która dla jednych jest wysoka, dla innych relatywna do możliwości sprzętu  :)
Gwarantuję, że gdyby PDA kosztował 700zł, wątkowanie sms byłoby dokładnie takim samym problemem jak w przypadku jego faktycznej ceny w dniu premiery. Z tym, że sms dla wielu ludzi to tylko kolejna możliwość urządzenia. Dla mnie o tyle ważna, że bank może mi podać po południu saldo rachunku, ew. sklep wysłać powiadomienie statystyczne lub o zdarzeniu. Do komunikacji mam maila oraz pare setek minut do wygadania, a dodatkowo wiem, że gdyby ten nieszczęsny sms był dla mnie ważny  to bym sobie z nim na swój sposób poradził.
Nawet nie zauważyłem tego problemu po jego zakupie, pewnie dlatego, że takie urządzenie nie służy mi do prowadzenia czatów i rozmów w "dymkach".
Podstawowe kryteria jego oceny czyli funkcjonalność, trwałość, jakość wyświetlacza, możliwości wykorzystania WM w nawigacji, poczcie elektronicznej, jako organizera, klienta vnc, ssh, możliwość wydruku dokumentu, jego reedycji, przejrzenia plików pdf bez utraty wzroku, itd powiedziały mi, że sprzęt kupić warto. Funkcjonalność tweetera od czasu do czasu i możliwość instalacji blipa dająca zupełnie cywilizowaną i coraz większą możliwość uwolnienia od żmudnego przeglądania RSS, także warta była dostrzeżenia :)
Do tego dochodzi wysoka trwałość tego urządzenia a wiem o czym pisze bo poleciał mój Leon i po schodach i upadł ze stołu na parkiet czy kafelki. Nie ucierpiała zbytnio estetyka a co najważniejsze po ponownym włożeniu baterii, urządzenie zgłosiło gotowość do pracy.

Posiadanie wielu innych urządzeń w tym samym czasie i wcześniej spowodowało moje przekonanie o braku alternatywy na rynku. 
HD2 jest telefonem biznesowym ponad wszelką wątpliwość, spełnia doskonale swoją rolę i taką mam o nim opinię.
Support HTC, podobnie jak wielu marek jest bardzo dyskusyjny, denerwujący ale nie odbiega w żaden sposób od realiów rynkowych.
Ilość dodanego, AUTORSKIEGO softu znaczenie wykracza poza to co jest na rynku, stanowi także przedmiot westchnień konkurencji i użytkowników konkurencyjnych urządzeń.

[edit] Jasne, ty, ja i wielu innych userów chciałoby aby HTC spuściło z tonu i urealniło ceny urządzeń, nie kształtując barierą finansową przekonania o elitaryzmie urządzeń.
Jednak nie uczyniło tego i jak sądzę nie uczyni. Powtórzę więc raz jeszcze: Kupując takie urządzenie, to TY jesteś zmuszony sobie odpowiedzieć na szereg pytań i wykonać research, głównie tylko po to aby potem uniknąć rozczarowań, ponieważ, poza drobnymi wyjątkami, kupując HTC, kupujesz jeden z najlepszych produktów na rynku, w swojej, raczej wąskiej klasie urządzeń. Narzekanie wynika z nieświadomego zakupu.
Nie można dać się ogłupić wszechobecnemu marketingowi. Zwłaszcza że, jak widać, targeting w HTC leży, skoro ludzie traktują ich produkty jak zamiennik Nokii czy Sony Ericssona Cybershot.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 02:20:30 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline horde

• 2638
.Zgadzam się że są jakieś niedoróbki ale jest to normalne jeżeli wytycza się nowe standardy...można to porównać do gościa który kupuje najnowszy model porszaka z 350 KM pod machą i jest zdziwiony że pali 25 litrów na SETKĘ,a za taką kasę to powinien palić 5 litrów
Nie no bo nie wytrzymam :O Kupiliśmy sprzęt za 3k który miał na starcie skopane wysyłanie sms, podstawowa funkcja każdego zakichanego telefonu czy tam pda z gsm! To nazywasz wyznaczaniem nowych standardów? Używając twojej analogi można to porównać do gościa który kupił nowego porszaka i ten nie skręca w prawo ale co tam, odda złoma do serwisu i mu naprawią vide 4 patche sms i dopiero ostatni rozwiązał problem chociaż na forum dalej piszą ludzie że problem u nich jest nadal.

Te 3 tys to lekka przesada, Leo nawet w dniu ukazania sie w Polsce tyle nie kosztowal, no chyba, ze Ty znacznie za niego przeplaciles.
Poza tym nikt nikomu nie kazal go kupowac za takie pieniadze, a w ostatnich miesiacach jego cena spadla prawie o polowe z tej, ktora podajesz.
Co do nieszczesnych sms, ja i nie tylko ja nigdy z smsami problemow nie mialem, a wysylam ich moze nie zabojcze ilosci, ale kilka, kilkanascie dziennie i nigdy zaden w skrzynce nadawczej nie zostal wiec problem nie jest taki oczywisty, ze u wszystkich ta funkcja nie dziala od momentu zakupu.
Rzeczywiscie na chwile obecna brak jest alternatywy dla Leo, nie ma drugiego takiego urzadzenia z WM.
Fakt dyskusja zrobila sie o wszystkm i o niczym i do niczego konkretnego nie prowadzi.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
do: sh97m97n

Ja kupiłem to urządzenie po to, aby stało się dla mnie organizerem przede wszystkim. Odbierało maile i żebym miał w tym również telefon. Na początku nic w nim nie instalowałem, włożyłem SIM i skonfigurowałem podstawowe rzeczy jak konta email czy dzwonki. Po tygodniu użytkowania okazało się, że HD2 w bardzo podstawowym użytkowaniu nie nadaje się do niczego, a co dopiero jako organizer. Jak może być organizerem telefon, który losowo nie wystawi przypomnienia na wyświetlacz, albo nie włączy dźwięku czy wibry jeśli ja tego chcę?

Teraz nawet instalując ROM w wersji 1.66 większość rzeczy jest już naprawione, ale jednego się nie pozbyłem (niestabilności). Wczoraj po kilku dniach bez restartu (nie grzebałem w systemie) po prostu sobie działał jako telefon, bo w dniach wolnych nie miałem potrzeby dodawania mu niczego konkretnego, kiedy zleciłem pobranie załącznika word w poczcie telefon się zawiesił na ekranie odblokowania. W momencie kiedy przesywałem suwak blokady telefon wracał do czarnego ekranu.

Wnioskując po tym jakim cudem można to urządzenie uważać za jakiś organizer czy cokolwiek, skoro nigdy nie wiadomo kiedy człowiek coś zawali lub ktoś się z nim nie skontaktuje z powodu zwiechy?

Ja wiem, że ten wątek nic nowego tutaj już nie wniesie, ale pożal się Boże jak czytam te wszystkie teksty w stylu, że WM jest nie dla wszystich i że sam sobie poradzę. Zgadzam się WM jest nie dla wszystkich, bo nie każdy potrafi modyfikować systemy i pozna ich specyfikacje i będzie potrafił grzebać tu i tam. Ale chodzi raczej o to, że jeśli ktoś kupi pda z WM to powinien mu działać jak należy, gdy taki użytkownik z podstawową wiedzą pozna sobie tylko jego funkcje, które są wbudowane i będzie sobie używał bez zarzutu.

Ja osobiście mam znaczną wiedzę o systemach operacyjnych dlatego też nie wyobrażam sobie urządzenia bez systemu, ale WM, który chodzi w taki sposób nie nadaje się dla nikogo, a tym bardziej dla ludzi, którzy mają pojęcie i krew ich zalewa jak widzą jak to działa.

Pozdrawiam :)

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
......... ale WM, który chodzi w taki sposób nie nadaje się dla nikogo, a tym bardziej dla ludzi, którzy mają pojęcie i krew ich zalewa jak widzą jak to działa.

Pozdrawiam :)

Wow, kolega Infinity versus reszta świata, może przypomnę tylko, że WM na świecie ma jeszcze spory udział w rynku a jak pojawiła się informacja z zarysem WP7 to zarówno tutaj jak i na świecie podniósł się niebagatelny lament.
Kolego nie neguję ani Twojej wiedzy, ani doświadczenia, w innych, jak piszesz systemach. Najwidoczniej nie dajesz rady z tym szczególnym systemem.
Mój HD2 pracuje z kalendarzem na serwerze Exchange, synchronizuje go przez push, podobnie jak dwa zbiorcze konta gmaila, na które dziennie przychodzi przeszło 400 maili, on pobiera - jak ma zadane, tylko mój kawałek poletka. Działa zarówno w sieci wifi, jak również w 3G (z przewagą tej drugiej).  Działa bez zarzutu, korzystam z iPhone i HD2 więc efekty pracy na jednym, porównuję na drugim bardzo często, równie często co po stronie serwerów, którymi administruję. Do tego samego kalendarza logują się także urządzenia z androidem, i mój MB Pro. Nie mam uwag, to po prostu funkcjonuje.
Owszem raz na jakieś dwa lub trzy tygodnie - powiesi się, lub może należałoby powiedzieć, że stan jego zamyślenia przekroczy dopuszczalne normy, co skończy się restartem, ale jest to zawsze wynikiem wzrostu częstotliwości pracy, zwłaszcza szybkości wykonywanych operacji i przetwarzanych procesów. Raczej nie udało mi się go powiesić inaczej jak tylko zewnętrzną aplikacją.

Wnioskując po tym jakim cudem można to urządzenie uważać za jakiś organizer czy cokolwiek, skoro nigdy nie wiadomo kiedy człowiek coś zawali lub ktoś się z nim nie skontaktuje z powodu zwiechy?

Nie zawalę nic, jeśli włączenie i wyłączenie urządzenia nie przekracza minuty z ponownym włączeniem się do sieci 3G. I jest to dopuszczalne dla mnie w 100%, choć nie powiem czasami zdenerwuje. Ale nie odbiega od normy w żaden sposób. To samo Omnia, Acery, HP i inne urządzenia. Ba nawet HTC Hero czy Motorola Milestone tak potrafią.
Organizer to tylko wąska część jego zastosowań, gdyby chodziło tylko o organizer kupiłbym coś znacznie tańszego.
Nie zawala u mnie ani funkcja kalendarza, ani też telefonu. Nie zawiesza się TomTom, korzystam z Opery 10, Office Mobile i szeregu innych rzeczy. Chwalę sobie bardzo możliwości, jakie mi daje na wyjazdach  VNC i Hamachi.
Zdefaultuj, wypiernicz InterWrittera, skonfiguruj urządzenie jeszcze raz i ciesz się naprawdę dobrym PDA.
Skoro nic nie instalowałeś, skoro naprawdę u Ciebie jest tak źle, a u mnie tak dobrze - to może problemem jest nieszczęsna marchewka. Tym bardziej, że ja mam zainstalowaną całą masę zewnętrznego softu.

[edyta]
Zwróć uwagę na to, że napisałem - właczenie i wyłaczenie urządzenia, nie jego restart.
Taka możliwość w kontekście zamyślenia PDA informuje szkodnika, że to nie jest kompletny zwis.
Zielona słuchawka i launcher pod słuchawką  zwykle działają, a telefon myśli za długo lub nie podoba mi się to co obserwuję w chwili przed decyzją o ponownym uruchomieniu :)
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 12:31:33 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
Teraz nawet instalując ROM w wersji 1.66 większość rzeczy jest już naprawione, ale jednego się nie pozbyłem (niestabilności).
Czy stosujesz nakładkę IW? Jeśli tak, spróbuj popracować na czystym 1.66WWE w angielskiej wersji językowej. Naprawdę solid rock, a IW jest głównym powodem problemów w tym romie.

*

Offline Infinity

• *
  • 84
Stosuję nakładkę IW bo chcę mieć po prostu język polski w menu. Angielski nie jest dla mnie problemem, ale wychodzę z założenia, że kupiłem pda w PL i chcę go tak używać.

Moje posty nie mają zamiaru tutaj nikogo obrazić czy negować, szanuję Was wszystkich i wiem, że macie rację w wielu rzeczach.

Ale jak tytuł mówi HD 2 jako telefon biznesowy - ja argumentuje to dlaczego się nie nadaje. Przy okazji trzeba też powiedzieć o HTC jako firmie, która nie trzyma jakości, wypuszcza telefony stabilne i nie. Wszystko to przy takich samych wersjach oprogramowania zachowuje się inaczej.

Nie dziwię się też, że jeśli ktoś swój telefon używa wyczynowo do czego został stworzony, łączy się po exchange i korzysta z wielu funkcjonalności na co dzień i nic się z telefonem nie dzieję, a dopiero jak ktoś taki słyszy że inny użytkownik nic w telefonie nie instaluje i twierdzi że telefon nie nadaje się do pewnego użytku to jedno co można sobie pomyśleć, to że ktoś nie potrafi obsługiwać tego systemu, nie rozumie go, nie jest użytkownikiem, który powinien taki system posiadać, bo WM jest nie dla każdego.

Gdyby HTC trzymało jakość (podejrzewam że elektronika tych telefonów to raz bubel, raz nie) w zależności od czasu produkcji - to by było wszystko ok i nikt by zbędnie tu nie psioczył.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
Stosuję nakładkę IW bo chcę mieć po prostu język polski w menu. Angielski nie jest dla mnie problemem, ale wychodzę z założenia, że kupiłem pda w PL i chcę go tak używać.
....

Język polski w manilli włączysz bez IW.
Wystarczy wpis w rejestrze, wystarczająca modyfikacja w 99% przypadków i pozbywasz się czegoś co w ostatnich dwóch latach stało się naczelnym problemem urządzeń od HTC.

Moje posty nie mają zamiaru tutaj nikogo obrazić czy negować, szanuję Was wszystkich i wiem, że macie rację w wielu rzeczach.

Ale jak tytuł mówi HD 2 jako telefon biznesowy - ja argumentuje to dlaczego się nie nadaje. Przy okazji trzeba też powiedzieć o HTC jako firmie, która nie trzyma jakości, wypuszcza telefony stabilne i nie. Wszystko to przy takich samych wersjach oprogramowania zachowuje się inaczej.
....

Szacun za podejście do forum :)

Natomiast jak pewnie zauważyłeś, ja argumentuję, popierając całość doświadczeniem z przeszło pół rocznego użytkowania  Leo, coś zupełnie odwrotnego, jest to jedno z najciekawszych obecnie urządzeń biznesowych na rynku.

Nie mam, organoleptycznie, statystycznie wiarygodnej partii urządzeń żeby zaprzeczyć Twojej tezie o elektronice, jednak sprzedałem tych urządzeń, z kilku partii: kilkanaście WWE, i kilka PL. Czasami bawię się Leonem kolegi, ot tak w czasie spotkania zdarza nam się sprawdzać swoją kreatywność.
Jego Leo pochodzi z dystrybucji Plusa, mój jest WWE, on podobnie jak ja, ma dość długi romans z HTC.
Mój i jego PDA to w istocie jedno urządzenie, równie przewidywalne, i równie funkcjonalne. Także zainstalowany software na obu jest inny, ROM natomiast 1.66 na obu.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2010, 12:54:37 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Język polski w manilli włączysz bez IW.
Wystarczy wpis w rejestrze, wystarczająca modyfikacja w 99% przypadków i pozbywasz się czegoś co w ostatnich dwóch latach stało się naczelnym problemem urządzeń od HTC.

Mógłbyś kolego rozwinąć ten wątek?? Jak to działa, jak to zrobić??

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
Cytat:

9. Zmiana języka HTC Sense
Otwórz klucz rejestru  HKEY_CURRENT_USER\MUI\CurLang i zmień wartość 409 (Hex) na kod języka który chcesz mieć w Sense. Lista kodów jest tutaj: http://www.science.co.il/Language/Locale-Codes.asp. Język polski to 415(hex)

Wątek źródłowy:
http://pdaclub.pl/forum/leo/mnostwo-uzytecznych-sztuczek-bsb-tweaks/
---

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Dzięki za info  :ok:  Rozumiem, że ten "myk" zmienia tylko język w nakładce Sense, ale już reszta urządzenia pozostaje w języku angielskim?