HD2 "tel. biznesowy"(?) - moje rozczarowanie i powrót do Samsung Omnia..

• 226 Odpowiedzi
  • 20181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
Odp: HD2 "tel. biznesowy"(?) - moje rozczarowanie i powrót do Samsung Omnia..
« Odpowiedź #90 dnia: Kwiecień 22, 2010, 23:35:53 »
HAHAHAH a wszystkiemu winny biedny HaDek no i Bill
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #91 dnia: Kwiecień 22, 2010, 23:46:09 »
Mieszacie tematy jak wam pasuje tylko żeby móc się przyczepić.

IMAP:

Protokół IMAP (Internet Message Access Protocol) działa w zdecydowanie odmienny sposób. Cała poczta przechowywana jest na serwerze w skrzynce pocztowej i w dodatkowych folderach pocztowych. Po połączeniu z serwerem na komputer lokalny transmitowane są jedynie same nagłówki wiadomości. Transmisja treści oraz załączników następuje dopiero po otwarciu danego listu, dzięki czemu możliwe jest kasowanie i filtrowanie korespondencji bez jej pobierania z serwera. Ten sposób obsługi poczty doskonale sprawdza się w przypadku pracy na wielu komputerach, na każdym z nich widzimy bowiem tą samą zawartość skrzynki. Wadą protokołu IMAP jest natomiast konieczność utrzymywania stałego połączenia z Internetem podczas obsługi poczty oraz trochę większa złożoność jego konfiguracji.

Reasumując, jeżeli używasz połączenia modemowego to prawdopodobnie najlepszym wyborem będzie dla Ciebie korzystanie z protokołu POP3. Jeśli natomiast używasz stałego połączenia z Internetem i chcesz mieć dostęp do całej swojej poczty z różnych komputerów to powinieneś wybrać protokół IMAP.

Jeśli macie firmową skrzynkę z jednym adresem wejściowym a pracuje na niej kilka osób to IMAP sprawdza się w takiej sytuacji najlepiej. Zarządzasz katalogami, synchronizujesz, kasujesz, ustalasz przeczytane nieprzeczytane - wszystko zdalnie i kilka osób może to robić równolegle a końcowemu urządzeniu przekazywane są wyniki ze zdalnego serwera.

O bezpieczeństwie odnosiłem się do firmy, która ma w metryce zapisane : zbieranie informacji. I nie mieszajcie na siłę IMAP z polityką niektórych firm bo widzę średnie pojęcie o zasadzie działania tego protokołu.

Aż żal, że nikomu się nie chce zrozumieć o co chodzi. Ale z drugiej strony nie dziwne, tą usługę oferują tylko serwery dedykowane, home.pl i gmail. A ile osób z tego korzysta to już inna bajka i jak widać po drwinach, faktycznie nie wiem po co się biję publicznie, przecież te rzeczy są wam niepotrzebne no ale myślałem, że mówimy o zastosowaniach biznesowych a nie o ściąganiu zaproszeń z naszej klasy.

...
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #92 dnia: Kwiecień 22, 2010, 23:56:19 »
kolego jakie drwiny, o czym Ty piszesz? Czytasz ze zrozumieniem to co do Ciebie pisze? Ty mi o IMAPie a ja Ci mówię że nie ma to żadnego znaczenia w kwestii bezpieczeństwa danych.  To co stosujesz do wymiany informacji między pracownikami to jeszcze inna kwestia nie na temat.
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #93 dnia: Kwiecień 23, 2010, 00:18:32 »
No właśnie pisze o tym już 4 post, że poruszyłem co najmniej 2 kwestie, które są zbijane w jedno. Ale to chyba ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem:

Zacytuję bo nie uwierzysz co sam napisałeś i nie tylko Ty:

facet_:

Protokół pocztowy jakim jest IMAP nie ma nic do tego, bo dalej trzymasz maile gdzieś na serwerze w postaci jawnej dalej to idzie nieszyfrowane po sieci prze 15 różnych routerów na których każdy admin może snifować pakiety i pozna hasła loginy i treści. Tylko po co miałby to robić, kogo to interesuje. Większość włamań wynika z ambicji włamującego się aniżeli poznania czyiś poufnych danych. Nie przesadzaj bo szkoda się stresować

Ja pisałem o IMAP jako funkcjonalności a nie o bezpieczeństwie to Ty zmieniłeś konkekst

vonsky:
Ja tam bym se dał lewą nogę ogolić i babcię wykopać, żeby poznać co ma na skrzynce IMAP :P

Normalnie jakaś mania prześladowcza...

Ja tam mani prześladowczej nie mam, ale jakoś backupu swojego telefonu ze zdjęciami, kontaktami, telefonami, wiadomościami, kontaktami, spotkaniami i zadaniami nie będę wysyłał nigdzie dalej niż na swój komputer, bo po co ?

A teraz wrócę do swoich postów:

baciarek:
Nigdzie się nie zagalopowałem, jak chcesz bawić się w przecinki to ok, ja nie zostawię swoich maili nigdy na gmail'u ani swoich kontaktów, zadań, spotkań, itd. to moja prywatna sprawa, firmowa i raczej zrobię wszystko, żeby jak najmniej ludzi o tym wiedziało. Może nie uda się to w 100% ale zawsze to jakieś przeciwdziałanie.
Czepiasz się maili ? Ok odpowiadam, trzymam je na swoim serwerze lub u mniejszego operatora a nie u molocha poza granicami kraju, europy a zwłaszcza u firm mających zapędy w zbieraniu informacji o ludziach w internecie (google).

Gdzie tu napisałem coś o IMAP ?

Tutaj też nie widzę, żebym napisał IMAP jest super bezpieczny, bo nikt nie zobaczy co mam super tajnego na telefonie:
baciarek:
Nie chcę być źle zrozumiany, ale jeśli komuś w manilii odpowiada standardowy mail i odtwarzacz muzyczny to chyba nie ma za bardzo o czym rozmawiać. Zainstalujcie sobie pocztę IMAP do tego badziewia to może ktoś kapnie o co tak naprawdę chodzi.

O bezpieczeństwie pisałem w kontekscie spinania na siłę telefonu z googlem (sami użytkownicy tego forum piszą, że wkurzające jest notoryczne i nachalne synchronizowanie się z usługami google, bez nich telefon traci sporo funkcji) itd.

To był mój ostatni post w tym wątku, mogę się z powodzeniem bronić dalej. Ale nie ma sensu jak widać kilka postów wcześniej nie wszyscy są tak pozytywnego zdania jak niektórzy, mój błąd że wdałem się w dyskusję, inni byli mądrzejsi i już nie piszą.

Pozdro

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #94 dnia: Kwiecień 23, 2010, 08:15:59 »
Niezla wywiazala sie dyskusja :)
Odnosnie androida i google to mam podobne zdanie do kolegi, tez mi to przeszkadza, nie chcialbym, zeby moje kontakty, wiadomosci itp byly gdzies przechowywane, synchronizowane w chmurze, czy to ze wzgledow ochrony danych, czy koniecznosci wykonywania tych czynnosci.
To jest wlasciwie problem dla ktorego jeszcze nie zmienilem platformy.
W Leo na WM podoba mi sie wlasnie mozliwosc wyboru, nie jestem do niczego zmuszany na sile i pda nie traci swojej funkcjonalnosci.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #95 dnia: Kwiecień 23, 2010, 09:17:16 »
Miałem nie pisać więcej, ale jednak widze, że pisałem zrozumiale bo Ty horde wiesz właśnie o co mi chodzi. O ile WM 6.5 jest jeszcze wolny od tych przymusów ale niestety trochę nie pasuje do ekranu pojemnościowego to WP7 z zapowiedzi takie restrykcje wprowadzi co dla mnie jest naśladownictwem googla i apple i przez to kopnie w tylną część użytkowników, którzy byli wierni WM ze względu na to, że dostarczał system pod aplikację od innych producentów a teraz filozofia się nie co zmieni - zobaczymy co przyniesie WP7 bo tak naprawdę to plotki a jakie będą realia się jeszcze okaże. Mam nadzieję, że się wiele nie sprawdzi. A LEO jest pod kątem sprzętu super szkoda, że soft go nie dogonił jeszcze, mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni.

Pozdrawiam

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #96 dnia: Kwiecień 23, 2010, 11:55:41 »
A LEO jest pod kątem sprzętu super szkoda, że soft go nie dogonił jeszcze, mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni.
Pozdrawiam
jak już pisałem to nie kwestia softu bo tego jest multum i każdy znajdzie coś dla siebie tylko OSa bo ten zgadza się nie nadąża. Jedni powiedzą że fajnie że HTC jest na czasie i wprowadza pojemnościówke drugi powie że do dupy bo nie działa fajnie w stosunku do appla, kwestia zrozumienia i tolerancji. W pecetowych OSach między Bogiem a prawdą też się wiele nie zmieniło poza interfejsem ale każdy może dostosować OSa pod własne potrzeby jak komu wygodnie.

*

Offline icek80

• **
  • 188
  • Sprzęt: SPV C-500,HTC HERMES,OMNIA II,MOTOROLA MILLESTONE
« Odpowiedź #97 dnia: Kwiecień 25, 2010, 20:46:12 »
Dołączę swoje trzy grosze o Leo.Lew to to może i jest ale w skórze kociaka.Ostatnio miałem omnię 2 potem dorwałem się do motoroli millestone,teraz postanowiłem kupić Leo.Traf chciał że w media markcie leżał włączony  no to wziąłem go do rozpracowania.Wszystko niby cacy aż tu nagle postanowiłem usłyszeć dzwonki ,trybu na zewnątrz Leo nie ma ,cóż pomyślałem zobaczymy jak zaryczy.No i ZARYCZAŁ!!!! A raczej zamiałczał.HTC dało dupy na pełnej lini.Takie gówno dało do takiej bryki.Omnia 2 gra sirednio ,motorola ma kopa jak trza,a leo to niech się schowa pod stół.W robocie to mogliby do mnie dryndać cały dzień ,nic bym nie usłyszał.Żegnaj Leo jesteś cienki jak naleśnik :grin: :grin: :grin:

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #98 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:02:39 »
jak chcesz żeby Ci grało to może kup odtwarzacz mp3 a nie telefon, nie samym dźwiękiem człowiek żyje :)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #99 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:04:27 »
Nie wiem coś Ty tam miał za Leo, ja jak u siebie ustawie swój standardowy OldPhone na maksymalną głośność, to sąsiad mi krzyczy zza ściany żebym odebrał. W tej kwestii to na pewno nie się do czego przypieprzyć.

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #100 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:07:19 »
Nie wiem coś Ty tam miał za Leo, ja jak u siebie ustawie swój standardowy OldPhone na maksymalną głośność, to sąsiad mi krzyczy zza ściany żebym odebrał. W tej kwestii to na pewno nie się do czego przypieprzyć.

zdecydowanie potwierdzam !

*

Offline bartek46op

• 34
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #101 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:09:22 »
Niektórzy mają lipne egzemplarze albo im słoń na ucho nadepnął ;)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #102 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:12:55 »
HTC dało dupy [...] .Takie gówno [...]

Pomyliłeś PDAclub z Onetem??
Panuj nad językiem.

*

Offline margrass

• *
  • 85
  • Sprzęt: Leo Zawodowiec
« Odpowiedź #103 dnia: Kwiecień 25, 2010, 21:32:39 »
Dołączę swoje trzy grosze o Leo.Lew to to może i jest ale w skórze kociaka.Ostatnio miałem omnię 2 potem dorwałem się do motoroli millestone,teraz postanowiłem kupić Leo.Traf chciał że w media markcie leżał włączony  no to wziąłem go do rozpracowania.Wszystko niby cacy aż tu nagle postanowiłem usłyszeć dzwonki ,trybu na zewnątrz Leo nie ma ,cóż pomyślałem zobaczymy jak zaryczy.No i ZARYCZAŁ!!!! A raczej zamiałczał.HTC dało dupy na pełnej lini.Takie gówno dało do takiej bryki.Omnia 2 gra sirednio ,motorola ma kopa jak trza,a leo to niech się schowa pod stół.W robocie to mogliby do mnie dryndać cały dzień ,nic bym nie usłyszał.Żegnaj Leo jesteś cienki jak naleśnik :grin: :grin: :grin:
a może kolega ma coś ze słuchem...to lepiej aparacik kupić? :mrgreen:
Pozdrawiam
margrass

LEO Storm v.1.2.9 Full@Radio: 2.10.50.08_2

*

Offline icek80

• **
  • 188
  • Sprzęt: SPV C-500,HTC HERMES,OMNIA II,MOTOROLA MILLESTONE
Odp: HD2 \"tel. biznesowy\"(?) - moje rozczarowanie i powrót do Samsung Omnia..
« Odpowiedź #104 dnia: Kwiecień 25, 2010, 22:17:47 »
Chyba żeście te leony do wzmacniaczy popodpinali,może mam trochę szorski język ale owijanie w bawełnę nigdy nie było moją mocną stroną, nie lubię jak mi się wciska kit za grubą kasę ,a ten temat jest właśnie o tym.Kolego vonski w mieszkaniu to każdy telefon słychać.Są zawody gdzie telefon niestety musi spełniać pewne warunki.Ja telefonu nie mam przy sobie ,najczęściej jest w ubraniu powieszonym w pomieszczeniu w którym pracuję.Nie ma telefonu który usłyszę w stu procentach,najczęściej jest 50 na50.Doszedłem do tego że czasami sprawdzam czy ktoś nie dzwonił ,tyle że to moja strata bo oddzwaniam.Dlatego preferuję telefony głośne,nie mówcie mi że leo ma dobrą głośnośc bo byle chińczyk bije go na głowę,mam to wiem.Porównuję omnię 2 motorolę i leo .Wystarczy motorolę odwrócić żeby zobaczyć jak potężny ma głośnik.Jak się chce to można tyle że HTC już nie chce.Ale kasę za sprzęt to chce .Sam jestem ciekaw kto wreszcie wypuści fona spełniającego podstawowe wymogi użytkowników na dzień dzisiejszy.Na pewno nie będzie to HTC.Oni zaczynają się rozdrabniać jak nokia,dużo badziewia i wszystko niedopracowane,Stawiam na toshibę.jej g01 był pierwszy z takim prockiem .

Połączone: Kwiecień 25, 2010, 22:29:09
Można by leosiowi dać plus za ekran pojemnościowy ,kto popracuje na tego typu ekranie zrozumie że to skok do przodu tyle że leo nie był pierwszy a gonią go szybko inni,motorola ma świetny ekran,a htc Desiree ma pojemnościowy amoled .
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2010, 22:29:09 wysłana przez icek80 »

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #105 dnia: Kwiecień 25, 2010, 22:41:13 »
kup tg01

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #106 dnia: Kwiecień 25, 2010, 22:41:47 »
ale Leo dla mnie jak i pewnie wielu innych spełnia wymogi podstawowe więc za cholerę nie wiem o co CI chodzi, przecież nikt Cie nie zmusza a modeli i firm jest w brud. Czemu nie nosisz przy sobie nie wiem i nie wiem też w jakich warunkach pracujesz ale jak dla mnie ten telefon jest za głośny.

*

Offline legrooch

• **
  • 166
  • Sprzęt: Galaxy S II, BB9780, Samsung i9505
« Odpowiedź #107 dnia: Kwiecień 26, 2010, 10:01:14 »
Ja tam mani prześladowczej nie mam, ale jakoś backupu swojego telefonu ze zdjęciami, kontaktami, telefonami, wiadomościami, kontaktami, spotkaniami i zadaniami nie będę wysyłał nigdzie dalej niż na swój komputer, bo po co ?

To ja Ci zadam to samo pytanie raz jeszcze - po co zrzucasz na komputer? Używając PimBackup i zapisując zdjęcia i inne duperele na karcie nie miałem potrzeby zrzucania czegokolwiek poza telefon...
Po co na siłę wymyślasz problemy?

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
Odp: HD2 \"tel. biznesowy\"(?) - moje rozczarowanie i powrót do Samsung Omnia..
« Odpowiedź #108 dnia: Kwiecień 26, 2010, 12:35:10 »
Chyba żeście te leony do wzmacniaczy popodpinali,może mam trochę szorski język ale owijanie w bawełnę nigdy nie było moją mocną stroną
100% głośności + tryb pocket (taki odpowiednik profilu "na zewnątrz") i umarłego na nogi postawi. Chyba, że w walcowni albo hucie pracujesz...

« Odpowiedź #109 dnia: Kwiecień 26, 2010, 14:35:56 »
Żegnaj Leo jesteś cienki jak naleśnik
Acera (N311/N321) zostawcie w spokoju :]

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #110 dnia: Kwiecień 26, 2010, 14:44:22 »
Żegnaj Leo jesteś cienki jak naleśnik :grin: :grin: :grin:
Hmm tak sobie przemyślałem i rzeczywiście leoś jest cienki jak naleśnik biorąc pod uwagę jego rozmiary :)

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #111 dnia: Kwiecień 26, 2010, 18:29:40 »
Rzeczywiście ustawienie głośności na full oraz włączenie funkcji "w kieszeni" powoduje, że Leo jest naprawdę bardzo głośny. Do tej pory nie wykorzystywałem tej opcji ponieważ nie chce mi się za każdym razem biegać do marynarki, gdy tylko ktoś zadzwoni. Już na samym początku zainwestowałem w słuchawkę BT ponieważ po pierwsze - cenię sobie wygodę a po drugie - nie lubię jak telefon ryczy jak potępiony. Ja może i mam przytępiony słuch ale inni w moim otoczeniu niekoniecznie. Ponadto jeśli jest taki hałas, że nie słychać normalnie dzwoniącego telefonu to jak wogóle można rozmawiać po odebraniu go ?
Z jednym natomiast się zgadzam - Leo jest cienki. I za to go lubię. :ok:

*

Offline ov_darkness

• **
  • 229
  • Straszny Wujek
  • Sprzęt: SGH-i600,HD2
« Odpowiedź #112 dnia: Kwiecień 26, 2010, 18:35:51 »
Po zmianie radia na 2.07.50.27_2 zaczął mi sensownie korzystać z baterii. Budzików używam rzadko, ale są wystarczające.
Jak znajdę chwilę na zabawę w przesiadkę, to poużywam Leona jako głównego telefonu przez tydzień i opowiem, jak było.

Jedyna wada: jest delikatny. po 2 miesiacach obdrapała mi się klapka baterii z lakieru.mam też ubytki na obudowie mini jacka i na pasku chroniącym głośnik.
Nie przeszkadza mi to, natomiast ciągle się boję, że go upuszczę... Ale chyba wszystkie telefony ze szklanym ekranem tak będą miały...
Fajne jest to, że się nie rysuje. tzn. udało mi się ekran porysować, ale te ryski są tak mikre, że zupełnie nie przeszkadzają.
I never wanted to be different. I just wanted to be me.

Leo: Hypnosis Z 6.5.6 by Bysio, Radio: 2.12.50.02

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #113 dnia: Kwiecień 26, 2010, 18:59:32 »
A ja Wam koledzy powiem tak do tej pory mialem zwykłem telefony , bawilem sie omnia barata i cos mnie pokusilo ze tez cos takiego chce poczytalem : slaba bateria malo kolorow itd. ale postanowilem kupic Htc hd2 mowie sobie ryzyk fizyk raz kozie smierc. Kupilem mysli : ladny ,duzy, solidny potem wlaczylem i sie zaczelo magia slow i czarow :( po dwoch dniach wali mialem go dosc juz mialego go sprzedac ale ze jestem urarty i docieliwy walcze dalej . Zaczyna sie zabawa czytam fora ............ czytam fora ...........i znowu czytam ok biore kabel wgrywam 1,66 dzila uffff poszlo polski lipa ale walcze poszlo dzila :) hmmm przez te kilka dni poznaje Leona na poczatku szorstka znajpmpsc on opory ja uparty zaczynam ustawiac pod siebie :sieci dzwonki kontakty itd . Walka skonczon Leo ulegl i nie zaluje ze nie poddalem sie :)))))))))) bateria trzyma 2-2,5 dnia ( godzina rozmow dziennie , internet przez wi-fi okolo godziny jakies sms kilka , cos tam jeszcze , w sumie okolo 3-4 godzin dziennie uzywam go intensywnie) MOJA RADA MIEDZY INNYMI DO AUTORA TEAMATU I INNYCH NARZEKAJACYCH NA LEO USTAWCIE GO PORZADNIE I DOPIERO GADAJCIE !!!!!!! ze sieci nie ze internet nie dziala itd to nie jest nokia 3330 to jest mini komputer i z reka na sercu nich Ci ktorzy tak narzekaja powiedza mi czy nie utawiali Windowsa na kompie lub laptopie pod siebie chyba ze robil to ktos za Was
Pozdrawiam Wszystkich WAlczacych z LEO :)

ps OMnia to dopiero cienki naleśnik przy LEO wiem co mowie brat ma omnie 2 i juz sie slini za Htc hd2
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2010, 19:07:36 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #114 dnia: Kwiecień 26, 2010, 22:20:36 »
A ja Wam koledzy powiem tak do tej pory mialem zwykłem telefony , bawilem sie omnia barata i cos mnie pokusilo ze tez cos takiego chce poczytalem : slaba bateria malo kolorow itd. ale postanowilem kupic Htc hd2 mowie sobie ryzyk fizyk raz kozie smierc. Kupilem mysli : ladny ,duzy, solidny potem wlaczylem i sie zaczelo magia slow i czarow :( po dwoch dniach wali mialem go dosc juz mialego go sprzedac ale ze jestem urarty i docieliwy walcze dalej . Zaczyna sie zabawa czytam fora ............ czytam fora ...........i znowu czytam ok biore kabel wgrywam 1,66 dzila uffff poszlo polski lipa ale walcze poszlo dzila :) hmmm przez te kilka dni poznaje Leona na poczatku szorstka znajpmpsc on opory ja uparty zaczynam ustawiac pod siebie :sieci dzwonki kontakty itd . Walka skonczon Leo ulegl i nie zaluje ze nie poddalem sie :)))))))))) bateria trzyma 2-2,5 dnia ( godzina rozmow dziennie , internet przez wi-fi okolo godziny jakies sms kilka , cos tam jeszcze , w sumie okolo 3-4 godzin dziennie uzywam go intensywnie) MOJA RADA MIEDZY INNYMI DO AUTORA TEAMATU I INNYCH NARZEKAJACYCH NA LEO USTAWCIE GO PORZADNIE I DOPIERO GADAJCIE !!!!!!! ze sieci nie ze internet nie dziala itd to nie jest nokia 3330 to jest mini komputer i z reka na sercu nich Ci ktorzy tak narzekaja powiedza mi czy nie utawiali Windowsa na kompie lub laptopie pod siebie chyba ze robil to ktos za Was
Pozdrawiam Wszystkich WAlczacych z LEO :)

ps OMnia to dopiero cienki naleśnik przy LEO wiem co mowie brat ma omnie 2 i juz sie slini za Htc hd2
przepraszam za OT i czepialstwo ale swym językiem pisanym pokazujesz że nie szanujesz czytających, trochę się przyłóż bo jak to ktoś ładnie napisał pdaclub to nie onet no chyba że Ci klawiatura nawala ;)

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #115 dnia: Kwiecień 26, 2010, 22:58:29 »
Słusznie.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline 666 666

• *
  • 54
  • Sprzęt: CCM, Everlast, HD2
« Odpowiedź #116 dnia: Kwiecień 26, 2010, 23:13:38 »
O rany ... to jeszcze trwa??? To jest tak patetyczne że w moim przypadku na pawiu się nie skończy. Ludzie po...o was ??? To są tylko przedmioty ... Każdy kto działa w branży dobrze wie co to jakosć. Więc jesli powiem że szajsunk to skrajne buble to tak jest wiec nad czym się tutaj spuszczać. Nad tym że microsoft spieprzył WM 6.5 który mógł być całkiem dobrym systemem ? Dlaczego jakis fanboj szajsunga przypisuje niedoróby microsoftu HTC które odwaliło lepszą robotę od szajsunga  :evil: ???
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2010, 23:20:16 wysłana przez 666 666 »

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #117 dnia: Kwiecień 27, 2010, 10:10:59 »
ok , postaram sie muszy tylko nauczyc sie uzywac tej nowej klawiatury "laserowe" wyswietlanej   :-|
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
« Odpowiedź #118 dnia: Kwiecień 28, 2010, 14:33:50 »
Post trochę zabrnął daleko, ale nawiązując do tematu autora wątku chciałbym potwierdzić wszystkie wymienione bolączki. Kiedy zakupiłem swojego HD2, nówkę od dystrybutora HTC PL, bez brandu .. byłem telefonem w ciągu dwóch pierwszych tygodni tak rozczarowany, że nie potrafię nawet tego opisać.

Moje objawy to:
- zwiechy, zwiechy, jeszcze raz zwiechy (różne, czarny ekran świecące klawisze, freeze systemu itp.)
- nie działające przypomnienia w kalendarzu
- gdy przypomnienia działały nie dało się ustawić wibry, ustawienie w windowsie po zaakceptowaniu nie zapamiętywało się
- bateria padała po pół dniu
- nie wysyłające się smsy

Generalnie długo można było wymieniać, zdecydowałem się sprzedać ten drogi niedopracowany złom. Ale... coś mnie tknęło, żeby jeszcze zainstalować mu ROM 1.66 z SunnySoftu z językiem Polskim. Zrobiłem to i telefon zupełnie się odmienił, wszystko działa stabilnie i bez restartu wiele dni, intensywnie korzystam z netu, maili i www. Telefon mam nonstop podłączony do internetu przez operatora gsm dlatego problemu z połączeniem danych nie odczuwam.

Dodam też, że na ROM 1.66 bateria trzyma mi dwukrotnie dłużej, w chwili obecnej używam go jako telefonu nr 2 wyłącznie do zadań internetowych, testuję czy nada się na telefon nr 1. Jeśli zda egzamin a jak na razie tak jest, to pożegnam moją najpewniejszą i najlepszą Nokię E71 :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 14:35:47 wysłana przez Infinity »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #119 dnia: Kwiecień 28, 2010, 15:40:15 »
Zastanawiam się co Wy wyprawiacie z tymi telefonami, że macie takie problemy. Mi HD2 zwisał tylko na pierwszym ROMie (1.43) jeszcze bez łatek fixów itd, a i to też rzadko. Na 1.48 i 1.66 zwisy sporadycznie, głównie z mojej winy (mieszanie lub wgrywania różnych wynalazków z XDA). A na tym ROMie, który mam obecnie to jeszcze ani razu nie zwisł przez prawie miesiąc. Raz taskbar przestał reagować na dotyk więc go zrestartowałem. Obecnie prawie 2tyg uptime. I wszystko działa jak ta lala ;)